Τι κι αν η Ελβετία τους είχε στριμώξει στα σχοινιά για 90+ λεπτά; Οι Γερμανοί είναι... Γερμανοί και με γκολ του Φίλκρουγκ στις καθυστερήσεις πήραν αποτέλεσμα (1-1) και πρωτιά στον πρώτο όμιλο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν πολύ σκληρή ομάδα του Μουράτ Γιακίν, προηγήθηκε, περιόρισε τη διοργανώτρια, φάνηκε ότι θα κάνει το πρώτο «μπαμ» του Euro, όμως στο φινάλε η Mannshaft έκανε ό,τι κάνει πάντα και με το 1-1 στο 92’ διατήρησε το Νο1 του ομίλου.

Η Γερμανία πήρε από την αρχή την κατοχή, όμως γρήγορα κατάλαβε ότι έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα που είναι πολύ καλά οργανωμένη.

H Mannschaft δεν έβρισκε με τίποτα χώρους και επιλογές για να κάνει τη ζημιά και παρότι στο 17’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δεν προηγήθηκε.

Και αυτό γιατί ο Μουζιάλα είχε κάνει φάουλ στον Έμπισερ πριν ο Άντριχ νικήσει με μακρινό σουτ του Ζόμερ, κάτι το οποίο είδε το VAR και στη συνέχεια ο Ορσάτο. Και αφού δεν άνοιξε το σκορ η ομάδα του Νάγκελζμαν, το έκανε εκείνη του Μουράτ Γιακίν.

Στο 28’ έπειτα από ομαδική προσπάθεια ο Φρόιλερ βγήκε από αριστερά και γύρισε στον Εντόι, ο οποίος με προβολή στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Νόιερ και έγραψε το 1-0.

Πριν καταλάβουν οι Γερμανοί τι έγινε λίγο έλειψε να δεχθούν και δεύτερο γκολ, όμως στο 31’ ο σκόρερ πλάσαρε άουτ με το αριστερό στην κόντρα.

Οι διοργανωτές προσπάθησαν μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, όμως ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν απέναντι σε μια απίστευτα compact ομάδα, ήταν μια κεφαλιά του Ρούντιγκερ άουτ και το 1-0 διατηρήθηκε.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και είχαν φάση με τον Μουζιάλα αλλά ο Ζόμερ του έβαλε stop και στη συνέχεια παρότι είχαν ρυθμό οι Γερμανοί χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 70’ για να δουν ευκαιρία.

Σε εκείνο το σημείο ο Βιρτς χόρεψε, έδωσε στον Κίμιχ αλλά ο άσος της Μπάγερν φάτσα με το γκολ άργησε να εκτελέσει και ο Ακάντζι του έβαλε block, ενώ στο 82’ το βολέ του Σανέ έφυγε ψηλά.

Στο 84’ η Ελβετία πίστεψε ότι «καθάρισε» το ματς αλλά ο Βάργκας ήταν οφσάιντ, στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Χάβερτς μετά το κόρνερ του Κροος πήγε στο πάνω μέρος του οριζόντιο δοκαριού και στο 88' το τηλεκατευθυνόμενο σουτ του Τζάκα έβγαλε στο παραθυράκι ο Νόιερ.

Φάνηκε ότι το 1-0 θα διατηρηθεί μέχρι το φινάλε, όμως στο 92’ έπειτα από τη σέντρα του Ράουμ, ο Φίλκρουγκ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα σε σημείο που Ζόμερ δεν μπορούσε να αντιδράσει διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Πηγή: sdna.gr

Η LIVE ενημέρωση από το ThemaSports.com

90'+2' ΓΚΟΛ για τη Γερμανία! Ο Φίκρουγκ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ράουμ, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των Ελβετών για το 1-1!

88' Ευκαιρία για την Ελβετία. Ωραίο σουτ εκτός περιοχής από τον Τσάκα, απέκρουσε ο Νόιερ.

85' Άστοχη κεφαλιά του Χάβερτζ μετά από κόρνερ του Κρόος.

83' Η μπάλα στα δίχτυα από τον Βάργκας για το 2-0 της Ελβετίας, αλλά σηκώθηκε η σημαία για οφσάιντ. Ελέγχθηκε και από το VAR η φάση.

82' Εκτέλεση φάουλ από τον Κρόος, έδιωξε ο Ζόμερ και στην εξέλιξη της φάσης αστόχησε ο Σανέ,

70' Μεγάλη ευκαιρία για τη Γερμανία! Σουτ του Κίμιχ από κοντά, η μπάλα στον Ακάντζι, ενώ δεν μπόρεσε στη συνέχεια ο Μπάιερ να σκοράρει.

63' Σουτ του Ράουμ, άουτ.

56' Σουτ του Κρόος, η μπάλα άουτ.

50' Δυνατό σουτ του Μουσιάλα από τα όρια της περιοχής, ο Ζόμερ έδιωξε και ο Γκιντογκάν έστειλε την μπάλα άουτ.

41' Σέντρα του Κρόος από τα αριστερά, κεφαλιά του Ρίντιγκερ, η μπάλα άουτ.

30' Τεράστια ευκαιρία για την Ελβετία για το 2-0!Διαγώνιο σουτ του Εντόι, λίγο έξω!

28' ΓΚΟΛ για την Ελβετία με προβολή του Ντόι, ο οποίος πρόλαβε στην έξοδο τον Νόιερ και άνοιξε το σκορ (1-0)!

19' Δεν μετράει το γκολ! Παραμένει το 0-0, αφού μέσω onfield review επιβεβαιώθηκε ότι έχει κάνει φάουλ ο Μουσιάλα στον Έμπισερ την στιγμή που ο δεύτερος απομάκρυνε την μπάλα μετά το γύρισμα του Μίτελστεντ.

17' ΓΚΟΛ η Γερμανία, 0-1 με σουτ του Άντριχ εκτός περιοχής, το οποίο αιφνιδίασε τον Ζόμερ!

3' Κεφαλιά του Χάβερτζ, μπλόκαρε ο Ζόμερ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάντζι, Εμπολό, Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκες, Εντόι, Έμπισερ, Σερ, Ρίντερ

Γερμανία (Γιουλιάν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Ρίντιγκερ, Τα, Κίμιχ, Χάβερτς, Κρόος, Μουσιάλα, Βιρτς, Μίτελστεντ, Γκιντογκάν, Άντριχ

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαέστρος Κρόος: Έχει με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο τις περισσότερες προωθημένες πάσες στο Euro 2024!-ThemaSports
28/06 @ 08:30

Μαέστρος Κρόος: Έχει με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο τις περισσότερες προωθημένες πάσες στο Euro 2024!

Πρωταγωνιστής στην έως τώρα εντυπωσιακή πορεία της εθνικής Γερμανίας στο Euro 2024 ο Τόνι Κρόος!

Ο Γκόρντον έπεσε από το... ποδήλατο και δέχθηκε τα πειράγματα όλης της ομάδας-ThemaSports
28/06 @ 00:07

Ο Γκόρντον έπεσε από το... ποδήλατο και δέχθηκε τα πειράγματα όλης της ομάδας

Ο Άγγλος επιθετικός Άντονι Γκόρντον έγινε αντικείμενο καλοπροαίρετων πειραγμάτων από τους συμπαίκτες του στο EURO 2024, διότι έπεσε από το ποδήλατό του σε μια βόλτα πριν απ’ την προπόνηση της ομάδας.

Εθνική Γεωργίας: Ολιγάρχης δωρίζει 10 εκατ. ευρώ για την πρόκριση στους "16" και υπόσχεται άλλα τόσα για νίκη επί της Ισπανίας-ThemaSports
27/06 @ 22:07

Εθνική Γεωργίας: Ολιγάρχης δωρίζει 10 εκατ. ευρώ για την πρόκριση στους "16" και υπόσχεται άλλα τόσα για νίκη επί της Ισπανίας

Η ιστορική πρόκριση της Γεωργίας στους "16" του Euro 2024 έφερε παράκρουση στη χώρα, με τον δισεκατομμυριούχο και άλλοτες πρωθυπουργό της Μπιζντίνα Ιβανισβίλι να προσφέρει ένα τεράστιο ποσό στην ομάδα ως δώρο για το 2-0 επί της Πορτογαλίας.

Γκουέχι: "Στηρίζουμε όλοι τον Σάουθγκεϊτ, το ρεκόρ του μιλάει από μόνο του-ThemaSports
27/06 @ 21:26

Γκουέχι: "Στηρίζουμε όλοι τον Σάουθγκεϊτ, το ρεκόρ του μιλάει από μόνο του

Οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στο φινάλε του ματς με την Σλοβενία με αποδέκτη τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν αγγίζουν τους Άγγλους διεθνείς, με τον Μαρκ Γκουέχι να ξεκαθαρίζει πως όλοι στην ομάδα στηρίζουν απόλυτα τον ομοσπονδιακό τεχνικό

Εθνική Κροατίας: Παραμένει στο τιμόνι της "χρβάτσκα" ο Ντάλιτς-ThemaSports
27/06 @ 21:10

Εθνική Κροατίας: Παραμένει στο τιμόνι της "χρβάτσκα" ο Ντάλιτς

Ο αποκλεισμός στη φάση των ομίλων του Euro 2024 δεν αλλάζει τον προγραμματισμό της εθνικής Κροατίας, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του πως ο Ζλάτκο Ντάλιτς θα παραμείνει στο πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή.

Ο Όλιβερ διαιτητής στο Γερμανία-Δανία, ο Μαρτσίνιακ στο Ελβετία-Ιταλία-ThemaSports
27/06 @ 22:25

Ο Όλιβερ διαιτητής στο Γερμανία-Δανία, ο Μαρτσίνιακ στο Ελβετία-Ιταλία

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα δύο πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» στο Euro 2024.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ