Πόλυς Χαραλάμπους

Η ΑΕΛ του Γαρπόζη, δεν έχασε ούτε από τον ΑΠΟΕΛ. Δεν έκανε σούπερ εμφάνιση, ούτε παρά πολλές ευκαιρίες η ομάδα της Λεμεσού, ωστόσο κατάφερε να πάρει ένα βαθμό.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αξιοσημείωτο, ότι στα παιχνίδια με τις ομάδες της πρώτης εξάδας, ήταν μόλις η δεύτερη τους ισοπαλία (η πρώτη ήταν με την Ομόνοια εντός), αφού σε όλα τα άλλα, δέχθηκαν την ήττα.

Αποτελεί «ντόπα» ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια το χθεσινό αποτέλεσμα, ειδικά για τον θεσμό του κυπέλλου, εκεί όπου οι γαλαζοκίτρινοι θα παίξουν τα ρέστα τους με τον Απόλλωνα (κεκλεισμένων των θυρών) για να προκριθούν στους οκτώ. Αν και ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Ένας τομέας στον οποίο έχει προοδεύσει η ομάδα, κατά το σύντομο χρονικό διάστημα που έχει τα γκέμια ο Γαρπόζης, είναι ότι δεν «εξαφανίζεται» για μεγάλα χρονικά διαστήματα η ομάδα από γήπεδο.

Για παράδειγμα, όταν ο ΑΠΟΕΛ ρίσκαρε περισσότερο βάζοντας περισσότερους επιθετικούς στο γήπεδο, δεν υπήρξε ασφυκτική πίεση προς την εστία του Ανέστη. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ελλαδίτης κίπερ, εμπνέει σαφώς περισσότερη εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια, σε σχέση με τον Ολιβέιρα.

Ο παίχτης που έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του, από τότε που άλλαξε η τεχνική ηγεσία, είναι ο Μεντόγεβιτς. Ο κάπτεν της ομάδας, είναι πραγματικός ηγέτης στο κέντρο. Θυμίζει λίγο τον «Μεντό» της σεζόν 2020-21, που ήταν μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ομάδας μέσα στο γήπεδο, την εποχή που ήταν προπονητής ο Κέρκεζ.

Ο Γερμανός Φιλίπποβιτς, που σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης, άρχιζε να «βγάζει» στο γήπεδο, κάποιες από τις περγαμηνές που τον συνόδευαν, όταν το καλοκαίρι του 2022 αποφάσιζαν να τον φέρουν στην Λεμεσό. Δείχνει να έχει καλή «χημεία» με τον Ντε Λούκας στα τρία ματς που αγωνίστηκαν μαζί στο κέντρο της άμυνας.

Οι γαλαζοκίτρινοι, στα δυο τελευταία ματς της κανονικής περιόδου, έχουν να παίξουν με ομάδες που κυνηγούν το πρωτάθλημα. Την προσεχή Τετάρτη, θα φιλοξενήσουν την ΑΕΚ στην Λεμεσό, ενώ την τελευταία αγωνιστική ως τυπικά φιλοξενούμενοι θα αντιμετωπίσουν τον περσινό πρωταθλητή Άρη.

*Ήταν αρκετά ικανοποιητική η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες, αν και η ομάδα δεν κυνηγά κάποια διάκριση στο πρωτάθλημα. Ήταν περίπου 4 χιλιάδες στο γήπεδο. Όσοι «πέταξαν» αντικείμενα στους παίχτες του ΑΠΟΕΛ, μετά το 0-1, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην ομάδα τους. Δεν μπορεί να αποτελεί «συγχωροχάρτι» για κανέναν το ότι ο Τσεμπάκ πήγε να πανηγυρίσει σε ένα σημείο, κοντά στο νότιο πέταλο και στην δυτική κερκίδα. Αν υπήρχε σοβαρός τραυματισμός κάποιου παίχτη του ΑΠΟΕΛ, ο Ιταλός ρεφ δεν θα είχε κανένα δισταγμό να διακόψει το ματς…

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΑΚΡΗΣ / ΞΕΧΩΡΙΣΕ-ThemaSports
04/05 @ 12:18

ΜΑΚΡΗΣ / ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Ανδρέας Μακρής ξεχώρισε την φετινή περίοδο, παρά την κακή σεζόν της ΑΕΛ.

Η προσεγμένη επιλογή ενός... ικανού Τεχνικού Διευθυντή, θα είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για την επόμενη χρονιά-ThemaSports
03/05 @ 17:04

Η προσεγμένη επιλογή ενός... ικανού Τεχνικού Διευθυντή, θα είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για την επόμενη χρονιά

Από την στιγμή που η νέα διοίκηση της ΑΕΛ αποφάσισε να προσλάβει Τεχνικό Διευθυντή για την επόμενη σεζόν (2024-2025) για να ακολουθήσει το συγκεκριμένο μοντέλο, προκειμένου να έχει εκείνος το κουμάντο στο κεφάλαιο του προγραμματισμού, θα πρέπει να περάσει από... «κόσκινο» όλους τους υποψήφιους, ούτως ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Ο Γιάννου της «τετράδας» και το «ποτάμι» για Γαρπόζη… -ThemaSports
30/04 @ 13:02

Ο Γιάννου της «τετράδας» και το «ποτάμι» για Γαρπόζη…

Έχει διαρρεύσει από το πρωί, ότι ένας από τους υποψήφιους για το πόστο του αθλητικου διευθυντή στην ΑΕΛ, είναι ο Παναγιώτης Γιάννου (τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ). Επιβεβαιώνεται από ενημερωμένες πηγές, ότι βρίσκεται στην μικρή λίστα (με τέσσερα ονόματα), αλλά όχι ότι είναι μια ανάσα από την πρόσληψη του…

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είχα πολύωρο ραντεβού με τον νέο πρόεδρο και ανταλλάξαμε απόψεις»-ThemaSports
29/04 @ 22:04

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είχα πολύωρο ραντεβού με τον νέο πρόεδρο και ανταλλάξαμε απόψεις»

Οι δηλώσεις του Αλέξη Γαρπόζη μετά το ματς με την Δόξα.

Τεχνικός Διευθυντής / ΑΕΛ-ThemaSports
27/04 @ 11:00

Τεχνικός Διευθυντής / ΑΕΛ

Έχει παρθεί η απόφαση στην ΑΕΛ, ότι θα προχωρήσουν στην πρόσληψη τεχνικού διευθυντή.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ