Η ιστορική πρόκριση της Γεωργίας στους "16" του Euro 2024 έφερε παράκρουση στη χώρα, με τον δισεκατομμυριούχο και άλλοτες πρωθυπουργό της Μπιζντίνα Ιβανισβίλι να προσφέρει ένα τεράστιο ποσό στην ομάδα ως δώρο για το 2-0 επί της Πορτογαλίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η εθνική Γεωργίας παρατάχτηκε στην "Βέλτινς Αρένα" το βράδυ της Τετάρτης (26/6) έχοντας το ρόλο του αουτσάιντερ απέναντι στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο όμως η δίψα της για διάκριση στο Euro 2024 ήταν τόσο μεγάλη που το φινάλε την βρήκε να γράφει ιστορία.

Το 2-0 απέναντι στους Ίβηρες με τα γκολ των πρώτων βιολιών της στην επίθεση, Κβαρατσχέλια και Μικαουτάτζε, δεν έφερε απλά την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά υπέγραψε την πρόκρισή της στη φάση των "16" ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των έξι ομίλων.

Όπως ήταν λογικό, η επιτυχία αυτή γιορτάστηκε σε κάθε γωνιά της χώρας, ενώ έφερε και ένα μεγάλο δώρο για τον Βίλι Σανιόλ και τους παίκτες του, που είχε την υπογραφή του Γεωργιανού ολιγάρχη, Μπιζντίνα Ιβανισβίλι.

"Είναι μία ιστορική και ονειρική νίκη" δήλωσε ο 68χρονος δισεκατομμυριούχος, που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας το 2012, με τον Ιβανισβίλι να προσφέρει το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ (30 εκατομμύρια γεωργιανά Λάρι) για τη νίκη επί της Πορτογαλίας και την πρόκριση στους "16" του Euro 2024 και να υπόσχεται το ίδιο ακριβώς ποσό αν νικήσουν την Ισπανία.

 

Σημειώνεται πως η νοκ-άουτ αναμέτρηση της Ισπανίας με την Γεωργία για τη φάση των "16" είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Κυριακής (30/6, 22:00), με τη νικήτρια να συνεχίζει στα προημιτελικά όπου θα βρει απέναντί της όποια επικρατήσει στο ζευγάρι της Γερμανίας με την Δανία.

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγριο κράξιμο από τα ιταλικά ΜΜΕ στην εθνική ομάδα: «Καταστροφή και ντροπή!»-ThemaSports
30/06 @ 10:06

Άγριο κράξιμο από τα ιταλικά ΜΜΕ στην εθνική ομάδα: «Καταστροφή και ντροπή!»

Η ήττα με 2-0 από την Ελβετία και ο αποκλεισμός στους «16» του Euro 2024 προκάλεσαν σκληρή κριτική για την εθνική Ιταλίας. Τα εγχώρια ΜΜΕ δεν είναι καθόλου επιεική με τους «ατζούρι» και τον Λουτσιάνο Σπαλέτι χρησιμοποιώντας βαρύγδουπες λέξεις και εκφράσεις στους τίτλους τους.

Ισπανία-Γεωργία: Ταυρομάχοι και σταυροφόροι για μια θέση στους «8»-ThemaSports
30/06 @ 09:50

Ισπανία-Γεωργία: Ταυρομάχοι και σταυροφόροι για μια θέση στους «8»

Τα νοκ άουτ του Euro 2024 συνεχίζονται με μια «μάχη» ανάμεσα σε... Δαυίδ και Γολιάθ!

Αγγλία-Σλοβακία: Πρόκριση για το φαβορί ή τεράστια έκπληξη;-ThemaSports
30/06 @ 09:17

Αγγλία-Σλοβακία: Πρόκριση για το φαβορί ή τεράστια έκπληξη;

Με πλήρη δράση συνεχίζονται τα νοκ άουτ του Euro 2024, καθώς ένα ακόμη από τα φαβορί της διοργάνωσης μπαίνει στο «παιχνίδι».

Συνέβη ξανά: Η ιδιαίτερη παράδοση που «παρέσυρε» και την Ιταλία!-ThemaSports
29/06 @ 23:05

Συνέβη ξανά: Η ιδιαίτερη παράδοση που «παρέσυρε» και την Ιταλία!

Η Ιταλία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του EURO 2024 με κατεβασμένα τα χέρια χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση των Ελβετών, δίνοντας έτσι συνέχεια σε μια αρνητική παράδοση που θέλει την κάτοχο του τροπαίου να αποκλείεται στη φάση των «16».

Εκνευρισμένος ο Ντοναρούμα με τον αποκλεισμό της Ιταλίας: «Ήμασταν… τραγικοί, αυτή είναι η αλήθεια!»-ThemaSports
29/06 @ 21:50

Εκνευρισμένος ο Ντοναρούμα με τον αποκλεισμό της Ιταλίας: «Ήμασταν… τραγικοί, αυτή είναι η αλήθεια!»

Απόλυτα εκνευρισμένος και δυσαρεστημένος ο Τζίτζι Ντοναρούμα, λίγα λεπτά μετά το φινάλε της συνάντησης της Ελβετίας με την Ιταλία!

«Σίγουρα χάρηκαν οι Ιταλοί»; Η υποτίμηση της Ελβετίας είναι «αδίκημα» και… τιμωρείται!-ThemaSports
29/06 @ 16:09

«Σίγουρα χάρηκαν οι Ιταλοί»; Η υποτίμηση της Ελβετίας είναι «αδίκημα» και… τιμωρείται!

Η «μοίρα» έφερε αντιμέτωπες την Ιταλία και την Ελβετία για τη φάση των «16» του EURO 2024. Θα έπρεπε όμως οι «ατζούρι» να χαρούν, που θα έχουν την ομάδα του Μουράτ Γιακίν για αντίπαλο;

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ