US Open: Η Ριμπάκινα τα πήρε όλα στη Νέα Υόρκη και «αποκαθήλωσε» τη Σαμπαλένκα! (ΒΙΝΤΕΟ)

US Open: Η Ριμπάκινα τα πήρε όλα στη Νέα Υόρκη και «αποκαθήλωσε» τη Σαμπαλένκα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Έλενα Ριμπάκινα τα πήρε όλα στη Νέα Υόρκη, καθώς μετά από την εξασφάλιση του Νο1, κέρδισε και τον τίτλο στο US Open για πρώτη φορά στην καριέρα της, φτάνοντας στo τρίτο της Grand Slam.

Η Νο2 του κόσμου επικράτησε στον τελικό του Σαββάτου (12/9) της δύο φορές πρωταθλήτριας και κατόχου του τίτλου, Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο1) με 6-4, 5-7, 6-2 μετά από δύο ώρες και 21 λεπτά, φτάνοντας στον δεύτερο major τίτλο της φέτος, μετά από το Australian Open, όπου είχε επικρατήσει ξανά της Λευκορωσίδας.

Με εντυπωσιακό σερβίς, η Ριμπάκινα σταμάτησε στους 12 άσους (πέντε διπλά λάθη), κέρδισε το 85% των πόντων πίσω από το πρώτο σερβίς (35/41) σημείωσε περισσότερους winners (36-32), έκανε λιγότερα λάθη (24-35), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις τρεις από τις 12 ευκαιρίες για break.

Η Ριμπάκινα απείλησε πρώτη στον τελικό με τη Σαμπαλένκα να φτάνει σε ένα τεράστιο hold σβήνοντας τρία break-points κρατώντας το σερβίς της (2-1).

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο η Καζάκα το έκανε στο πέμπτο game (3-2), ένα πλεονέκτημα που εκμεταλλεύτηκε κλείνοντας το σετ με 6-4 και παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Το σερβίς της Σαμπαλένκα δέχθηκε πίεση και στις αρχές του δεύτερου σετ, εκεί όπου και πάλι η Λευκορωσίδα κατάφερε να σβήσει ακόμα δύο break-points και να διατηρήσει το σερβίς της (2-1).

Η πρώτη πραγματική απειλή από την κάτοχο του τίτλου ήρθε στο 10ο game, με τη Ριμπάκινα αυτή τη φορά να σβήνει δύο set-points (5-5), ωστόσο με δύσκολο hold και break αμέσως μετά, η Σαμπαλένκα κατάφερε να κλείσει το σετ και να ισοφαρίσει τον τελικό σε 1-1.

Το τρίτο σετ, ίσως, ήταν και το καλύτερο στο τουρνουά από τη Ριμπάκινα. Η Καζάκα ήταν παντού στο κορτ και παράλληλα «πυροβολούσε» σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε γωνία τη Σαμπαλένκα.  

Έχοντας 10/10 πίσω από το πρώτο σερβίς και 6/9 στο δεύτερο, η Ριμπάκινα έφτανε σε εύκολα hold ενώ παράλληλα κατάφερε να βρει δύο break (2-1, 5-2) και να φτάσει στον τίτλο αλλά και στο Νο1 από την ερχόμενη Δευτέρα (14/9).

Πηγή: tennis24.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Ριμπάκινα: «Απίστευτο να ξυπνήσω ως Νο1 και πρωταθλήτρια του US Open» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ριμπάκινα: «Απίστευτο να ξυπνήσω ως Νο1 και πρωταθλήτρια του US Open» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Έλενα Ριμπάκινα δυσκολευόταν να βρει τις λέξεις λίγη ώρα μετά τον μεγαλύτερο θρίαμβό της στη Νέα Υόρκη, έχοντας νικήσει την Αρίνα Σαμπαλένκα με 6-4, 5-7, 6-2 στον τελικό του US Open και κατακτήσει τον τρίτο Grand Slam τίτλο της καριέρας της και δεύτερο στη σεζόν μετά τη Μελβούρνη.