Ο τετράκις πρωταθλητής της Formula 1, Σεμπάστιαν Φέτελ, διέψευσε τα τελευταία δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντός του να επιστρέψει στο σπορ, όμως η συμμετοχή του στο WEC και στις 24 Ώρες του ΛεΜάν δείχνει να είναι ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν αυτό τον καιρό, εντός και εκτός πίστας, αλλά η Formula 1 δεν είναι θέμα για μένα αυτή τη στιγμή” είπε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που αποχώρησε από τη F1 στο τέλος του 2022, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild. Η πρόθεσή μου δεν ήταν ποτέ να σταματήσω και να ξεκινήσω ξανά”, πρόσθεσε.

Τις μέρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari για το 2025, ο Φέτελ ακούστηκε ως ένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες του Βρετανού στη Mercedes. Ο 36χρονος επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τότο Βολφ, διευθυντή της ομάδας, αλλά όχι για να καλύψει την κενή θέση, όπως είπε.

Μιλήσαμε στο τηλέφωνο, και φυσικά συζητήσαμε και για όλα όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό στη Mercedes. Αλλά δεν μιλήσαμε συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο να πάρω τη θέση. Κρατώ ακόμα επαφές, άμεσες ή έμμεσες, με τους ανθρώπους που γνωρίζω στη F1 εδώ και τόσα χρόνια. Αλλά δεν έχουμε μιλήσει συγκεκριμένα για το τι μπορεί να φέρει το μέλλον”, εξήγησε ο Γερμανός

Βασική αιτία για το δισταγμό του Φέτελ να γυρίσει στις κορυφαίες βαθμίδες του παγκόσμιου μότορσπορ είναι η νεαρή του οικογένεια. “Ναι, ορισμένες φορές συμβαίνει ένα από τα μικρά να λέει 'μπαμπά, μην το κάνεις αυτό', γιατί πάλι θα λείπεις συνέχεια. Απολαμβάνω πολύ το χρόνο με τα παιδιά. Ίσως η διάθεση να αλλάξει ξανά, αλλά προς στιγμήν τα πράγματα πάνε πολύ καλά”, εξήγησε

Πάντως, ενώ η Formula 1 είναι έξω από το κάδρο για το μέλλον του, ο Γερμανός αναμφίβολα σκέφτεται τη δέσμευση στην Porsche για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), που έχει πολύ λιγότερους αγώνες στη σεζόν - μεταξύ των οποίων και τις 24 Ώρες του ΛεΜάν. Ένα “δισκοπότηρο” για το παλμαρέ κάθε μεγάλου οδηγού.

Η Porsche ανέβαλλε την ανακοίνωση της ομάδας οδηγών της για το τρίτο αυτοκίνητο που θα “επιστρατεύσει” στο φετινό ΛεΜάν, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι περιμένει την απάντηση του Φέτελ. Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες ο 36χρονος έκανε μια πλήρη μέρα δοκιμών στην πίστα της Αραγονίας με τη πρωτότυπο hypercar Porsche 963, του WEC. Συνεπώς, η επιστροφή του με τα sportscars συγκεντρώνει αρκετά μεγάλες πιθανότητες.

Tags
F1
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)-ThemaSports
02/05 @ 09:40

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)

Ανήμερα της 30ής επετείου από την απώλεια του μυθικού Paulista, το Netflix δημοσίευσε το trailer της νέας μίνι-σειράς 6 επεισοδίων για τη ζωή του τρις πρωταθλητή της Formula 1.

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!-ThemaSports
01/05 @ 20:44

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!

1 Μάϊου 1994: Ο Βραζιλιάνος, Άιρτον Σένα, ένας από τους πιο (αν όχι ο πιο) ταλαντούχους οδηγούς που πέρασαν ποτέ από τα μονοθέσια της Formula 1, αφήνει την τελευταία του ανάσα στο όνομα της μεγαλύτερης του αγάπης στην Ιταλία και την πίστα της Ίμολα!

Ο αγώνας που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ-ThemaSports
27/04 @ 16:19

Ο αγώνας που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ

Πολλά από τα γεγονότα της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν μείνει στην ιστορία για τη σημαντικότητά τους.

Κυρίαρχος Φερστάπεν και στη Σανγκάη! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
21/04 @ 12:25

Κυρίαρχος Φερστάπεν και στη Σανγκάη! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ)

Πιάστε τον αν μπορείτε- δεν μπορείτε! Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε πειστικά (και) στην πίστα της Κίνας, αυξάνοντας τη διαφορά του στην κορυφή και καλπάζοντας για το 4ο σερί πρωτάθλημά του. Δεύτερος ο Λάντο Νόρις, συμπλήρωσε το βάθρο ο Σέρχιο Πέρεζ.

Επιβλητική πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στη Σαγκάη, ο Αλόνσο ταχύτερος των McLaren και Ferrari!-ThemaSports
20/04 @ 12:35

Επιβλητική πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στη Σαγκάη, ο Αλόνσο ταχύτερος των McLaren και Ferrari!

Στο άγνωστο της πίστας της Σαγκάης, που είχε 5 χρόνια να επισκεφτεί η Formula 1, ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε και πάλι κατακτώντας άλλη μία επιβλητική πολ ποζίσιον, με διαφορά σχεδόν 4 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον ομόλογό του στη Red Bull Σέρτζιο Πέρεζ και τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston - που άφησε πίσω του σε σχηματισμό τις δύο McLaren και τις δύο Ferrari .

Λεκλέρ: "Ο Σάινθ ξεπέρασε τα όρια, μάχεται πιο έντονα με μένα παρά με τους άλλους"-ThemaSports
20/04 @ 09:40

Λεκλέρ: "Ο Σάινθ ξεπέρασε τα όρια, μάχεται πιο έντονα με μένα παρά με τους άλλους"

Ο Σαρλ Λεκλέρ εξέφρασε τα παράπονά του μετά το τέλος του Sprint της Κίνας για τον τρόπο που ο Κάρλος Σάινθ αμύνθηκε στη μεταξύ τους μάχη, που έφερε την επαφή των δύο Ferrari SF-24 στον 16ο γύρο. Τι δήλωσε ο Ισπανός για το συμβάν.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ