Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπορεί να είναι μικρό, ακόμη, το δείγμα της φετινής ΑΛΣ Ομόνοιας 29ης Μαΐου για το τι μπορεί να πετύχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας, αλλά βλέποντας κανείς παιχνίδια της ομάδας του Νικόλα Νικολάου, σίγουρα, θα το έχει διαπιστώσει ότι το ρόστερ της αποτελείται και από νεαρούς εξελίξιμους ποδοσφαιριστές. Γεμάτο «οπλοστάσιο» από Κυπριακό αίμα, κανένας ξένος ποδοσφαιριστής, με την ομάδα μέσα σε 4 αγωνιστικές να μετράει 3 νίκες. Παρακολουθώντας τον τελευταίο αγώνα της Ομόνοιας 29Μ, αυτόν της περασμένης Παρασκευής, στο «Αμμόχωστος» κόντρα στον Οθέλλο Αθηαίνου, έχω προσέξει την αξία και τις αρετές που μπορούν να δώσουν στους αγωνιστικούς χώρους οι Κύπριοι παίκτες, όπου ομάδες ακόμη και Α΄ Κατηγορίας όπου ανήκαν δεν τους έδωσαν κάποιο ψήφο εμπιστοσύνης, κάποια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, αλλά σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας μονομιάς αρπάζουν την ευκαιρία. Η ΑΛΣ Ομόνοια 29ης Μαΐου αυτή τη σεζόν έχει παίκτες ναι μεν «ψημένους» για τα καλά, όπου στο παρελθόν αγωνίστηκαν στα... σαλόνια (βλέπε για παράδειγμα Φροξυλιάς, Κύπρου, κτλ), αλλά έχει και παικταράδες με όλο το μέλλον μπροστά τους, εάν και εφόσον δεν έχουν προβλήματα τραυματισμών, κτλ. Χαρά και περηφάνια δη για τον τεχνικό ηγέτη, Νίκο Νικολάου, καθώς και τους συνεργάτες του, όπως δε και για τη διοίκηση αυτής της ομάδας και τον κόσμο, να βλέπει γηγενείς παίκτες να τραβάνε ολόκληρο το βάρος, το κουπί, για να οδηγήσουν την Ομόνοια 29Μ στα σαλόνια της Α΄ Κατηγορίας. Εάν και εφόσον εκπληρωθεί αυτό το μεγάλο όνειρο, βήμα, των ανθρώπων που ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια αυτή την προσπάθεια της Ομόνοιας 29Μ, να την δουν τον ερχόμενο Μάιο να παίρνει το εισιτήριο ανόδου στην Α΄ Κατηγορία, τότε θα τεθεί ένα άλλο μεγάλο στοίχημα στις τάξεις της ομάδας. Αυτό δεν είναι άλλο, από το τι θα πράξουν στο θέμα μεταγραφών από την ξένη – κοινοτική αγορά.  Παρατηρούμε, κακά τα ψέματα, αρκετές ομάδες όταν τυγχάνει να πάρουν άνοδο από τη Β΄ στην Α΄ Κατηγορία, να μπαίνουν στη διαδικασία να παίρνουν μπόλικους ξένους, να υπάρχει, δηλαδή, μία ξενομανία. Από τη στιγμή που η Ομόνοια 29Μ πάρει αυτό το εισιτήριο ανόδου στην Α΄ κατηγορία, άραγε τι θα κάνει;  Θα εντάξει ένα σωρό ξένους στο ρόστερ της, όπου θα σημάνει και αρκετοί Κύπριοι να φεύγουν για άλλες ομάδες;  Σε ένα τέτοιο σενάριο, ας μην ξεχνάμε, ότι από τη στιγμή που η ομάδα θα βγει στη μεγάλη κατηγορία, τότε θα λογίζεται και ως ένα από τα πρώτα φαβορί την επόμενη σεζόν για να επιστρέψει στη Β΄;  Εάν συμβεί αυτό τι γίνεται πάλι με τους παίκτες που θα πρέπει να βασιστεί στη Β΄ Κατηγορία και δη ένα μεγάλο ζήτημα είναι και το οικονομικό κομμάτι. Το κονδύλι, το μπάτζετ... Όπως και να ‘χει, πάντως, πιστεύουμε ότι τη σεζόν που διανύσουμε αρκετοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν και χαίρονται την Ομόνοια 29Μ όπως παρουσιάζεται με το Κυπριακό στοιχείο, αλλά σίγουρα γίνεται και κουβέντα με το... στοίχημα που προαναφέραμε, εάν και εφόσον ανέβει στην Α΄ Κατηγορία τι μέλλει γενέσθαι με τους γηγενείς ποδοσφαιριστές!
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

Ούτε οι «δικοί» του, δεν αναγνωρίζουν πλέον τον Τιμούρ της Εθνικής… -ThemaSports
16/10 @ 08:20

Ούτε οι «δικοί» του, δεν αναγνωρίζουν πλέον τον Τιμούρ της Εθνικής…

Έγινε σάκος του μποξ, από ένα σημείο και μετά, η Εθνική και απέναντι στην Γεωργία στην Τυφλίδα. Το επιχείρημα που προέταξε, μετά από προηγούμενες ήττες ο Τιμούρ Κετσπάγια, δεν μπορεί να σταθεί…

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ