Οι Μπακς πάλεψαν μέχρι τέλους, αλλά η έλλειψη βοήθειας στους Αντετοκούνμπο και Πόρτις αποδείχθηκε καθοριστική. Οι Πέισερς υπερασπίστηκαν την έδρα τους (123-115) και πήραν προβάδισμα 2-0 στη σειρά.
Σε δύσκολη θέση έχουν βρεθεί οι Μπακς, οι οποίοι τα ξημερώματα ηττήθηκαν με 123-115 στην έδρα των Πέισερς που έκαναν το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά στα playoffs της ανατολικής περιφέρειας του NBA.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Μπόμπι Πόρτις πάλεψαν όσο μπορούσαν να βοηθήσουν το Μιλγουόκι να κάνει την ανατροπή στην Ιντιανάπολις, όμως δεν είχαν συμπαραστάτες, παρά την επιστροφή του Ντέιμιαν Λίλαρντ μετά από πέντε εβδομάδες λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε.
Συγκεκριμένα, ο Έλληνας σούπερ σταρ έκανε double-double με 34 πόντους (14/20 δίποντα, 6/10 βολές) και 18 ριμπάουντ, ενώ είχε 7 ασίστ, 1 μπλοκ, 4 λάθη και 2 φάουλ σε 39:37.
Από την πλευρά του, ο Πόρτις σκόραρε 28 πόντους (5/8 δίποντα, 6/11 τρίποντα) και είχε 12 ριμπάουντ.
Διψήφιος ο Κάιλ Κούζα με 12 πόντους (5/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές) και ο Λίλαρντ είχε 14 πόντους (2/5 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 4/5 βολές) με 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ.
Στον αντίποδα, ο Πασκάλ Σιάκαμ και ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον αποτέλεσαν ένα τέλειο δίδυμο για τους Πέισερς, οι οποίοι απέχουν δύο νίκες από την πρόκριση επί των Μπακς στον πρώτο γύρο της postseason για δεύτερη διαδοχική χρονιά.
Ο Σιάκαμ είχε 24 πόντους, 11 ριμπάουντ και είχε κρίσιμο τρίποντο για την Ιντιάνα, ενώ ο Χαλιμπάρτον πρόσθεσε 21 πόντους και 12 ασίστ.
Στο άλλο ματς που έγινε σχεδόν την ίδια ώρα, οι Θάντερ έκαναν το 2-0 απέναντι στους Γκρίζλις με τη νίκη 118-99, με τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να ξεχωρίζει και να σκοράρει 27 πόντους (ενώ είχε 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ).
Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Ντέσμοντ Μπέιν με 19 πόντους, 12 ριμπάουντ και 4 ασίστ.
Μια σημαία της Παλαιστίνης με δύο μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς έκαναν την εμφάνιση τους πάνω το στάδιο Αλφαμέγα στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια του αγώνα Πάφος-Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Δουλειά και διασκέδαση συνδύασε ο θρύλος του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του προς τη χώρα μας.
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Ολυμπιακού για νέο διετές συμβόλαιο με μικρότερες απολαβές, με το μέλλον του στους «ερυθρόλευκους» να βρίσκεται στον αέρα.