Τέτοια σταθερότητα απλά την θαυμάζεις
Η Πάφος παίζει ασταμάτητα από το καλοκαίρι αλλά δεν την σταματάει κανείς
Ακολουθήστε μας στο Google news
Χωρίς τον τραυματία Ουίλιαμς-Γκος και τον Μήτρου-Λονγκ για ακόμα μία φορά ο Ολυμπιακός, που είχε στη δωδεκάδα τον Φίλιπ Πετρούσεφ, αλλά δεν αγωνίστηκε.
Από την άλλη ο Πάμπλο Λάσο δεν είχε στη διάθεσή του τους Ιμπάκα, Ομπστ, Μπολμάρο και Λούσιτς, με την Μπάγερν να υποχωρεί στο 6-7, χάνοντας ματς μετά από τρεις σερί νίκες.
Στην επόμενη αγωνιστική (14η) ο Ολυμπιακός παίζει εντός με τη Βαλένθια (15/12, 21:15) και η Μπάγερν στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ (14/12, 21:45).
Ο Ολυμπιακός μπορεί να κέρδισε με σχετική άνεση, περνώντας ένα εύκολο βράδυ όμως ο κόσμος στο γήπεδο δεν ήταν θερμός.
Και πως θα μπορούσε άλλωστε μετά τα τραγικά γεγονότα και τα επεισόδια στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης, με την επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Φορτσάτος από την αρχή ο Ολυμπιακός
Μαγικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είδαν τον Έντουαρντς να βάζει την Μπάγερν μπροστά για πρώτη και... τελευταία φορά στο παιχνίδι με βολές (0-2) και στη συνέχεια πάτησαν το γκάζι.
Με μπροστάρη τον Ουόκαπ και τα τρίποντα των Κάνααν, Πίτερς το σκορ έγινε 13-2, με τους Βαυαρούς να μένουν χωρίς καλάθι για 6'. Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός για τον Ολυμπιακό, που με ακόμα δύο τρίποντα από Κάνααν και Παπανικολάου, έκανε το 22-6, λίγο πριν το 24-8 της περιόδου.
Ως το +21 οι «ερυθρόλευκοι» και... χαλάρωση στο τέλος
Προσωρινά σημάδια αντίδρασης έδειξε η Μπάγερν κάνοντας το 28-14, με τους Λαρεντζάκη και Μιλουτίνοφ να της... κόβουν τον αέρα, γράφοντας για πρώτη φορά το +20 (36-16). Ο Φαλ με καρφωμα και φάουλ έκανε και το 39-18, η άμυνα του Ολυμπιακού λειτουργούσε αποτελεσματικά, όμως στο τελευταίο δίλεπτο έδειξε να χαλαρώνει.
Και αυτό επειδή ο 17χρονος Καρτσένκοφ και ο Μπόνγκα με δύο σερί τρίποντα οδήγησαν στο 39-26 και με ακόμα ένα σουτ από τα 6,75 του Νέλσον, διαμορφώθηκε το 41-29 του ημιχρόνου, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν μια σημαντική διαφορά.
Σκαμπανεβάσματα από τον Ολυμπιακό που δεν καθάριζε το ματς
Φουριόζος μπήκε ο Ολυμπιακός μετά την ανάπαυλα και με σερί 7-0 από Παπανικολάου και Πίτερς ξέφυγε ξανά με 48-29, αλλά η Μπάγερν απάντησε με τον ίδιο τρόπο.
Με διαδοχικά τρίποντα των Ουέιλερ-Μπαμπ και Έντουαρντς και καλάθι του τελευταίου στον αιφνιδιασμό οι Βαυαροί μείωσαν σε 48-39, αναγκάζοντας τον κόουτς Μπαρτζώκα σε τάιμ άουτ.
Η διαφορά επανήλθε σε διψήφιο επίπεδο με τον Μιλουτίνοφ να δίνει λύσεις, όμως ακόμα ένα τρίποντο από τον Ουέιλερ-Μπαμπ έγραψε το 54-44 της τρίτης περιόδου.
Σταθερά μπροστά, δεν αγχώθηκε παρά τη μείωση διαφοράς στους 6 πόντους
Χτυπώντας ξανά από τα 6,75 με Λαρεντζάκη και Πίτερς ο Ολυμπιακός έκανε το 60-46 και λίγο μετά ο Ουόκαπ με γκολ-φάουλ το 67-52 στο 34'.
Το παιχνίδι έδειχνε υπό έλεγχο, με τους φιλοξενούμενους πάντως να μην αφήνουν τη διαφορά να ανέβει και με τρίποντο του Φρανσίσκο σημείωσαν το 70-58 στα 3,5' πριν το φινάλε.
Και παρότι ο Ουόκαπ έκανε το 73-60 στο 38', η Μπάγερν δεν εγκατέλειψε κι έφτασε στο 73-66 με Φρανσίσκο και Χάρις, με τον δεύτερο να μειώνει κι άλλο (75-69) στα 36'' για το τέλος.
Ο Λαρεντζάκης έκανε λάθος, ο Φρανσίσκο δεν πέτυχε το καλάθι που θα... άγχωνε τους «ερυθρόλευκους» και ο Ουόκαπ με βολές στα 20'' (77-69) τελείωσε το παιχνίδι.
Τα δεκάλεπτα: 24-8, 41-29, 54-44. 77-69.
Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.
Πηγή: sdna.gr