Τι θα κάνουν οι κυπριακές ομάδες στον γ' προκριματικό γύρο;
Στη μάχη του γ' προκριματικού γύρου των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ρίχνονται σε λίγες μέρες οι κυπριακές ομάδες.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ξεκίνησε ο πιο «καυτός» μεταγραφικός μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ολυμπιακός θέλει να προχωρήσει σε δύο μεταγραφές.
Ένας στόπερ και ένας εξτρέμ είναι οι κινήσεις που σίγουρα θα γίνουν από τους «ερυθρόλευκους». Από ‘κει και πέρα θα μπορούσε να προκύψουν κι άλλες μεταγραφικές κινήσεις υπό προϋποθέσεις.
Θα μπορούσε να ανοίξει για τον Ολυμπιακό το θέμα του επιθετικού; Αυτή τη στιγμή με Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ και Μπετανκόρ οι Πειραιώτες δεν έχουν ανάγκη να πάρουν ποδοσφαιριστή για τη γραμμή κρούσης.
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο για τους «ερυθρόλευκους» θα μπορούσε να ανοίξει αν αποφάσιζε ο Μεντιλίμοπαρ πως δεν του κάνει ο έμπειρος Ισπανός επιθετικός. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Μπετανκόρ μπήκε κάπως νωθρά στην προετοιμασία, αλλά στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι έδειξε να πατάει πιο γερά και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Το μειονέκτημα του Μπετανκόρ έχει να κάνει μόνο με την ευρωπαϊκή λίστα, διότι πιάνει θέση ξένου. Και αυτό φυσικά αν ο Μεντιλίμπαρ αποφασίσει ότι πρέπει πάση θυσία να τον δηλώσει. Από την άλλη είναι ένας παίκτης που έχει αποδεχτεί το ρόλο του και ξέρει ότι θα είναι πίσω από τον Γιάρεμτσουκ και τον Ελ Κααμπί.
Ακόμα και την περίοδο που θα λείψει ο Μαροκινός για το Κόπα Άφρικα δεν θα χάσει κανένα ευρωπαϊκό ματς. Για τον Ολυμπιακό το ιδανικό θα ήταν να πάρει Έλληνα επιθετικό, όμως, αυτό εξαρτάται από τον Μεντιλίμπαρ. Κακά τα ψέματα, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να βρεθεί επιθετικός που θα δεχτεί να είναι τρίτος και να είναι ικανοποιημένος.
Από ‘κει και πέρα από τον εξτρέμ και τον στόπερ άλλες αλλαγές θα μπορούσα να προκύψουν μόνο εάν υπήρχαν πωλήσεις από τον Ολυμπιακό. Όσο είναι ανοιχτό το μεταγραφικό παράθυρο δεν «καίμε» το θέμα του Μίγια, όπως δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά ότι δεν θα υπάρξει πρόταση για κάποιον από τους ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός.
Πρώτοι υποψήφιοι να συμβεί κάτι τέτοιο είναι οι Μουζακίτης, Έσε με τα ονόματα τους να παίζουν συχνά πυκνά στα ρεπορτάζ ευρωπαϊκών συλλόγων. Οι «ερυθρόλευκοι» μας έχουν συνηθίσει προς τα τέλη Αυγούστου να κάνουν μεταγραφή ποδοσφαιριστή με πιο βαρύ όνομα.
Φέτος το ρόστερ είναι… στρωμένο ήδη και ο Μεντιλίμπαρ έχει αρκετούς παίκτες στη διάθεση του. Η κουβέντα μπορεί να γίνεται τώρα για τις μεταγραφές, αλλά στο μυαλό του Βάσκου προτεραιότητα έχουν οι αποχωρήσεις. Ήδη είναι υπεράριθμο το ρόστερ και αυτό που προέχει είναι να φέρει τον αριθμό παικτών στα μέτρα του.
sport-fm.gr