Τα ποσά που καταβάλουν σε μισθούς οι 16 ομάδες που βρίσκονται στο Champions League προκαλούν... ζάλη, με τις διαφορές, βέβαια, ανάμεσα τους, να είναι μεγάλες.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η φάση των «16» του UEFA Champions League ξεκινάει αυτή την εβδομάδα και από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Μπάγερν, μέχρι τις εκπλήξεις όπως η Μπριζ ή η Λιλ, οι προϋπολογισμοί και οι μισθοί μεταξύ των 16 ομάδων που συμμετέχουν παρουσιάζουν σημαντικές -και σε ορισμένες περιπτώσεις- εντυπωσιακές διαφορές.
Μια κοινή ανάλυση του Sportingpedia και της πλατφόρμας Capology αποκάλυψε την κατανομή των άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ που δαπανούν ετησίως σε μισθούς 16 κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι. Όπως αναμενόταν, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης με μισθολογικό κόστος 272,96 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθούν η Μπάγερν με 262,42 εκατομμύρια ευρώ και η Παρί με 207,74 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτές οι τρεις ομάδες χρειάστηκε να περάσουν από τα play-off για να φτάσουν στους «16» της διοργάνωσης – απόδειξη ότι οι μεγάλες επενδύσεις δεν εγγυώνται πάντα και την αντίστοιχη επιτυχία. Εκτός από αυτές, η Άρσεναλ (204,9 εκατομμύρια ευρώ) και η Μπαρτσελόνα (201,02 εκατομμύρια ευρώ), επόμενη αντίπαλος της Μπενφίκα, είναι οι μόνες ομάδες στο Champions League που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσιες απολαβές παικτών.
Στον αντίποδα, η Μπενφίκα είναι η πρώτη ομάδα που ξεπερνά το φράγμα των 50 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσιες απολαβές, με μισθολογικό κόστος 51,02 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθούν κατά πόδας η Λιλ (41,2 εκατομμύρια ευρώ), η Αϊντχόφεν (32,23 εκατομμύρια ευρώ), η Φέγενορντ (31,74 εκατομμύρια ευρώ) και η Κλαμπ Μπριζ (22,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό 12 φορές μικρότερο από αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης).
Μπενφίκα-Μπαρτσελόνα: Δεν είναι η πιο άνιση αναμέτρηση
Η μελέτη εξέτασε επίσης τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ των διαφόρων αναμετρήσεων της φάσης των 16, όπου η απόσταση της Μπενφίκα από την Μπαρτσελόνα είναι από τις πιο αξιοσημείωτες.
Οι Καταλανοί ξοδεύουν ακριβώς 150 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από την Μπενφίκα σε μισθούς. Μόνο δύο άλλες αναμετρήσεις ξεπερνούν αυτή τη διαφορά: η Μπάγερν-Μπάγερ Λεβερκούζεν (178,87 εκατ. ευρώ) και η Αϊντχόφεν-Άρσεναλ (172,68 εκατ. ευρώ).
Από την άλλη πλευρά, η αναμέτρηση μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ παρουσιάζει τη μικρότερη διαφορά στο μισθολόγιο, με μόλις 54,42 εκατομμύρια ευρώ να χωρίζουν τις δύο ομάδες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης, αντίπαλος της Ρεάλ Μαδρίτης, ξοδεύει σχεδόν τα μισά χρήματα από τη μεγάλη της αντίπαλο σε μισθούς (136,42 εκατομμύρια ευρώ).
sportal.gr
Στο προηγούμενο ματς ρεπορτάζ για τον Απόλλωνα, σας ενημερώσαμε ότι μία από τις περιπτώσεις που εξετάζουν οι «κυανόλευκοι» για την επίθεση, είναι ο 29χρονος δεξιός μπακ-χαφ Μάρκους Κόκο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Γαλλική Ναντ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/07 @ 14:53
Τη μεγαλύτερη συμφωνία σε ό,τι αφορά την εταιρεία ένδυσης για ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι με την επέκταση της συνεργασίας της με την Puma για την επόμενη... 10ετία!
15/07 @ 14:41
Ο Ανδρόνικος Κακουλλής, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΙΚ Στοκχόλμης στη νίκη με 3-0 επί της Ντέγκερφορς (13/07) πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα γκολ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Σουηδικής ομάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι μαθαίνεις από τα λάθη σου και τα διορθώνεις στο επόμενο παιχνίδι.
15/07 @ 08:16
Ο αμυντικός της Τσέλσι, Λίβαϊ Κόλγουιλ, δήλωσε πως το Παγκόσμιο Συλλόγων θα ξεπεράσει σε σημασία κι αξία ακόμη και το Champions League.
15/07 @ 08:05
Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, με τις επευφημίες του κόσμου να ηχούν αλλά και με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του, καταφέραμε να «κλέψουμε» για λίγα λεπτά τον Ανδρόνικο Κακουλλή, αμέσως μετά το προχθεσινό (13/07) παιχνίδι.
14/07 @ 23:59
Κόντρα σε κάθε προγνωστικό, ο Έντσο Μαρέσκα με ένα masterclass οδήγησε την Τσέλσι στο Club World Cup, βασιζόμενος σε γνωστά και μη «όπλα».
14/07 @ 21:01
Παίκτης της Μίλαν είναι ο Λούκα Μόντριτς με κάθε επισημότητα, με τους ροσονέρι να ανακοινώνουν τον 39χρονο άσο.
BEST OF THEMASPORTS