Αναπάντεχο ντέρμπι είδαμε για τρεις περιόδους στο ΣΕΦ, αλλά ο Ολυμπιακός «λύγισε» στο τέλος την Καρδίτσα και πήρε τη νίκη με 85-73.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Καρδίτσας στο ΣΕΦ με 85-73 για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Δεν αγωνίστηκαν Γουόκαπ και Γκος, ενώ σπουδαία ήταν η προσπάθεια των φιλοξενούμενων, που για τρεις περιόδους είχαν προβάδισμα, έστω και μικρό, σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, η Καρδίτσα έδειξε την πρόθεση να είναι ανταγωνιστική, και προηγήθηκε με 6-10, με ένα εκπληκτικό κάρφωμα του Μπιουκάναν στον αιφνιδιασμό. 

 
 

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε γρήγορα, με επίκεντρο τον Φαλ, τον οποίο οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να αντιμετωπίσουν. Ο Λούντζης έκανε το 21-15 με τρίποντο, αλλά στη συνέχεια η εικόνα του αγώνα άλλαξε εκ νέου. Η Καρδίτσα έτρεξε ένα εκπληκτικό σερί, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι και τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και έφτασε στο 11-0.

 

Με τρία τρίποντα του Λαρεντζάκη και τον Πετρούσεφ να δίνει σκορ από το «ζωγραφιστό», οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν το παιχνίδι σε ισορροπία (32-32, 34-34), αλλά οι Καρδιτσιώτες ήταν αυτοί που έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με… βραχεία κεφαλή (39-41).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να «κυνηγάει» στο μεγαλύτερο κομμάτι του τρίτου δεκαλέπτου, καθώς αδυνατούσε να τρέξει κάποιο σερί, λόγω της αστοχίας του από το τρίποντο αλλά και των επιθετικών λύσεων που έβρισκε η Καρδίτσα. Ο Κάνααν έδωσε προσωρινά το προβάδισμα στην ομάδα του, με τρίποντο για το 46-45, όμως αυτό όχι μόνο δε διευρύνθηκε, αλλά τα μεγάλα καλάθια των Μακ και Γιάνκοβιτς έστειλαν στο +4 τους φιλοξενούμενους (51-55, 53-57). Οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα σερί 9-0, για να ολοκληρώσουν την τρίτη περίοδο με 62-57. Ο ΜακΚάλουμ μείωσε εκ νέου με γκολ-φάουλ (62-60), αλλά ο Λούντζης συνέχισε να δίνει σημαντική βοήθεια, και πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο για το 65-60.

Ο Ράιτ πέτυχε άλλους πέντε συνεχόμενους πόντους με εντυπωσιακό τρόπο, ενώ στη συνέχεια πέτυχε και ένα… αυτοκαλάθι για το 72-63! Άλλο ένα τρίποντο του Λούντζη έφτασε τη διαφορά στη μεγαλύτερη ως τότε τιμή της (75-63). Ο Έλληνας γκαρντ, μαζί με Ράιτ και Λαρεντζάκη, συνέχισαν να σκοράρουν στο φινάλε του αγώνα για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πλέον στρέφονται στη «διαβολοβδομάδα» με Εφές και Βιλερμπάν.


Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-41, 62-57, 85-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Κρίσιμη μέρα για Σλούκα και Χουάντσο-ThemaSports
09/05 @ 10:02

Παναθηναϊκός: Κρίσιμη μέρα για Σλούκα και Χουάντσο

Σε αναμμένα κάρβουνα είναι άπαντες στον Παναθηναϊκό, αφού μέσα στη μέρα αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Κώστα Σλούκα και του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

«Ερυθρόλευκη» τρέλα στη Βαρκελώνη: Φωτογραφίες από τον θρίαμβο του Ολυμπιακού!-ThemaSports
09/05 @ 04:28

«Ερυθρόλευκη» τρέλα στη Βαρκελώνη: Φωτογραφίες από τον θρίαμβο του Ολυμπιακού!

Δείτε φωτογραφίες από το ξέφρενο πάρτι, που στήθηκε στο παρκέ του «Παλάου Μπλαουγκράνα», μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα και την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας!

Μεγάλη ατυχία με Θανάση Αντετοκούνμπο: Υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα!-ThemaSports
09/05 @ 03:33

Μεγάλη ατυχία με Θανάση Αντετοκούνμπο: Υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα!

Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, καθώς υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα!

Ασύλληπτη σεζόν: Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στην τετράδα έξι ευρωπαϊκών διοργανώσεων!-ThemaSports
09/05 @ 09:00

Ασύλληπτη σεζόν: Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στην τετράδα έξι ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Ο Ολυμπιακός μετρά πλέον έξι παρουσίες σε ημιτελικές φάσεις σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο και χάντμπολ αυτή τη σεζόν!

Μπαρτζώκας: «Αυτή η πρόκριση αξίζει παραπάνω κι από έναν τίτλο»-ThemaSports
09/05 @ 02:28

Μπαρτζώκας: «Αυτή η πρόκριση αξίζει παραπάνω κι από έναν τίτλο»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν λιτός και ξεκάθαρος μιλώντας στους παίκτες του μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο Παλάου Μπλαουγκράνα και την πρόκριση στο Final Four.

Οι πανηγυρισμοί των αδερφών Αγγελόπουλων για την πρόκριση στο Final Four: «Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει απόλυτα τι έχουμε κάνει!»-ThemaSports
09/05 @ 05:27

Οι πανηγυρισμοί των αδερφών Αγγελόπουλων για την πρόκριση στο Final Four: «Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει απόλυτα τι έχουμε κάνει!»

Ο Ολυμπιακός έδειξε τα… δόντια του στην Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη και οι πρόεδροι των «ερυθρόλευκων» πανηγύρισαν με την ψυχή τους την πρόκριση στο Final Four.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ