19/09/2004: Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ο κόσμος της ομάδας… καλωσορίζει τους Ριβάλντο και Αντώνη Νικοπολίδη στα «ερυθρόλευκα». Μία στιγμή που έφερε τον σύλλογο ξανά στο… σπίτι του, αλλά και στις επιτυχίες του μέλλοντος.
Το να αποχωρίζεται κανείς το σπίτι του, είναι μία δύσκολη διαδικασία, την οποία την βίωσε για τα καλά ο Ολυμπιακός και ο κόσμος της ομάδας την σεζόν 1996/97. Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν ήταν πλέον σε θέση να φιλοξενήσει αγώνες των Πειραιωτών και εκείνοι αναγκάστηκαν να βρουν άλλη έδρα.
Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο ήρθε η μετακόμιση στο ΟΑΚΑ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» χρησιμοποίησαν και το γήπεδο της Ριζούπολης για τα εντός έδρας παιχνίδια τους και χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι και το καλοκαίρι του… 2004, για την μεγάλη επιστροφή.
Το νέο «στολίδι» του Ολυμπιακού ετοιμάστηκε σε λιγότερο από δύο χρόνια και το όνειρο εκατομμύριων φίλων της ομάδας έπαιρνε «σάρκα και οστά». Πριν την αρχή της σεζόν, δύο σημαντικές μεταγραφές είχαν ήδη προσδώσει επιπλέον ενθουσιασμό στα ενδότερα του συλλόγου, με τον Ριβάλντο να έρχεται από την Βραζιλία, ενώ ο Αντώνης Νικοπολίδης αποχαιρέτισε τον Παναθηναϊκό και εντάχθηκε στο ρόστερ του Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Ο πρώτος αγώνας στο νεότευκτο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήρθε στις 19 Σεπτεμβρίου 2004, με αντίπαλο την Καλλιθέα. Η δίψα όλων ήταν τεράστια, κάτι που αποδεικνύεται και από την καταμέτρηση των εισιτηρίων για αυτό το παιχνίδι, η οποία έδειξε πως εισήλθαν στο στάδιο 30.043 θεατές.
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί όπου «έγραψε» χρυσές σελίδες στην ιστορία του, με τον Μπάγεβιτς στην άκρη του πάγκου να παρατάσσει μία σύνθεση στην οποία συμπεριλαμβανόταν και ο Νικοπολίδης και ο Ριβάλντο.
Η υποδοχή των παικτών στο χορτάρι εντυπωσιακή, με τους οπαδούς να περιμένουν για χρόνια αυτή την στιγμή. Ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έλαβε θερμό καλωσόρισμα καθώς κατευθυνόταν προς την εστία του, τη στιγμή που και ο Βραζιλιάνος σταρ δέχθηκε την αγάπη του κοινού.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 17ο λεπτό με τον Γιάννη Οκκά, όμως ο ΦάνηςΓκέκας ισοφάρισε σε 1-1 στο 37’ με κεφαλιά. Παρ’ όλα αυτά, ο Γιώργος Ανατολάκης σκόραρε με διαγώνιο σουτ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-1) και χάρισε στους «ερυθρόλευκους» μία… ιδανική επιστροφή στο «ναό» τους.
Μία νίκη, η οποία έμελλε να θέσει τις βάσεις εκείνης της ομάδας, αφού ο Ολυμπιακός επανήλθε στην κορυφή της SuperLeague και συνέχισε κατακτώντας πέντε διαδοχικά πρωταθλήματα Ελλάδας και 15 συνολικά τα επόμενα 19 χρόνια…
Οι «Times» αποκαλύπτουν ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι, παρότι το συμβόλαιο του λήγει το 2027. Τα πρώτα ονόματα για αντικαταστάτες. Ανάμεσα τους ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ Λάρνακας και νυν της Μπόρνμουθ, Άντονι Ιραόλα!
Η Stoiximan Superleague διέκοπη λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων και μετά από 10 αγωνιστικές, ο Λεβαδειακός αποδεικνύει γιατί βρίσκεται στην πρώτη τετράδα.
Κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο της σεζόν στην Stoiximan Super League ανήκει, πλέον, στο παρελθόν. Δέκα αγωνιστικές έχουν περάσει στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι 14 ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή έχουν παρουσιάσει τα πρώτα δείγματα γραφής από όσα αναμένεται να μας προσφέρουν μέχρι το τέλος της τον ερχόμενο Μάιο.
Ο Λεβαδειακός εντυπωσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα και πέντε παίκτες του βρίσκονται στα... ραντάρ ομάδων της Super League, αλλά και από το εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας sportime.gr. Ανάμεσα τους και ο 25χρονος Κύπριος διεθνής μέσος, Γιάννης Κωστή!