Themasports teamΟ Κίναν Έβανς υπέστη τρίτο σοβαρό τραυματισμό σε τρία χρόνια, με νέα ρήξη αχιλλείου στο αριστερό πόδι, και καλείται ξανά να ξεκινήσει τον δύσκολο δρόμο της αποκατάστασης.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η ιστορία του Κίναν Έβανς μοιάζει με ένα σκληρό σενάριο που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Ο Αμερικανός γκαρντ, που επέστρεψε στα παρκέ της Euroleague με τη φανέλα του Ολυμπιακού, είδε το όνειρο του να μετατρέπεται σε εφιάλτη μέσα σε λίγα λεπτά.
Ένας ακόμη σοβαρός τραυματισμός, ο τρίτος μέσα σε τρία χρόνια, τον αναγκάζει να ξεκινήσει από την αρχή τον δύσκολο δρόμο της αποκατάστασης. Το μπάσκετ τον καλεί να δώσει την πιο σκληρή μάχη της καριέρας του, με όλους να παρακολουθούν συγκλονισμένοι την ατυχία που τον κυνηγά αδιάκοπα.
Μετά από 580 ημέρες απουσίας από την Euroleague, ο 29χρονος γκαρντ περίμενε με ανυπομονησία να ξαναπατήσει στο υψηλότερο επίπεδο. Το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι στην Καρδίτσα ήταν η αρχή, ενώ η συμμετοχή του στο ΣΕΦ κόντρα στη Ζάλγκιρις έμοιαζε με επιστροφή στη μεγάλη σκηνή. Όμως, η μοίρα είχε άλλα σχέδια.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν προόριζε τον Έβανς για ενεργό ρόλο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο τραυματισμός του Φρανκ Νιλικίνα, όμως, τον έφερε στην αποστολή. Μπήκε στο παρκέ στην πρώτη περίοδο, αλλά μόλις δύο λεπτά αργότερα ένιωσε έναν οξύ πόνο στο αριστερό πόδι.
Χωρίς επαφή με αντίπαλο, ο Έβανς κατέρρευσε ψυχολογικά, καθώς κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί: Νέα ρήξη αχιλλείου τένοντα. Ένας γνώριμος εφιάλτης, που είχε ζήσει τον Ιανουάριο του 2023 με τη Ζάλγκιρις, όταν είχε τραυματιστεί στον δεξιό αχίλλειο μόλις 57 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε.
Το χρονικό των τραυματισμών
Η καριέρα του Έβανς τα τελευταία χρόνια μοιάζει με διαρκή μάχη απέναντι στην ατυχία:
Ιανουάριος 2023: Ρήξη αχιλλείου στο δεξί πόδι, ως παίκτης της Ζάλγκιρις.
Μάιος 2024: Ρήξη επιγονατιδικού τένοντα στο δεξί γόνατο, ένας από τους πιο σοβαρούς τραυματισμούς που μπορεί να υποστεί αθλητής.
Νοέμβριος 2025: Ρήξη αχιλλείου στο αριστερό πόδι, με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Τρεις τραυματισμοί μέσα σε τρία χρόνια, όλοι εξαιρετικά σοβαροί, συνθέτουν ένα σπάνιο και τραγικό σκηνικό.
Για έναν αθλητή, η επιστροφή από έναν τέτοιο τραυματισμό είναι ήδη δύσκολη. Για τον Έβανς, η επανάληψη του ίδιου εφιάλτη μοιάζει με δοκιμασία αντοχής όχι μόνο σωματικής αλλά και ψυχικής. Η αποκατάσταση απαιτεί μήνες επίπονης δουλειάς, ενώ η αβεβαιότητα για το αν θα μπορέσει να επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο παραμένει. Παράλληλα, η απογοήτευση είναι τεράστια, καθώς η επιστροφή του στην Euroleague ήταν κάτι που περίμενε με λαχτάρα.
Η εικόνα του Έβανς να αποχωρεί τραυματίας σόκαρε τους πάντες στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός χάνει έναν παίκτη που είχε επενδύσει πολλά στην εμπειρία και την ποιότητά του, ενώ το ευρωπαϊκό μπάσκετ βλέπει έναν αθλητή με σπάνιο ταλέντο να μένει ξανά εκτός δράσης. Οι συμπαίκτες του, το τεχνικό επιτελείο και οι φίλαθλοι έμειναν άφωνοι μπροστά σε μια σκηνή που θύμιζε περισσότερο κακή επανάληψη παρά αθλητικό γεγονός.
Ο Έβανς καλείται να ξεκινήσει ξανά από την αρχή. Η αποκατάσταση μετά από ρήξη αχιλλείου είναι μακρά και δύσκολη, ενώ η προσαρμογή μετά από τρεις σοβαρούς τραυματισμούς σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι μια πρόκληση που λίγοι αθλητές έχουν αντιμετωπίσει. Ο ίδιος έχει δείξει στο παρελθόν ότι διαθέτει ψυχική δύναμη και πείσμα. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να αντέξει ακόμη μία φορά τον «γολγοθά» και να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο.
Η ιστορία του Κίναν Έβανς δεν είναι απλώς ένα αθλητικό γεγονός. Είναι η απεικόνιση της σκληρής πραγματικότητας που μπορεί να βιώσει ένας επαγγελματίας αθλητής: Το σώμα να προδίδει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του. Ο Αμερικανός γκαρντ καλείται να δώσει την πιο δύσκολη μάχη της καριέρας του, με τον Ολυμπιακό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ να παρακολουθούν με αγωνία.
Πηγή: sport-fm.gr
Οι «Times» αποκαλύπτουν ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι, παρότι το συμβόλαιο του λήγει το 2027. Τα πρώτα ονόματα για αντικαταστάτες. Ανάμεσα τους ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ Λάρνακας και νυν της Μπόρνμουθ, Άντονι Ιραόλα!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
13/11 @ 10:15
Ο Γάλλος σπίκερ δεν μπορούσε να πιστέψει την ατυχία του Κίναν Έβανς, επαναλαμβάνοντας «δεν είναι δυνατόν» στον τραυματισμό που πάγωσε το ΣΕΦ και συγκλόνισε την Euroleague.
13/11 @ 00:05
Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της Ευρωλίγκας μετά τη 10η αγωνιστική.
12/11 @ 23:51
Τα χειρότερα δυνατά νέα έλαβε ο Ολυμπιακός για τον τραυματισμό του Κίναν Έβανς, αφού ο Αμερικανός γκαρντ υπέστη ρήξη αχιλλείου στο αριστερό του πόδι και θα χάσει την υπόλοιπη σεζόν!
12/11 @ 23:15
Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος από την αρχή μέχρι το τέλος της εντός έδρας αναμέτρησής του με τη Ζάλγκιρις, επικρατώντας άνετα με 95-78, αλλά... παγώνοντας με τον νέο τραυματισμό του Έβανς.
12/11 @ 22:35
Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να πιστέψουν τον νέο τραυματισμό του Κίναν Έβανς, όντας σοκαρισμένοι από αυτό που συνέβη στον συμπαίκτη τους.
12/11 @ 22:01
Τεράστια ανησυχία στον Ολυμπιακό, με τον Κίναν Έβανς να αποχωρεί τραυματίας από το ματς με τη Ζάλγκιρις Κάουνας και τους Πειραιώτες να φοβούνται για ζημιά στον αχίλλειο τένοντα.
BEST OF THEMASPORTS