«Είδαμε τις αδυναμίες μας, τις αναγνωρίζουμε και ξέρουμε ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε μέχρι το μεγάλο ραντεβού που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Με αυτό το σκεπτικό ο Παύλος Κοντίδης αντιμετωπίζει την όγδοη θέση, της ιστιοπλοϊκής κλάσης ILCA 7 (Laser), στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς που έγινε στη Πάλμα της Μαγιόρκα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Κύπριος ιστιοπλόος επιστρέφοντας από την Ισπανία αναγνωρίζει τι πήγε λάθος στο 53ο Trofeo Princesa Sofia και παράλληλα νιώθει αισιόδοξος ενόψει του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που έρχεται σύντομα, στο Ιέρς της Γαλλίας.

Αυτό θα είναι και το τελευταίο μεγάλο τεστ για τον ιστιοπλόο του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, πριν να μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για την παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», όπου είναι ο μεγάλος στόχος για το 2024.

Τι έγινε στη Μαγιόρκα
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης το 2018 και το 2022 στη Μαγιόρκα μπήκε ως δέκατος στην κούρσα μεταλλίων και εκεί έφθασε πέμπτος στον τερματισμό, καταφέρνοντας να κερδίσει δυο θέσεις στη γενική κατάταξη, ανεβαίνοντας στην όγδοη θέση.

«Γενικά την εβδομάδα μπορώ να την χαρακτηρίσω με αρκετά λάθη στις αποφάσεις μου σχετικά με τον καιρό. Πολλές φορές φαίνεται αρκετά εύκολη επιλογή με τον αέρα, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολη» αναφέρει και εξηγεί: «Υπάρχουν πολλές εναλλαγές του ανέμου πέντε μάξιμουμ δέκα μοίρες, σε κάποιες συνθήκες και περιπτώσεις διαρκεί 3-4 λεπτά που σου δίνει το περιθώριο να περιμένεις τη δική σου πλευρά να σου δώσει πλεονέκτημα. Αλλά σε κάποιες άλλες κούρσες αυτή η εναλλαγή του ανέμου δεν ερχόταν πίσω, άρα αν δεν πας στη σωστή πλευρά, χάνεις».

Έπειτα, ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και το 2018, λέει: «Κάθε 10-15 λεπτά άλλαζε η εικόνα και είναι αυτό που το κάνει ιδιαίτερο και περίπλοκο, μιας και είχαμε τεράστια γραμμή εκκίνησης και πάρα πολλά σκάφη στο στόλο (65), αρκετές μικρές ιστιοδρομίες και μικρά πρώτα όρτσα (σ.σ. κατεύθυνση προς την ευθεία φοράς του ανέμου) που αυτό το πράγμα δίνει δυναμική στην πρώτη φάση της κούρσας. Δεν δίνει πολλά περιθώρια εάν δεν είσαι στο σωστό σημείο, να μπορείς να κάνεις recover την κούρσα».

Ο 34χρονος ιστιοπλόος στέκεται σε ακόμη ένα σημείο της παρουσίας του στο 53ο Trofeo Princesa Sofia. «Κάτι συνηθισμένο που κάνουν στη Πάλμα εδώ και χρόνια είναι ότι πολλές φορές υπάρχουν πρόωρες εκκινήσεις, τις οποίες λες και οι αλητάρχες κλείνουν τα μάτια και αφήνουν την κούρσα να συνεχιστεί, που είναι ακόμη ένα σημείο που σε σοβαρούς αγώνες, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δεν το συναντάς».

«Είμαι πιο αισιόδοξος»
Για τον Παύλο Κοντίδη ακολουθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ιέρ, από τις 20 Απριλίου μέχρι τις 27. Στις 16 του μήνα θα ταξιδέψει για τη Γαλλία για προετοιμασία και συμμετοχή στον αγώνα. «Εκεί θα έχουμε μόνο ένα στόλο, πάλι αρκετά μεγάλο, γύρω στα 60 σκάφη, αλλά είμαστε πιο εξοικειωμένοι με τις συνθήκες εκεί και ταυτόχρονα είμαι πιο αισιόδοξος για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μιας και είναι το τελευταίο μεγάλο τεστ πριν από την Ολυμπιάδα» σημειώνει ο Αργυρός Ολυμπιονίκης στο «Λονδίνο 2012».

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Ιέρς θα υπάρξει ένα διάστημα ξεκούρασης για τον Παύλο Κοντίδη, προτού ξεκινήσει το τρίμηνο (Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος) της εντατικής προετοιμασίας στη Μασσαλία, ώστε να εξοικειωθεί με τα Ολυμπιακά νερά, συμμετέχοντας και σε κάποιες coach regattas με τους ανταγωνιστές.

Super Grand Sponsor του Κοντίδη είναι η Freedom24, ενώ τον στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλοι χορηγοί είναι επίσης οι Finstella και easyBoat.com. Τον χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη, η Πετρολίνα και η Ayia Napa Marina. Υποστηρικτές είναι το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode, η Hartmann Holdings LTD και η VITA Construction.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάλκινο μετάλλιο σε καμπ στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας για τον Παύλο Κοντίδη!-ThemaSports
22/05 @ 13:05

Χάλκινο μετάλλιο σε καμπ στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας για τον Παύλο Κοντίδη!

Χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακά νερά κατάκτησε ο Παύλος Κοντίδης, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου στη Magic Regatta που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο όπου θα διεξαχθούν οι κούρσες της ιστιοπλοΐας στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Το συγκεκριμένο καμπ είναι το πρώτο από τα δύο στα οποία θα λάβει μέρος ο Κύπριος ιστιοπλόος στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της συμμετοχής στην Ολυμπιάδα και αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεστάρει την ετοιμότητά του, αντιμέτωπος με τους πλείστους ιστιοπλόους που θα συναντήσει και στο Παρίσι. «Πήρα το χάλκινο μετάλλιο, αυτό δείχνει μια πολύ καλή ετοιμότητα, αλλά σίγουρα αυτοί οι δυο μήνες που ακολουθούν είναι πολύ σημαντικοί για να βγει σωστά η προετοιμασία» δηλώνει ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και προσθέτει: «Θα πρέπει να δουλέψουμε τα πράγματα που χρειάζονται για να είμαστε στην ετοιμότητα που επιθυμούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» Στη διάρκεια του τριήμερου αγώνα, υπήρξαν διαφορετικές καιρικές συνθήκες. «Αυτό ήταν πολύ καλό για να εξάγουμε πολλά συμπεράσματα, με τον αέρα και την τεχνική μας και που να επικεντρωθούμε αυτό το διάστημα» σημειώνει ο Αργυρός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012, συμπληρώνοντας ότι: «Βγήκαν πολλά θετικά από τον αγώνα, αλλά σίγουρα υπάρχουν και σημεία που θα δουλέψουμε αυτή την περίοδο που ακολουθεί». «Με ποιότητα Ολυμπιακών Αγώνων» Στο καμπ στη Μασσαλία έλαβαν μέρος οι περισσότεροι από τους αθλητές που έχουν εξασφαλίζει την παρουσία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». «Από τα μεγάλα ονόματα απουσίαζαν ο Άγγλος Michael Beckett και ο Νεοζηλανδός Thomas Saunders. Όλοι οι άλλοι ήταν εδώ» λέει ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και το 2018, που τονίζει ότι «στην ουσία ήταν σχεδόν η ποιότητα που θα έχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Σημειώνεται ότι την πρώτη θέση στο καμπ πήρε ο Vadnai Jonatán από την Ουγγαρία, ενώ δεύτερος ήταν ο Αυστραλός Matt Wearn, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη. Super Grand Sponsor του Κοντίδη είναι η Freedom24, ενώ τον στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλοι χορηγοί είναι επίσης οι Finstella και easyBoat.com. Τον χορηγούν η Ayia Napa Marina, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η Alassia NewShips Management, το Stelios Philanthropic Foundation, η Quadcode, η Hartmann Holdings LTD και η VITA Construction.

Ιστιοπλοΐα: Κορυφαίοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή - Όλα τα βραβεία-ThemaSports
16/05 @ 00:23

Ιστιοπλοΐα: Κορυφαίοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή - Όλα τα βραβεία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν (15/5) οι ετήσιες βραβεύσεις αρίστων ιστιοπλόων και ομίλων της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για το 2023. Η όλη εκδήλωση έγινε στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Έντεκα σερί διοργανώσεις στην πρώτη δεκάδα ο Παύλος Κοντίδης-ThemaSports
27/04 @ 22:10

Έντεκα σερί διοργανώσεις στην πρώτη δεκάδα ο Παύλος Κοντίδης

Οι έντονοι άνεμοι στάθηκαν εμπόδιο για τον Παύλο Κοντίδη να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου Κύπελλο του Hyeres, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί η κούρσα μεταλλίων. Συνεπώς τα αποτελέσματα παραμένουν ως είχαν μετά τη συμπλήρωση εννέα ιστιοδρομιών, με τον Κύπριο ιστιοπλόο να παίρνει την τέταρτη θέση με 72β. ποινής.

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει το Σάββατο (27/04) στην κούρσα μεταλλίων στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης-ThemaSports
26/04 @ 20:12

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει το Σάββατο (27/04) στην κούρσα μεταλλίων στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης

Η βροχερή και χειμωνιάτικη Παρασκευή (26/04) στο γαλλικό νότο ήταν η καλύτερη ημέρα του Παύλου Κοντίδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres.

Διατηρείται στην κορυφή η Μακρή, προκρίθηκε στα Medal Series η Λάππα-ThemaSports
25/04 @ 14:00

Διατηρείται στην κορυφή η Μακρή, προκρίθηκε στα Medal Series η Λάππα

Στην πρώτη θέση παραμένει η Μαριλένα Μακρή (ILCA6) μετά και τις τελευταίες ιστιοδρομίας στο Last chance Reggata στο Hyeres της Γαλλίας.

Ανέβηκε στην 6η θέση στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης-ThemaSports
25/04 @ 20:47

Ανέβηκε στην 6η θέση στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης

Άνοδο στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης πέτυχε ο Παύλος Κοντίδης, με εφτά συμπληρωμένες ιστιοδρομίες, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ