Μαχητές: «Θα προσπαθήσουμε σαν περήφανοι ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΟΙ και γνήσιοι να το κάνουμε ξανά»
Ανάρτηση από τους Μαχητές για την κακή οικονομική κατάσταση της Ανόρθωσης αλλά και την δική τους στήριξη
Ακολουθήστε μας στο Google news
Τρία χρυσά μετάλλια κι ένα αργυρό είναι η μέχρι στιγμής συγκομιδή των σκοπευτών μας στους διεθνείς αγώνες του CYRPUS GRAND PRIX 2022, που φέτος φιλοξενείται στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας. Ενώ εκκρεμούν ακόμα οι αγώνες της ομαδικής κατάταξης, καθώς και των ζευγαριών του σκητ, η Κύπρος εξασφάλισε τα χρυσά μετάλλια στην ομαδική κατάταξη του σκητ με τους Φρίξο Ορθοδόξου, Άδωνη Μυλωνά και Λεόντιο Λεοντίου, με την νεαρή Μισιέλ Κρυστάλλη στο τραπ νεανίδων και τον Γιώργο Πραστίτη στο σκητ εφήβων. Στην ατομική κατάταξη του τραπ, ο πρωταθλητής μας Ανδρέας Μακρής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, σε «μονομαχία» με τον Εσθονό Αντρές Κουλ, ο οποίος εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο, ενώ το χάλκινο πήγε στη Σλοβενία με τον Ζαν Σφιλικόι.
Το ψηλότερο αποτέλεσμα στο τραπ το πέτυχε ο Τουκοκύπριος διεθνής σκοπευτής (και πρωταθλητής 2021) Νιχάτ Ακτερζί, με 115/125, όμως στον ημιτελικό περιορίστηκε στην όγδοη θέσημε 9 επιτυχίες. Ο πρωταθλητής μας τελικά δεν αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα, όμως στον αγώνα των ζευγαριών (Trap Mixed Team) αγωνίστηκε μαζί με την Ματίνα Κουτσιακάροβα από το Ουζπεκιστάν (κάτοικο Κύπρου), κάτω από τη σημαία της ΔΟΕ και εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο, ενώ το χρυσό κατέκτησαν οι Ρώσοι Μαξίμ Καπάτσκι και Άλλα Ιβάνοβα. Από ένα χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισαν τα ζευγάρια από την Πολωνία (Τομάζ Πασιερμπσκι και Σάντρα Μπερνάλ) και την Κύπρο (Ανδρέας Μακρής και Ανίτα Κουκκουλλή). Το δεύτερο κυπριακό ζεύγος (Νικόλας Κυριάκου και Μισιέλ Κρυστάλλη) τερμάτισαν στην πέμπτη θέση. Στο τραπ γυναικών, την πρώτη θέση κατέκτησε η Σάντρα Μπερνάλ από την Πολωνία, τη δεύτερη η Λιβανέζα Λέα Κόρμπαν και την τρίτη η Ματίνα Κουτσιακάροβα από το Ουζμπεκιστάν. Η Άντη Ιερίδη περιορίστηκε στην τέταρτη θέση και η Ανίτα Κουκκουλή στην έκτη.
Στο αγώνισμα του σκητ, όπου ο νεαρός Γεώργιος Πραστίτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους έφηβους με 115/125, οι νεαροί διεθνείς μας Μάρκος Κοντόπουλος (109/125) και Δημήτρης Χριστοφή (104/125) εξασφάλισαν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Στην ανδρική κατηγορία, ο Σαΐφ Μπιν Φουτάις από τα ΗΑΕ ήταν ο χρυσός νικητής, ενώ οι Γάλλοι Εμμανουέλ Πετίτ και Ρεμί Κλουατρέ εξασφάλισαν τα άλλα δυο μετάλλια. Ο Κύπριος διεθνής Στέφανος Νικολαΐδης, που στον προκριματικό αγώνα πέτευχε το ψηλότερο αποτέλεσμα με 121/125, τελικά περιορίστηκε στην έκτη θέση με 24 επιτυχίες στον ημιτελικό. Στο σκητ γυναικών, το χυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Μαρίνα Μπελίκοβα, το αργυρό η Ναταλία Ζαμπρέι από την Πολωνία και το χάλκινο η Γαλλίδα Νοεμί Μπαττόλτ, η οποία κέρδισε την πρωταθλήτρια μας Κωνσταντίνα Νικολάου στον μικρό τελικό.
Περιορισμένες συμμετοχές
Οι φετινές συμμετοχές του CYPRUS GRAND PRIX, μόλις ξεπέρασαν τις 150 και ήταν οι χαμηλότερες από το 1990, όταν ο συγκεκριμένος αγώνας καθιερώθηκε ως ο μεγαλύτερος στο είδος του παγκόσμια, το οποίου οι συμμετοχές ξεπερνούσαν τις 350 και ήταν μεγαλύτερος από ηπειρωτικούς αγώνες, καθώς αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου της ISSF. Από τη φετινή διοργάνωση απουσίασαν τα πολύ μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας σκοποβολής, με εξαίρεση τους τρεις πρώτους νικητές του σκητ, ενώ μειωμένη ήταν η συμμετοχή και από πλευράς Κυπρίων σκοπευτών και σκοπευτριών. Παράγοντες της κυπριακής σκοποβολής απέδιδαν το γεγονός των μειωμένων συμμετοχών, στη πανδημία του κορωνοϊού και στα μέτρα των διαφόρων χωρών, καθώς και στο γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο καλεντάρι της Διενούς Ομοσπονδίας και δεν έδιδε πόντους στους νικητές για την παγκόσμια κατάταξη.