LIVE: Ομόνοια - Ραπίντ Βιέννης 0-0 (Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ)
Η Ομόνοια υποδέχεται (22:00) την Ραπίντ στο ΓΣΠ για την 5η αγωνιστική της league phase του Conference League και το Themasports σας μεταφέρει την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες και οι πιο αναξιόπιστες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, όπως επίσης ποια είναι τα πιο αξιόπιστα και τα πιο αναξιόπιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους των ΗΠΑ.
Τα ηλεκτρικά πολύ λιγότερο αξιόπιστα
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ λιγότερο αξιόπιστα από τα αυτοκίνητα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Consumer Reports, τα ηλεκτρικά είναι 42% λιγότερο αξιόπιστα από τα αυτοκίνητα που φέρουν κινητήρα εσωτερικής καύσης, παρά το γεγονός πως διαθέτουν λιγότερα κινούμενα μέρη και έχουν συστήματα μετάδοσης κίνησης με απλούστερο σχεδιασμό, αλλά και παρότι διανύουν λιγότερα χιλιόμετρα κάθε χρόνο.
Τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα εντοπίζονται στη φόρτιση, στους ηλεκτροκινητήρες και στις μπαταρίες τους.
Ακόμη χειρότερα τα plug-in υβριδικά
Τα plug-in υβριδικά είναι ακόμη χειρότερα σε ότι αφορά την αξιοπιστία, με 70% περισσότερα προβλήματα σε σχέση με τα αυτοκίνητα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Οι πιο αξιόπιστες και οι πιο αναξιόπιστες μάρκες
Πέρυσι στη κορυφή βρέθηκε η Lexus, αλλά φέτος τα ηνία τα πήρε η Subaru, με την Lexus να βρίσκεται στη 2η θέση. Στη τρίτη θέση βρέθηκε η Toyota, στη τέταρτη η Honda, στη πέμπτη η Acura και στην έκτη η Mazda. Την 10αδα συμπληρώνουν οι Audi, BMW, Kia, Hyundai.
Στον πάτο της βαθμολογίας συναντάμε την Rivian, ενώ μια θέση πιο ψηλά βρίσκεται η Cadillac, ακολουθούμενη από τις GMC, Jeep, Volkswagen και Tesla.
Από την φετινή έρευνα απουσιάζουν οι Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Lucid, Maserati, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Polestar, Porsche και Ram επειδή το Consumer Reports δεν είχε αρκετά δεδομένα προκειμένου να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα.
Κυριαρχία ιαπωνικών εταιριών
Έξι από τις 10 πιο αξιόπιστες εταιρίες είναι ιαπωνικές, 2 ευρωπαϊκές και 2 κορεάτικες. Ο μέσος όρος αξιοπιστίας των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών ήταν 57 βαθμοί, με τις ευρωπαϊκές να είχαν μέσο όρο αξιοπιστίας 48 πόντους. Οι αμερικάνικες ήταν τελευταίες με μέσο όρο αξιοπιστίας 38 πόντους.
Τα πιο αξιόπιστα ανά κατηγορία
Τα σεντάν, hatchback, wagon, coupe και cabrio αυτοκίνητα ήταν τα πιο αξιόπιστα μοντέλα της φετινής έρευνας, με μέσο όρο αξιοπιστίας 60 πόντους. Ακολουθούν τα minivans με 57 πόντους, τα SUVs με 49 πόντους, με τα pickup να συγκεντρώνουν κατά μέσο όρο 36 πόντους αξιοπιστίας.
Τα αποτελέσματα αναλυτικά
Η μεθοδολογία
Ο αμερικάνικος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, προκειμένου να βγάλει τα φετινά αποτελέσματα αξιοποίησε τα στοιχεία που του παρείχαν μέλη του για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν με τα αυτοκίνητά τους κατά τους περασμένους 12 μήνες. Στην έρευνα αναλύθηκε περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα, 300+ διαφορετικών μοντέλων, παραγωγής από το 2000 έως και το 2024, και μερικά MY2025 μοντέλα.
Ο οργανισμός είχε στοιχεία από 200 με 300 μονάδες κάθε μοντέλου, με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να τα έχουν τουλάχιστον για 12 μήνες στη κατοχή τους και να αναφέρουν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, μέσα σε διάστημα 12 μηνών, συμπληρώνοντας μια λίστα με αυτές τις 20 κατηγορίες προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών περιοχών όπως ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων, τα ηλεκτρικά συστήματα, το αμάξωμα, η βαφή και οι επενδύσεις.
Τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης έχουν 17 πιθανές προβληματικές περιοχές, τα ηλεκτρικά έως και 12 προβληματικές περιοχές, τα υβριδικά έχουν 19 πιθανές περιοχές προβλημάτων και τα plug-in (PHEV) έως και 20 πιθανές προβληματικές περιοχές.
Εννέα από τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα προέρχονται από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Συγκεκριμένα τα μοντέλα που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς αξιοπιστίας φέτος είναι τα ακόλουθα:
Τα αμερικάνικα μοντέλα αποδείχτηκαν και φέτος τα πιο αναξιόπιστα, με 6 από τα 10 να είναι μοντέλα της Jeep, της Rivian και της Chrysler. Αναλυτικά τα μοντέλα που συγκέντρωσαν τους λιγότερους βαθμούς αξιοπιστίας φέτος είναι τα εξής:
Το Consumer Reports προτείνει φέτος 7 αυτοκίνητα που κατάφεραν να βελτιώσουν την αξιοπιστία τους από κάτω του μέσου όρου σε μέτρια ή καλύτερη. Πρόκειται για τα:
Από την άλλη δεν προτείνει πλέον 8 αυτοκίνητα, λόγω της χαμηλής αξιοπιστίας τους, η οποία κυμάνθηκε κάτω ή πολύ κάτω από τον μέσο όρο. Πρόκειται για τα:
Πηγή: autoblog.gr