Πληθώρα γεγονότων πραγματοποιήθηκαν Σαν Σήμερα στον κόσμο της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ακολουθούν τα κυριότερα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σαν σήμερα το 1966, ο αείμνηστος Τζον Σέρτις κέρδισε για τελευταία φορά με τη Scuderia Ferrari ξεπερνώντας τους Γιόχαν Ριντ και Λορένζο Μπαντίνι στο GP Βελγίου. Μάλιστα, αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας του Βρετανού με την ιταλική ομάδα. Αποχώρησε λόγω διαφωνιών του σχετικά με την οργάνωσή της και την μη εύνοιά της προς αυτόν.

Σαν σήμερα το 1983, διεξήχθη το GP Καναδά στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ, για τον όγδοο αγώνα της σεζόν στην F1. Ο Ρενέ Αρνού της Ferrari είχε εκκινήσει από την pole position και κυριάρχησε απόλυτα, κατακτώντας έτσι την πρώτη του νίκη με την ιταλική ομάδα. Το βάθρο έκλεισε από τον Έντι Τσίβερ της Renault και τον teammate του Αρνού, Πατρίκ Ταμπέ.

Σαν σήμερα το 1988, ο αείμνηστος Άιρτον Σένα ανέκαμψε από την κακή του εκκίνηση στο GP Καναδά και πήρε τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν, συνεχίζοντας παράλληλα το νικηφόρο σερί της McLaren MP4/4 με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ο Βραζιλιάνος είχε κατακτήσει την pole position αλλά ξεπεράστηκε στα πρώτα μέτρα από τον Αλέν Προστ, ανακτώντας την πρωτοπορία στην τωρινή στροφή 10 του 19ου γύρου. Τελικά πήρε την καρό σημαία σχεδόν 6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Γάλλο, ενώ το βάθρο έκλεισε ο Τιερί Μπουτσέν της Benetton-Ford.

Σαν σήμερα το 1994, ο Μίκαελ Σουμάχερ έκανε περίπατο στο GP Καναδά και ξεπέρασε τον Ντέιμον Χιλ της Williams για σχεδόν 40 δευτερόλεπτα, κατακτώντας την πέμπτη του νίκη στους πρώτους έξι αγώνες της σεζόν. Η Ferrari μετουσίωσε τις καλές κατατακτήριες δοκιμές της σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, με τον Ζαν Αλεζί να κλείνει το βάθρο.

Σαν σήμερα το 2005, ο Κίμι Ράικονεν πήρε μια απροσδόκητη νίκη στο GP Καναδά από την 7η μόλις θέση, ξεπερνώντας τον Μίκαελ Σουμάχερ και την έτερη Ferrari του Ρούμπενς Μπαρικέλο που είχε εκκινήσει από το pit-lane. Στον αγώνα ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε λάθος και έπειτα από επαφή με τον τοίχο οδηγήθηκε σε εγκατάλειψη. Επίσης, τα τραγελαφικά λάθη της McLaren, επέφεραν μαύρη σημαία στον Χουάν Πάμπλο Μοντόγια, ο οποίος ήταν στην 1η θέση.

Σαν σήμερα, επίσης το 2005, ο Βαλεντίνο Ρόσι συνέχισε το εξαιρετικό ξεκίνημά του στη σεζόν του MotoGP κερδίζοντας στο GP Καταλονίας, για την πέμπτη του νίκη στους πρώτους έξι αγώνες. Για να το πράξει αυτό, έπρεπε να δώσει μάχη με τον Σέτε Ζιμπερνάου. Στους τελευταίους γύρους, ο «Γιατρός» έπρεπε να ανοίξει τη διαφορά και «έσπασε» κατά 1,5 δευτερόλεπτα το ρεκόρ πίστας για να πάρει την καρό σημαία

Σαν σήμερα το 2011, το GP Καναδά της F1 κέρδισε επάξια τη θέση του ως ένα από τα πιο συγκλονιστικά Grand Prix όλων των εποχών. Πολύωρη διακοπή λόγω βροχόπτωσης στην πίστα, πάμπολλες ανακατατάξεις και μια επική ανατροπή στον τελευταίο γύρο. Πρωταγωνιστής του τετράωρου αγώνα ήταν ο Τζένσον Μπάτον της McLaren, ο οποίος μάλιστα μπήκε συνολικά 7 φορές στα pits. Από την τελευταία θέση, αναρριχήθηκε στην κατάταξη και στον τελευταίο γύρο του αγώνα κόλλησε πίσω από τον πρωτοπόρο, Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός έκανε ένα απρόσμενο οδηγικό λάθος στη στροφή 6 του τελευταίου γύρου, ανοίγοντας τον δρόμο στον Μπάτον για μια νίκη που θα μείνει στην ιστορία.

Σαν σήμερα, επίσης το 2011, η ανανεωμένη χάραξη της πίστας του Σίλβερστον φιλοξένησε το GP Μεγάλης Βρετανίας για τον έκτο γύρο της σεζόν στο MotoGP. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό συνθήκες έντονης βροχόπτωσης, με τον poleman, Κέισι Στόνερ, παρόλα αυτά να κάνει περίπατο και να κερδίζει άνετα, στην 150η εμφάνισή του σε Grand Prix.

Σαν σήμερα το 2016, ο πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον επικράτησε στο GP Καναδά και κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν, αξιοποιώντας στρατηγική ενός pit-stop. Η εκκίνηση είχε δει αρχικά τον Σεμπάστιαν Φέτελ να παίρνει την πρωτοπορία, όμως είχε στρατηγική δύο pit-stop. Η ομάδα του προσπάθησε να βρει τρόπο να κερδίσει τον Βρετανό της Mercedes, όμως δεν τα κατάφερε. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Σάινθ απαντά στον Λεκλέρ: «Παραπονιέται πολλές φορές μετά τους αγώνες»-ThemaSports
24/06 @ 12:33

Ο Σάινθ απαντά στον Λεκλέρ: «Παραπονιέται πολλές φορές μετά τους αγώνες»

Ο Κάρλος Σάινθ απάντησε στις κατηγορίες που του εξαπέλυσε δημόσια ο Σαρλ Λεκλέρ για το συμβάν της επαφής τους στο δεύτερο γύρο του GP Ισπανίας, λέγοντας ότι ο Μονεγάσκος παραπονιέται συχνά και δίνοντας τη δική του εκδοχή για την επιθετική του πρωτοβουλία να τον περάσει.

Ο Φερστάπεν το έκανε να μοιάζει εύκολο στη Βαρκελώνη, έβδομη φετινή νίκη του Ολλανδού!-ThemaSports
23/06 @ 17:42

Ο Φερστάπεν το έκανε να μοιάζει εύκολο στη Βαρκελώνη, έβδομη φετινή νίκη του Ολλανδού!

Ο Μαξ Φερστάπεν είχε τον έλεγχο του GP της Βαρκελώνης από τον 3ο γύρο μέχρι και την καρό σημαία, κερδίζοντας την 7η φετινή του νίκη εμπρός από τους Λάντο Νόρις και Λιούις Χάμιλτον - και αυξάνοντας έτσι στους 69 βαθμούς το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Ράσελ, Λεκλέρ και Σάινθ έκλεισαν την πρώτη εξάδα.

Άλισον για τη φυγή Χάμιλτον: «Ξέραμε ότι το συμβόλαιο που του προτείναμε...»-ThemaSports
20/06 @ 19:19

Άλισον για τη φυγή Χάμιλτον: «Ξέραμε ότι το συμβόλαιο που του προτείναμε...»

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes F1, Τζέιμς Άλισον, είπε ότι η ομάδα του Μπράκλεϊ γνώριζε πολύ καλά ότι το διετές συμβόλαιο που πρότεινε και υπέγραψε πέρσι το Σεπτέμβριο με τον Λιούις Χάμιλτον έδινε στον Βρετανό την επιλογή να αποχωρήσει στο τέλος του 2024 - κι έτσι, ο Άλισον δεν εξεπλάγη όταν ο Λιούις πήρε την απόφαση να φύγει για τη Ferrari.

Λεκλέρ για Χάμιλτον: "Μου δίνει μεγάλο κίνητρο να δείξω για τι είμαι ικανός"-ThemaSports
19/06 @ 11:15

Λεκλέρ για Χάμιλτον: "Μου δίνει μεγάλο κίνητρο να δείξω για τι είμαι ικανός"

Σε νέες του δηλώσεις για την έλευση του Λιούις Χάμιλτον στο Μαρανέλο το 2025, ο Σαρλ Λεκλέρ είπε ότι η μεταγραφή του Βρετανού στη Ferrari "είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα, για την ομάδα και για το σπορ" και ένα "τεράστιο μήνυμα" που στέλνει η Scuderia προς τα έξω

Η κόντρα Χάμιλτον-Αλόνσο στην Ινδιανάπολη και η 1η νίκη του Τζιμ Κλαρκ-ThemaSports
17/06 @ 20:36

Η κόντρα Χάμιλτον-Αλόνσο στην Ινδιανάπολη και η 1η νίκη του Τζιμ Κλαρκ

Ορισμένα γεγονότα της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της Formula 1 μέχρι σήμερα κάνουν κόσμο να παραμιλά. Ας δούμε τα πιο σημαντικά της ημέρας.

 Μάχες των αδερφών Σουμάχερ και η επιστροφή της Bentley-ThemaSports
15/06 @ 21:42

Μάχες των αδερφών Σουμάχερ και η επιστροφή της Bentley

Ο κόσμος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι γεμάτος αξιοθαύμαστα γεγονότα και ιστορίες που θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στις μνήμες μας. Ας δούμε τα πιο σημαντικά της ημέρας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ