Ο Σάσα Βεζένκοφ έγινε ανταλλαγή στους Τορόντο Ράπτορς και το sport-fm.gr παρουσιάζει τα δεδομένα όσον αφορά το μέλλον του Βούλγαρου φόργουορντ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η «μπασκετική» σεζόν στην Ελλάδα, ο Σάσα Βεζένκοφ έγινε το σημαντικότερο όνομα της ελληνικής επικαιρότητας.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού άρχισαν να σκέφτονται από νωρίς την επιστροφή του πρώην MVP της Ευρωλίγκας, ενώ και αυτοί του Παναθηναϊκού AKTOR να ονειρεύονται ένα ακόμη μεταγραφικό «μπαμ».

Υπό αυτές τις συνθήκες, ένα trade που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μάλλον πέρασε απαρατήρητο, έγινε στην Ελλάδα η πιο δημοφιλής είδηση των ημερών. Ο Βούλγαρος φόργουορντ έφυγε από τους Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι τον παραχώρησαν μέσω ανταλλαγής στους Τορόντο Ράπτορς.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ο Βεζένκοφ να παίρνει αυτό που ήθελε. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν δυσαρεστημένος από τον ρόλο του στους «βασιλιάδες» και επιθυμούσε να πάει σε μία ομάδα όπου θα τον «εκτιμήσουν» περισσότερο.

Οι Καναδοί, ένα franchise που μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2019 βρίσκεται σε διαρκή παρακμή και πλέον έχει περάσει σε φάση rebuilding, μοιάζουν ιδανικός προορισμός για έναν παίκτη που ψάχνει μεγαλύτερο ρόλο στο ροτέισον.

Σε αντίθεση με τους Κινγκς, που ψάχνουν προκρίσεις στα playoffs και θέλουν να λογίζονται ως contenders, οι Ράπτορς βρίσκονται σε «ανοικοδόμηση» (μετά την αποχώρηση των Σιάκαμ και Ανουνόμπι τους τελευταίους μήνες), επομένως είναι πολύ πιθανότερο να δώσουν ευκαιρίες.

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψιν, είναι η τοποθεσία. Το Τορόντο είναι η πολυπληθέστερη πόλη του Καναδά (2,7 εκατομμύρια) και θυμίζει πολύ περισσότερο Ευρώπη, σε αντίθεση με το Σακραμέντο των 500 χιλιάδων κατοίκων, το οποίο δεν ήταν και η... καλύτερη επιλογή για να ζήσει κάποιος στην πρώτη του χρονιά μακριά από τη γηραιά ήπειρο. Επομένως, και σε αυτή την περίπτωση, ο Βεζένκοφ θα βρει ένα ιδανικότερο περιβάλλον γύρω του.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι Ράπτορς, όπως είπαμε, είναι μία ομάδα που αυτή τη στιγμή «χτίζεται» για το μέλλον. Ο προπονητής της, Ντάρκο Ραγιάκοβιτς, είναι ο μόλις δεύτερος Ευρωπαίος head coach στην ιστορία του NBA, επομένως μπορεί να εκτιμήσει πολύ περισσότερο έναν αθλητή από τη γηραιά ήπειρο και πιθανότατα θα τον γνωρίζει καλύτερα από τους Αμερικανούς συναδέλφους του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Σέρβος τεχνικός προ ημερών ήταν στη… Γλυφάδα για το συνέδριο των προπονητών της Ευρωλίγκας και μάλιστα συνευρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τον Βεζένκοφ. Χωρίς να γνωρίζουμε αν η όποια επαφή τους εκεί έπαιξε ρόλο στη μετακίνηση του στο Τορόντο. Βοηθός, του, μάλιστα, είναι ο Μάικ Μπατίστ, που γνωρίζει πολύ καλά τον παίκτη γιατί παρακολουθεί στενά το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Από την άλλη, η ομάδα του Καναδά μοιάζει να έχει αρκετούς παίκτες σε παρόμοια θέση με τον Σάσα. Ο σταρ του franchise, Σκότι Μπαρνς, αγωνίζεται τόσο στο «4» όσο και στο «3».

Παράλληλα, υπάρχουν και δύο πολύ ικανά «τεσσαροπεντάρια», ο Κέλι Ολίνικ και ο Κρις Μπουσέρ, οι οποίοι όμως περνούν πολλή ώρα στη θέση «4» καθώς ο Γιάκομπ Πελτλ είναι αναντικατάστατος στη φροντ λάιν.

Μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε και τον Τζόναθαν Μόγκμπο, έναν ακόμη εξελίξιμο φόργουορντ που απέκτησε το Τορόντο μέσω του δεύτερου γύρου του Draft, αν και το συμβόλαιό του ακόμη δεν είναι εγγυημένο.

Υπάρχει όμως η πιθανότητα ο Σάσα να χρησιμεύσει στους Ράπτορς, χάρη στο εξαιρετικό του σουτ. Η ομάδα του Τορόντο ήταν πέρυσι η τρίτη χειρότερη όλου του NBA σε ποσοστό τριών πόντων (34,7%), επομένως ίσως μπορέσει να βρει χώρο στο ροτέισον για έναν αποδοτικό σουτέρ όπως ο Βούλγαρος.

Όσον αφορά το τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια, τα σενάρια είναι στην πραγματικότητα τέσσερα διαφορετικά. Το πρώτο είναι να μείνει ο Βεζένκοφ στο NBA ώστε να δοκιμάσει ξανά την τύχη του εκεί, σε μία ομάδα που ίσως του δώσει περισσότερες ευκαιρίες.

Αν δεν το επιθυμεί, μπορεί να διαπραγματευτεί κάποιου είδους buy-out ώστε να λάβει ένα κομμάτι του συμβολαίου του και να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Από την άλλη, αν οι Ράπτορς θέλουν, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τον πρώην MVP της Ευρωλίγκας σε κάποιο άλλο πακέτο για ανταλλαγή.

Τέλος, αν σκοπεύουν να απαλλαγούν από το συμβόλαιό του, υπάρχει η επιλογή να τον τοποθετήσουν στη λίστα των waivers. Αν συμβεί αυτό, για 48 ώρες, οποιαδήποτε ομάδα της λίγκας μπορεί να τον υπογράψει με το υπάρχον συμβόλαιό του.

Στην ρούκι του σεζόν ο 29χρονος φόργουορντ είχε 5,4 πόντους (37,5% στα τρίποντα) και 2,3 ριμπάουντ σε 12,2 λεπτά κατά μέσο όρο παίζοντας σε συνολικά 42 αναμετρήσεις.

Έχει εγγυημένο συμβόλαιο αξίας 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το καλοκαίρι του 2025, υπάρχει οψιόν από την πλευρά της εκάστοτε ομάδας του, για έναν ακόμη χρόνο συνεργασίας με απολαβές περίπου 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Λεμπρόν κάνει… σκόντο στους Λέικερς για να ενισχυθούν με ένα μεγάλο όνομα-ThemaSports
30/06 @ 12:55

Ο Λεμπρόν κάνει… σκόντο στους Λέικερς για να ενισχυθούν με ένα μεγάλο όνομα

Να ανταποδώσει στους Λέικερς την… εξυπηρέτηση της επιλογής του γιου του στο Νο 55 του ντραφτ φαίνεται πως είναι έτοιμος ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Ρεπόρτερ Ράπτορς: «Ψευδή τα δημοσιεύματα για Βεζένκοφ - Τον υπολογίζουν κανονικά στο Τορόντο»-ThemaSports
29/06 @ 18:48

Ρεπόρτερ Ράπτορς: «Ψευδή τα δημοσιεύματα για Βεζένκοφ - Τον υπολογίζουν κανονικά στο Τορόντο»

Σύμφωνα με ρεπόρτερ των Ράπτορς στο μεγαλύτερο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο, τα δημοσιεύματα σχετικά με Σάσα Βεζένκοφ και Ολυμπιακό είναι ψευδή, αφού υπολογίζεται κανονικά από την ομάδα του Τορόντο.

«Βόμβα» από το Sportando: «Κοντά στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ!»  -ThemaSports
29/06 @ 15:42

«Βόμβα» από το Sportando: «Κοντά στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ!»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Σάσα Βεζένκοφ είναι κοντά στην επιστροφή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό!

Σκέφτονται να κινηθούν για Κλέι Τόμπσον οι Μάβερικς!-ThemaSports
29/06 @ 00:02

Σκέφτονται να κινηθούν για Κλέι Τόμπσον οι Μάβερικς!

Οι Ντάλας Μάβερικς έφτασαν την περασμένη σεζόν στους τελικούς του NBA, πριν ηττηθούν από τους Σέλτικς. Αυτό, φαίνεται, ήταν όμως το... ορεκτικό, αφού ετοιμάζονται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, ώστε να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου στην επόμενη αγωνιστική περίοδο!

Στους Ράπτορς με ανταλλαγή ο Σάσα Βεζένκοφ!-ThemaSports
27/06 @ 22:43

Στους Ράπτορς με ανταλλαγή ο Σάσα Βεζένκοφ!

Τη νέα του μπασκετική «στέγη» στο NBA βρήκε ο Σάσα Βεζένκοφ!

«Ετοιμάζεται για opt-out ο Λεμπρόν»-ThemaSports
21/06 @ 18:34

«Ετοιμάζεται για opt-out ο Λεμπρόν»

Δημοσιεύματα στην Αμερική θέλουν τον all star παίκτη να κάνει χρήση του opt-out και να παραμένει στην ομάδα με νέο συμβόλαιο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ