Οι έντονοι άνεμοι στάθηκαν εμπόδιο για τον Παύλο Κοντίδη να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου Κύπελλο του Hyeres, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί η κούρσα μεταλλίων. Συνεπώς τα αποτελέσματα παραμένουν ως είχαν μετά τη συμπλήρωση εννέα ιστιοδρομιών, με τον Κύπριο ιστιοπλόο να παίρνει την τέταρτη θέση με 72β. ποινής.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης το 2018 και το 2022 έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το πέμπτο του μετάλλιο στο Hyeres, όπου το 2022 είχε πάρει το Χρυσό τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όσο και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ πρώτος είχε τερματίσει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 ήταν τρίτος.

Πάντως, στα αξιοσημείωτα είναι η επέκταση του σερί που έχει δημιουργήσει ο Κύπριος Αργυρός Ολυμπιονίκης του «Λονδίνο 2012», με τις συνεχόμενες παρουσίες στην πρώτη δεκάδα. Από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Trofeo Princesa Sofia το 2022 μέχρι σήμερα, ο 34χρονος συμπλήρωσε 11 αγώνες στην πρώτη δεκάδα.

Το 2022 ήταν, επίσης, πρώτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην ίδια τοποθεσία, καθώς και δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού. Το 2023 ξεκίνησε με το Χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Andora (Ιταλία) και ακολούθησε η τέταρτη θέση στο 52o Trofeo Prinseca Sofia. Έπειτα, ήταν τρίτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres και στο Test Event των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», ενώ πήρε την έκτη θέση – και παράλληλα Ολυμπιακή κάρτα – στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Χάγης. Στην τρέχουσα σεζόν, πριν από την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres, είχε έρθει όγδοος στο 53ο Trofeo Princesa Sofia στη Μαγιόρκα.

Το Χρυσό μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Hyeres πήρε ο Βρετανός M. Beckett (38β.), το Αργυρό ο Αυστραλός Μ. Wearn (39β.) και το Χάλκινο ο Γερμανός P. Buhl (63β.).

Για τον Παύλο Κοντίδη ακολουθούν κάποιες ημέρες ξεκούρασης και έπειτα θα μπει σε πιο εντατική προετοιμασία για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», όπου είναι και ο μεγάλος στόχος για το 2024.

Super Grand Sponsor του Κοντίδη είναι η Freedom24, ενώ τον στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλοι χορηγοί είναι επίσης οι Finstella και easyBoat.com. Τον χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη, η Πετρολίνα και η Ayia Napa Marina. Υποστηρικτές είναι το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode, η Hartmann Holdings LTD και η VITA Construction.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Νατάσα Λάππα ανοίγει πανιά για τη Μασσαλία - Το όγδοο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου-ThemaSports
28/05 @ 10:49

H Νατάσα Λάππα ανοίγει πανιά για τη Μασσαλία - Το όγδοο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώνει ότι η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού Νατάσα Λάππα εξασφάλισε πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris 2024» στην Ιστιοπλοΐα / iQFOiL Γυναικών και έγινε το όγδοο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου.

Χάλκινο μετάλλιο σε καμπ στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας για τον Παύλο Κοντίδη!-ThemaSports
22/05 @ 13:05

Χάλκινο μετάλλιο σε καμπ στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας για τον Παύλο Κοντίδη!

Χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακά νερά κατάκτησε ο Παύλος Κοντίδης, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου στη Magic Regatta που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο όπου θα διεξαχθούν οι κούρσες της ιστιοπλοΐας στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Το συγκεκριμένο καμπ είναι το πρώτο από τα δύο στα οποία θα λάβει μέρος ο Κύπριος ιστιοπλόος στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της συμμετοχής στην Ολυμπιάδα και αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεστάρει την ετοιμότητά του, αντιμέτωπος με τους πλείστους ιστιοπλόους που θα συναντήσει και στο Παρίσι. «Πήρα το χάλκινο μετάλλιο, αυτό δείχνει μια πολύ καλή ετοιμότητα, αλλά σίγουρα αυτοί οι δυο μήνες που ακολουθούν είναι πολύ σημαντικοί για να βγει σωστά η προετοιμασία» δηλώνει ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και προσθέτει: «Θα πρέπει να δουλέψουμε τα πράγματα που χρειάζονται για να είμαστε στην ετοιμότητα που επιθυμούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» Στη διάρκεια του τριήμερου αγώνα, υπήρξαν διαφορετικές καιρικές συνθήκες. «Αυτό ήταν πολύ καλό για να εξάγουμε πολλά συμπεράσματα, με τον αέρα και την τεχνική μας και που να επικεντρωθούμε αυτό το διάστημα» σημειώνει ο Αργυρός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012, συμπληρώνοντας ότι: «Βγήκαν πολλά θετικά από τον αγώνα, αλλά σίγουρα υπάρχουν και σημεία που θα δουλέψουμε αυτή την περίοδο που ακολουθεί». «Με ποιότητα Ολυμπιακών Αγώνων» Στο καμπ στη Μασσαλία έλαβαν μέρος οι περισσότεροι από τους αθλητές που έχουν εξασφαλίζει την παρουσία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». «Από τα μεγάλα ονόματα απουσίαζαν ο Άγγλος Michael Beckett και ο Νεοζηλανδός Thomas Saunders. Όλοι οι άλλοι ήταν εδώ» λέει ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και το 2018, που τονίζει ότι «στην ουσία ήταν σχεδόν η ποιότητα που θα έχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Σημειώνεται ότι την πρώτη θέση στο καμπ πήρε ο Vadnai Jonatán από την Ουγγαρία, ενώ δεύτερος ήταν ο Αυστραλός Matt Wearn, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη. Super Grand Sponsor του Κοντίδη είναι η Freedom24, ενώ τον στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλοι χορηγοί είναι επίσης οι Finstella και easyBoat.com. Τον χορηγούν η Ayia Napa Marina, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η Alassia NewShips Management, το Stelios Philanthropic Foundation, η Quadcode, η Hartmann Holdings LTD και η VITA Construction.

Ιστιοπλοΐα: Κορυφαίοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή - Όλα τα βραβεία-ThemaSports
16/05 @ 00:23

Ιστιοπλοΐα: Κορυφαίοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή - Όλα τα βραβεία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν (15/5) οι ετήσιες βραβεύσεις αρίστων ιστιοπλόων και ομίλων της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για το 2023. Η όλη εκδήλωση έγινε στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει το Σάββατο (27/04) στην κούρσα μεταλλίων στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης-ThemaSports
26/04 @ 20:12

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει το Σάββατο (27/04) στην κούρσα μεταλλίων στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης

Η βροχερή και χειμωνιάτικη Παρασκευή (26/04) στο γαλλικό νότο ήταν η καλύτερη ημέρα του Παύλου Κοντίδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres.

Διατηρείται στην κορυφή η Μακρή, προκρίθηκε στα Medal Series η Λάππα-ThemaSports
25/04 @ 14:00

Διατηρείται στην κορυφή η Μακρή, προκρίθηκε στα Medal Series η Λάππα

Στην πρώτη θέση παραμένει η Μαριλένα Μακρή (ILCA6) μετά και τις τελευταίες ιστιοδρομίας στο Last chance Reggata στο Hyeres της Γαλλίας.

Ανέβηκε στην 6η θέση στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης-ThemaSports
25/04 @ 20:47

Ανέβηκε στην 6η θέση στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης

Άνοδο στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης πέτυχε ο Παύλος Κοντίδης, με εφτά συμπληρωμένες ιστιοδρομίες, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ