Την 5η θέση στη Σφυροβολία κάτω των 23 ετών, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων στη Λεϊρία της Πορτογαλίας, κατέλαβε το πρωί της Κυριακής (10/3/24) η Βαλεντινα Σάββα, έχοντας ως καλύτερη βολή της την έκτη στα 64,55μ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η 18χρονη αθλήτρια πλέον του Γιάννη Μπαρλή δεν βρέθηκε στην καλύτερή της ημέρα έχοντας σταθερά πιο χαμηλές ρίψεις από το επίπεδό της κι ευτυχώς «ξεκλείδωσε» κάπως στην τελευταία προσπάθειά της και ανέβηκε στην κατάταξη, ενώ κάλλιστα με τις γνωστές επιδόσεις της θα μπορούσε να βρισκόταν στα μετάλλια, αφού το χάλκινο κρίθηκε στα 64,88μ. Ίσως το τσουχτερό κρύο, ο δυνατός άνεμος και το πολύ πρωινό της ώρας διεξαγωγής του αγώνα (10:00 ώρα Πορτογαλίας), να μην τη βοήθησαν να ζεσταθεί όπως θα ήθελε το σώμα της. Παρόλα αυτά η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 και Κ20 και κορυφαία φέτος στον κόσμο με 67,87μ., στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 20 ετών, έδειξε -έστω και στην τελευταία βολή της- ότι μπορεί σε καλύτερες συνθήκες να έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, παραμένοντας στη διεκδίκηση του πιο προσιτού στόχου αυτήν τη στιγμή, που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Κατά σειρά οι βολές της Βαλεντίνας Σάββα ήταν: 62,76μ., 61,96μ., άκυρη, 61,66μ., 61,98μ., 64,55μ.

Να αναφέρουμε ότι, όπως μας εξήγησε η Βαλεντίνα Σάββα, το μεγαλύτερο πρόβλημα στον αγώνα ήταν πως σκίστηκε το γάντι της που κρατά τη σφύρα, στην προθέρμανση, και δεν είχε άλλο για αντικατάσταση και δανείστηκε αυτό της Ελλαδίτισσας αθλήτριας, η οποία έφτασε κάπως αργά και με γερό γάντι έκανε μόνο την τελευταία προσπάθεια. Ατυχία απρόβλεπτη για την πρωταθλήτριά μας και μπράβο που κατάφερε να αντεπεξέλθει.

2ος στο Β΄ Γκρουπ της Δισκοβολίας, ο Γιώργος Κονιαράκης

Τη 2η θέση στο Β΄ Γκρουπ της Δισκοβολίας Ανδρών, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, που διεξάγεται στη Λεϊρία της Πορτογαλίας, κατέλαβε ο Γιώργος Κονιαράκης, το βράδυ του Σαββάτου (9/3/24). Ο αθλητής (και γιος) της Έλλης Ευαγγελίδου είχε καλύτερη τη δεύτερη βολή του στα 57,20μ. και δεν μπόρεσε να βελτιωθεί, αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν κάκιστες. Το αγώνισμα της δισκοβολίας είναι το πιο δύσκολο να διεξαχθεί κάτω από βροχή, αφού ο δίσκος πρέπει να είναι στεγνός στη χούφτα των αθλητών και αυτοί που λάμβαναν μέρος στο Β΄ Γκρουπ προσπαθούσαν να μεταφέρουν τον δίσκο τους στον κλωβό είτε κρύβοντάς τον κάτω από τη φανέλα τους, είτε έχοντάς τον τυλιγμένο σε πετσέτα, είτε σε σακούλα... Και δεν αρκεί να είναι στεγνός ο δίσκος, αλλά και η βαλβίδα, που είναι επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών και δυστυχώς σήμερα στη Λεϊρία είδαμε πολλούς αθλητές να γλιστράνε, να χάνουν την ισορροπία τους και να κάνουν άκυρη προσπάθεια, ενώ πιο άτυχος ήταν ο Γάλλος Τομ Ρε, ο οποίος είχε άσχημη πτώση, αλλά ευτυχώς χωρίς τραυματισμό.

Με τις κακές, λοιπόν, καιρικές συνθήκες δεν μπορεί να αξιολογηθεί η προσπάθεια των αθλητών και του Γιώργου Κονιαράκη, του οποίου κατά σειρά οι βολές του ήταν 56,64μ., 57,20μ., άκυρη, άκυρη, 55,21μ., 55,97μ. Με το τέλος και του Α΄ Γκρουπ, που ολοκληρώθηκε πολύ αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο Κονιαράκης κατέλαβε συνολικά την 11η θέση από 22 συμμετέχοντες.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ