Σε 1 δις. ευρώ ετησίως εκτιμάει το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) τα παράνομα έσοδα από την πειρατεία.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η παράνομη διαδικτυακή μετάδοση συνεχούς ροής συνεχίζει να πλήττει την αγορά του αθλητισμού με επίκεντρο το ποδόσφαιρο με απώλειες σημαντικές για τις τηλεοπτικές εταιρείες και κατ΄ επέκταση για τις ομάδες, τους παίκτες και το σύνολο των εργαζομένων στην ποδοσφαιρική βιομηχανία.

H Eλληνική Κυβέρνηση είχε προαναγγείλει από το 2023 την προσθήκη διατάξεων για τη δυναμική διακοπή των παράνομων συνδέσεων.

Λόγω των ευρωεκλογών το σχέδιο «πάγωσε» και ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης θα φέρει νέα καθυστέρηση, καθώς θα πρέπει να συνεννοηθούν εκ νέου τα υπουργεία Πολιτισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η έναρξη του Πρωταθλήματος της SuperLeague πλησιάζει με την Cosmote TV και τη Nova να έχουν το σύνολο των μεταδόσεων όπως και οι 3 διοργανώσεις της UEFA, Champions League, Europa League  και Conference League.

Η Cosmote TV έχει το σύνολο των μεταδόσεων των αγώνων, ενώ ελεύθερα θα προβάλουν αγώνες το Mega (Champions League) και ο ΑΝΤ1 (Europa, Conference).

Για να μην υπάρχουν άλλες απώλειες καθώς η πειρατεία στην Ελλάδα, ξεπερνάει τις 900.000 παράνομες συνδέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nova, το ερώτημα που τίθεται είναι, η Κυβέρνηση θα τηρήσει τη δέσμευσή της για την αντιμετώπιση της πειρατείας;

Το σχέδιο των συναρμόδιων θα προβλέπει την άμεση διακοπή της παράνομης μετάδοσης σήματος, απενεργοποιώντας τις ιστοσελίδες και τους κλώνους τους.

Η πρόσφατη μελέτη του EUIPO αποκάλυψε πως το 12 % του συνολικού πληθυσμού στην ΕΕ έχει αποκτήσει πρόσβαση σε περιεχόμενο ή έχει παρακολουθήσει σε συνεχή ροή (live streaming) περιεχόμενο από παράνομες διαδικτυακές πηγές για την παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων.

Η Βουλγαρία είναι  στην κορυφή όπου το 21% του συνόλου των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι έχει χρησιμοποιήσει παράνομες διαδικτυακές πηγές για να παρακολουθήσει αθλητικά γεγονότα και η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση με (20%), ακολουθούν η Ιρλανδία με 19%, η Ισπανία (19%) και το Λουξεμβούργο (18%).

Σύμφωνα με τη μελέτη, νεότεροι πολίτες ηλικίας 15-24 ετών ανέφεραν ότι παρακολουθούσαν παράνομα αθλητικές διοργανώσεις στο διαδίκτυο σε ποσοστό διπλάσιο του συνολικού πληθυσμού.

Οι νέοι από τη Βουλγαρία είναι πιο πιθανό να συμμετέχουν σε παράνομες αθλητικές μεταδόσεις συνεχούς ροής με 47%, πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 27%, και ακολουθούν η Ισπανία (42%) και η Ελλάδα (41%), η Σλοβενία (39%) και η Ιρλανδία (34%).

Η μελέτη αποκαλύπτει πως η μετάδοση συνεχούς ροής (live streaming) είναι η δημοφιλέστερη μέθοδος πρόσβασης σε παράνομο τηλεοπτικό περιεχόμενο – το 58 % της πειρατείας στην ΕΕ πραγματοποιείται μέσω live streaming και το 32% μέσω λήψης από το διαδίκτυο.

monobala.gr

 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ας δώσουν (και) ονόματα των κακοπληρωτών... -ThemaSports
27/06 @ 08:53

Ας δώσουν (και) ονόματα των κακοπληρωτών...

Περιζήτητος για τα μήντια ήταν στη διάρκεια της χθεσινής μέρας, ο εκπρόσωπος τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης (φωτό).

MONTEΛΟ-ThemaSports
26/06 @ 13:59

MONTEΛΟ

Στην Ανόρθωση πλέον μπαίνουν στα βαθιά με ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας.

«Στον Απόλλωνα ως ελεύθερος ο Babacar Dione»-ThemaSports
26/06 @ 09:52

«Στον Απόλλωνα ως ελεύθερος ο Babacar Dione»

Ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα πρέπει να θεωρείται ο 27χρονος o δεξιός εξτρέμ Βελγοσενεγαλέζος Babacar Dione ο οποίος στην περσινή σεζόν ήταν στην Λοκομοτίβ Πλοντίβ.

Θετικά μηνύματα για Κάρμο και Ιμπόρα στον Ολυμπιακό-ThemaSports
26/06 @ 08:06

Θετικά μηνύματα για Κάρμο και Ιμπόρα στον Ολυμπιακό

Οι τελευταίες εξελίξεις στις υποθέσεις του Πορτογάλου στόπερ και του Ισπανού μέσου.

Ελεγκτική Υπηρεσία: 14 σωματεία/εταιρείες έχουν δημιουργήσει νέες οφειλές και 5... δεν πλήρωσαν ούτε σεντ!-ThemaSports
25/06 @ 13:55

Ελεγκτική Υπηρεσία: 14 σωματεία/εταιρείες έχουν δημιουργήσει νέες οφειλές και 5... δεν πλήρωσαν ούτε σεντ!

Στο πλαίσιο της έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον έλεγχο του Υπουργείου Οικονομικών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, έγινε γνωστό και το σχέδιο αποπληρωμής φορολογικών οφειλών 19 ποδοσφαιρικών σωματείων/εταιρειών.

Viral δήλωση του Μέσι: «Η εποχή Γκουαρδιόλα προκάλεσε σύγχυση!» -ThemaSports
24/06 @ 20:11

Viral δήλωση του Μέσι: «Η εποχή Γκουαρδιόλα προκάλεσε σύγχυση!»

Ο Λιονέλ Μέσι σε δηλώσεις του, άφησε να εννοηθεί πως ο τρόπος παιχνιδιού των ομάδων του Πεπ Γκουαρδιόλα, ίσως είχε και αρνητικές συνέπειες, αφαιρώντας τον αυθορμητισμό από τους νέους!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ