Συνέντευξη στην AS παραχώρησε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ρόστερ της νέας σεζόν του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό έχει φέρει αρκετή συζήτηση και στην Ισπανία. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραχώρησε συνέντευξη στην AS.

Παρομοίασε τους ερυθρόλευκους με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ τόνισε πως το 80-90% του ρόστερ θα έχει κλείσει μέχρι τις 15 Ιουλίου. Ημέρα που ο Ολυμπιακός θα φύγει στην Ολλανδία για την προετοιμασία του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ στην AS:

Για το πώς νιώθει ένας προπονητής που κατακτά δύο ευρωπαϊκούς τίτλους μετά τα 60 του: "Νιώθω το ίδιο, δεν το σκέφτομαι έτσι. Είναι αλήθεια ότι το λέει ο κόσμος και τότε μόνο λέω στον εαυτό μου ότι πέτυχα κάτι δύσκολο, κάτι που λίγοι προπονητές έχουν καταφέρει".

Για την υποδοχή του κόσμου στο χωριό του, τον Ζαλντιμπάρ"Είναι αλήθεια ότι μετά την κατάκτηση του Europa με τη Σεβίλλη και τώρα του Europa Conference με τον Ολυμπιακού ο κόσμος με βλέπει διαφορετικά, μου ζητούν φωτογραφίες και αυτόγραφα. Αλλά θα προτιμούσα να με αντιμετωπίζουν όπως πριν. Μου είπαν ότι θέλουν να μου κάνουν και κάποια τιμητική εκδήλωση τον Ιούλιο".

Για το λόγο για τον οποίο διάλεξε την Ελλάδα"Όταν ήμασταν στη Σεβίλλη δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση. Είχαμε προτάσεις, αλλά τις απορρίψαμε. Όταν ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό, εκτός της κατάστασης στην οποία βρισκόταν έχοντας αλλάξει τρεις προπονητές, σκεφτήκαμε ότι θα υπήρχε καλό υλικό για να πετύχουμε. Είχαμε τον στόχο της Ευρώπης, αλλά και την πρόκληση να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα στο εξωτερικό, κάτι που δεν πετύχαμε".

 

Για το είχε πρόβλημα προσαρμογής στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό: "Όχι, καθόλου. Είναι μια κουλτούρα πολύ κοντά στην ισπανική, επίσης έχουμε αρκετούς στην ομάδα που μιλούν ισπανικά. Τον πρώτο μήνα μείναμε σε ξενοδοχείο και κατόπιν σε διαμέρισμα. Μένουμε πολύ κοντά τα μέλη του τεχνικού επιτελείου και αυτό βοηθάει. Περνάμε πολλές ώρες στον σύλλογο".

Για τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη, την ημέρα που υπέγραψε: "Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πολλή σχέση μαζί του, κυρίως για το θέμα της γλώσσας. Όταν υπογράψαμε, μας μετέφερε την εμπιστοσύνη του, μας είπε για τις απαιτήσεις που υπάρχουν, ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συλλόγους στην Ελλάδα. Μας άφησε ελευθερία να κάνουμε τη δουλειά μας. Τον μήνα που φτάσαμε, μετά την ήττα με 4-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ήθελε να μας ανανεώσει. Του είπα να περιμένει, ότι ήταν νωρίς. Επέμενε και τελικά υπογράψαμε λίγο αργότερα".

Για την κατάκτηση του Conference League: "Νομίζω ότι το σημείο-κλειδί ήταν ο αποκλεισμός της Μακάμπι. Χάσαμε 4-1 εντός έδρας και μετά νικήσαμε με 6-1. Τότε σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικό. Επιβεβαιώθηκε στον πρώτο ημιτελικό με την Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, όπου όλος ο κόσμος πίστευε λογικά ότι ήταν το φαβορί".

Για τη νέα σεζόν: "Ο Ολυμπιακός είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας και στόχος είναι το πρωτάθλημα. Είναι εύκολο να το λες. Πρέπει να φτιάξουμε ένα καλό ρόστερ, να μείνουν οι παίκτες που ήταν σημαντικοί για εμάς και μετά να δουλέψουμε για να υπάρχει η ομαλότητα που χρειάζεται για να πετύχουμε τον στόχο".

 

Για το αν θα πάρει παίκτες από την Ισπανία στον Ολυμπιακό: "Μπορεί να γίνει. Με το Euro οι κινήσεις στο μεταγραφικό πεδίο θα είναι πιο αργές και αυτό είναι το χειρότερο για τους προπονητές. Εμείς αρχίζουμε στις 10 Ιουλίου και η διοργάνωση δεν θα έχει τελειώσει. Θα πρέπει να περιμένουμε για τις μεταγραφές. Περιμένω ότι πριν από τις 15 Ιουλίου θα έχουμε κλείσει το 80-90% του ρόστερ"

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελικά στην Τουρκία ο Χατζηγιοβάνης!-ThemaSports
26/06 @ 19:17

Τελικά στην Τουρκία ο Χατζηγιοβάνης!

Προηγουμένως δημοσίευμα του sdna.gr έκανε λόγο για ενδιαφέρον της Ομόνοιας για τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, ωστόσο ο Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός ανακοινώθηκε από την τουρκική Eyüpspor, για τα επόμενα 2+1 χρόνια.

Record: «Στα 15 εκατ. ευρώ η πρόταση του Ολυμπιακού για Κάρμο»-ThemaSports
26/06 @ 19:11

Record: «Στα 15 εκατ. ευρώ η πρόταση του Ολυμπιακού για Κάρμο»

Τινάζει την μπάνκα στον αέρα για τον Ντάβιντ Κάρμο ο Ολυμπιακός; Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Record» και επικαλείται πληροφορίες της, οι Πειραιώτες κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διατηρήσουν τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό.

Πρόεδρος της Super League ο Μαρινάκης - Πώς ψήφισαν οι ομάδες-ThemaSports
26/06 @ 17:52

Πρόεδρος της Super League ο Μαρινάκης - Πώς ψήφισαν οι ομάδες

Πρόεδρος της Stoiximan Super League εξελέγη και πάλι ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Μας αρέσει ο Κοτάρσκι, είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας»-ThemaSports
26/06 @ 15:53

«Μας αρέσει ο Κοτάρσκι, είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τζένοα, Αντρές Μπλάζκες, μίλησε για πρώτη φορά επίσημα για το ενδιαφέρον των Ιταλών για τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ αλλά σημείωσε πως οι Ιταλοί έχουν και άλλες λύσεις στα υπόψιν.

Ο Ολυμπιακός στην καρδιά της Νέας Υόρκης: Συγχαρητήρια για το Conference League στον πύργο του Nasdaq-ThemaSports
25/06 @ 18:22

Ο Ολυμπιακός στην καρδιά της Νέας Υόρκης: Συγχαρητήρια για το Conference League στον πύργο του Nasdaq

Με μήνυμα το Nasdaq, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League.

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε το νέο συμβόλαιο του Βιεϊρίνια με τον Πορτογάλο να γυαλίζει τα τρόπαια και να "θέλει κι άλλα"-ThemaSports
25/06 @ 18:22

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε το νέο συμβόλαιο του Βιεϊρίνια με τον Πορτογάλο να γυαλίζει τα τρόπαια και να "θέλει κι άλλα"

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την υπογραφή του νέου συμβολαίου του Αντελίνο Βιεϊρίνια με όλα τα Κύπελλα που έχει κατακτήσει με τον Δικέφαλο, λέγοντας ότι θέλει κι άλλα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ