Σημαντικές ΝΙΚΕΣ για ΑΕΛ και Νέα Σαλαμίνα- Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ και η συνέχεια
Με δύο αγώνες ολοκληρώθηκε η 13η και τελευταία αγωνιστική για τον Α' Γύρο της Cyprus League By Stoiximan.
Ακολουθήστε μας στο Google news
23 Νοεμβρίου 2024
Η 18η Νοεμβρίου κάθε χρόνο τιμάται από την Ευρωπαϊκή Ενωση κάθε χρόνο, υπενθυμίζοντας μας ότι η προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση είναι μια μάχη διαρκείας και ότι καθήκον όλων μας, είναι η προστασία όλων των παιδιών του κόσμου, από τέτοιες εγκληματικές πράξεις. Το φαινόμενο παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σ’ όλο τον κόσμο, κυρίως λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Σύμφωνα δε με έρευνες , το 83% των παιδιών που κακοποιούνται στο διαδίκτυο είναι ηλικίας 3-13 ετών. Στην πατρίδα μας , πέραν των 1860 αναφορών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, έγιναν στην Αστυνομία, από το 2017 – 2023.
Διαβάζοντας και ακούοντας για τις εγκληματικές αυτές πράξεις , ψηλαφώντας τις διάφορες έρευνες που έχουν γίνει για το έγκλημα αυτό, ειλικρινά σε λούζει κρύος ιδρώτας .
Θα αναφερθώ για τα στοιχεία στον τόπο μας, που γνωρίζω την κουλτούρα του λαού μας, τα ελαττώματα, τα προτερήματα, την ιστορική μας διαδρομή, τις φιλοδοξίες, τα οράματα και τους σχεδιασμούς μας.
Κατά την δική μου άποψη η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών είναι έγκλημα τεράστιων διαστάσεων και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί. Πρέπει να υπάρξουν συνθήκες πρόληψης οπωσδήποτε. Όμως σχεδιασμούς πρόληψης για διάφορα θέματα έχουν γίνει και δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Η πολιτεία πρέπει να προστατεύσει τα παιδιά της μέσα από την συνεχή ενημέρωση όχι μόνο των γονέων αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Ολων των φορέων, της παιδείας, εκκλησίας, πολιτικών, αθλητικών φορέων. Η παρενόχληση σεξουαλική των παιδιών , πρέπει να αναφερθεί ως έγκλημα των εγκλημάτων και σαν τέτοιο να αντιμετωπισθεί.
Οι ποινές από τα Δικαστήρια για τέτοια εγκλήματα πρέπει να είναι βαρύτατες. Νοιώθω θυμό και απογοήτευση, όταν άνθρωποι κακοποιούν σεξουαλικά και εκμεταλλεύονται παιδιά. Οι άνθρωποι αυτοί είναι άρρωστοι. Αρρωστημένα μυαλά , τα οποία πρέπει να αναζητήσουν γιατρούς για να τους θεραπεύσουν. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κτηνώδη ένστικτα, όχι ανθρώπινα και πρέπει να αναζητήσουν θεραπευτικές αγωγές και όχι να επιτίθενται σε ανυπεράσπιστα παιδιά. Νοιώθω ντροπή και αποτροπιασμό, όταν διαβάζω ότι άνθρωποι του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος ενοχλούν σεξουαλικά παιδιά της ίδιας τους της οικογένειας. Η λέξη ντροπή θεωρώ ότι δεν αποδίδει την έκταση του εγκλήματος αυτού.
Η διαπόμπευση και η ισχυρή καταδίκη, θεωρώ ότι πρέπει να ενισχυθούν, ως στοιχεία, για απαλλαγή από τέτοια εγκλήματα. Ανεξάρτητα κοινωνικής θέσης, ανεξάρτητα πνευματικής ικανότητας, ανεξάρτητα οικονομικής επιφάνειας, οι άνθρωποι που ενοχλούν σεξουαλικά παιδιά κυρίως του οικογενειακού τους περιβάλλοντος και ευρύτερα της κοινωνίας, αποτελούν δημόσιο κίνδυνο και πρέπει να αντιμετωπισθούν με τις ανάλογες αποτρεπτικές μεθόδους. Τα τελευταία χρόνια και στον τόπο μας και μετά και την έξαρση του Διαδικτύου, έχουν δημιουργηθεί διάφοροι Σύνδεσμοι προστασίας των παιδιών. Το 2017 πρωτοσυστάθηκε, στην Αστυνομία η ανακριτική ομάδα η οποία επιλαμβάνεται θεμάτων σεξουαλικής βίας των παιδιών. Οι αναφορές της Αστυνομίας τρομάζουν. Το 2017 είχαν γίνει 138 αναφορές, το 2018 είχαν γίνει 167 αναφορές, το 2019 είχαν γίνει 211 αναφορές , το 2020 είχαν γίνει 197 αναφορές, το 2021 είχαν γίνει 278 αναφορές, το 2022 είχαν γίνει 303 αναφορές ενώ το 2023 είχαν γίνει 315 αναφορές σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών. Αστυνομία, διάφοροι Σύνδεσμοι προστασίας των παιδιών , σχολεία , διάφοροι άλλοι βοηθητικοί φορείς, εργάζονται για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική εκμετάλλευση. Και το έργο τους ασφαλώς εκτιμάται από την κοινωνία. Όμως τα στοιχεία της Αστυνομίας για την σεξουαλική εκμετάλλευση , μας δείχνουν συνεχή αύξηση του φαινομένου.
Τι σημαίνει τούτο. Σ’ ένα μικρό χώρο ζούμε και τα αποτελέσματα και οι αναφορές είναι τεράστιες. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ζούμε σε μια αρρωστημένη κοινωνία και περιβάλλον. Δεν είμαι άνθρωπος της θεωρίας και των ατέρμονων αναλύσεων και συζητήσεων. Πρέπει να αναζητήσουμε και αποφασίσουμε μαζί με τις υφιστάμενες δομές και τις πολιτικές τους, κατασταλτικά, δραστικά μέτρα , τα οποία δεν δοκιμάσθηκαν και τα οποία μπορούν να μηδενίσουν και όχι να αυξάνουν συνεχώς αυτές τις αρρωστημένες , εγκληματικές πράξεις εναντίον των παιδιών. Το κάθε παιδί που εξευτελίζεται με αυτό τον απαράδεκτο και εγκληματικό τρόπο, είναι και δικό μας παιδί, είναι και δική μας κόρη, είναι δικό μας εγγόνι, είναι και δική μας ύπαρξη.
Πρώτη φορά αναφέρομαι σε αυτά τα γεγονότα. Όταν πήρα την πένα μου για να γράψω αυτό το άρθρο, προβληματίστηκα πάρα πολύ, διότι αυτές οι κτηνώδεις πράξεις γίνονται εναντίον των παιδιών , αυτών των παιδικών ψυχών, που τόσο πολύ αγαπούμε και λατρεύουμε όλοι μας. Εκτός από τους άρρωστους αηδιαστικούς εγκληματίες, τους δολοφόνους και τους καταστροφείς των παιδικών ψυχών.
Σ΄αυτή την μοναδική μάχη , για τα παιδιά μας , οφείλουμε όλοι να συ συστρατευθούμε. Να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε τις ενέργειες και αποφάσεις μας και να απομονώσουμε τους δειλούς , αυτούς που δεν έχουν την τόλμη να περπατήσουν, στην κοινωνία με αξιοπρέπεια και σεβασμό, ενοχλούν ανυπεράσπιστα παιδιά. Η αρρώστια τους αυτή δεν θα γίνει με κανένα τρόπο ανεκτή στην κοινωνία. Θα τιμωρηθούν παραδειγματικά και θα διαπομπευθούν για τα εγκλήματα τους.
Η μάνα μου συχνά μου έλεγε « Γιέ μου εύκολα κάμνεις παιθκιά , πολύ δύσκολα τα αναγιώνεις». Σωστή και σοφή η αναφορά αυτή της μάνας μου. Πάντοτε είχε έγνοια για τα παιδιά της. Πάντοτε υπήρχαν πολλαπλοί κίνδυνοι στην κοινωνία. Οι γονείς όσες δυσκολίες στη ζωή τους και να αντιμετωπίζουν, οφείλουν πρώτιστα να προστατεύσουν τα παιδιά τους , τα σπλάχνα τους. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να αφήνουν τα παιδιά τους εκτεθειμένα σε ένα εγκληματογόνο κοινωνικό περιβάλλον. Οι συμβουλές, οι νουθεσίες, οι παρακολουθήσεις, ο υποψιασμός , πρέπει να είναι στην καθημερινότητα τους.
Η επικοινωνία με τα παιδιά μας, σωστή ανατροφή , μια θερμή σχέση με αυτά , έτσι θα υπάρξει η ανάλογη εμπιστοσύνη και τα παιδιά πιο εύκολα θα αντιστέκονται, θα υποψιάζονται και θα ομολογούν παράξενες γι’ αυτά συμπεριφορές άλλων ανθρώπων. Το σπίτι , η οικογένεια είναι ο θεμελιός μιας αξιοπρεπούς ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.
Στους πολλαπλούς κοινωνικούς κινδύνους , προσετέθην τα τελευταία χρόνια και το διαδίκτυο το οποίο ομολογουμένως βοηθά στην αύξηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Σ’ αυτό τον τομέα κυρίαρχη αποτρεπτική δύναμη πρέπει να είναι η πολιτεία, το κράτος με τις νομοθεσίες του, για τις διάφορες πλατφόρμες του Διαδικτύου.
Ομολογώ ότι δεν είμαι εραστής του Διαδικτύου. Τουναντίον το αντιμετωπίζω με δισταγμό, καχυποψία και δυσπιστία. Ελπίζω και εύχομαι να διαψευσθώ. Η δύναμη και η επιρροή του διαδικτύου στην σύγχρονη εποχή δυστυχώς είναι τεράστια, γιαυτόν τον λόγο, θεωρώ ότι το έργο των οικογενειών , της παιδείας , των διαφόρων πολιτειακών φορέων και γενικά της κοινωνίας, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Όσο δύσκολο όμως και να είναι , οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, αυξάνοντας τις προσπάθειες και τον αγώνα μας, να γαλουχήσουμε, εκπαιδεύσουμε, πληροφορήσουμε τα παιδιά μας για τους κινδύνους που υπάρχουν στην κοινωνία. Είναι πιστεύω το ιερότερο και πρωταρχικό μας καθήκον και υποχρέωση . « Τα παιδιά μας τζιαι τα μάθκια μας». Έλεγαν διαχρονικά οι Κύπριοι.