Φώτης Μιλτιάδους

Τέλος εποχής για Ρομπέρζ στον Απόλλωνα, αφού ο Γάλλο-Κύπριος αμυντικός που λατρεύτηκε στη Λεμεσό αποχωρεί μετά από 7 χρόνια και συνεχίζει στην ΑΕΚ!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής του Απόλλωνα δεν αποδέχθηκε την πρόταση της διοίκησης Κίρζη και μια μέρα μετά την αποδέσμευση του, την Παρασκευή (9/6) ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ Λάρνακας.

Μια επταετία όπου ο Ρόμπι έγινε ηγέτης του Απόλλωνα, συνδέθηκε με τον κόσμο, πανηγύρισε μέχρι και το πρωτάθλημα ενώ έγινε και Κύπριος φορώντας και το εθνόσημο μας στο στήθος! Ένα πραγματικό διαμάντι για τα κυπριακά γήπεδα, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που πέρασαν από το νησί...

Απόλλων, η ιστορία όλη...

Το ταξίδι αυτό άρχισε στις 26 Ιουλίου 2016 όταν ο Απόλλωνας ανακοίνωνε ένα κεντρικό αμυντικό με το όνομα Βαλεντίν Ρομπέρζ. Με παραστάσεις σε Premier League και Ligue 1, ήρθε στην Κύπρο σε ηλικία 29 ετών.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως αυτός ο Γάλλος αμυντικός θα γινόταν ο στυλοβάτης της άμυνας του Απόλλωνα και θα ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία των γαλάζιων.

Ήρθε στην Κύπρο επί εποχής Πέδρο Εμάνουελ στους γαλάζιους και έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Στις 8/10/2016 ο Απόλλωνας αντιμετώπιζε τον ΑΠΟΕΛ για το Super Cup, o Ρομπέρζ αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την φανέλα της Λεμεσιανής ομάδα, η οποία νίκησε με 1-2 και κατέκτησε το τρόπαιο. Μάλιστα στην πρώτη του χρονιά στον Απόλλωνα κατέκτησε και το Κύπελλο.

Ο «Ρόμπι» δεν άργησε να γίνει αναντικατάστατος στον Απόλλωνα αφού οι αμυντικές του ικανότητες ήταν εκπληκτικές και πραγματοποιούσε εξαιρετικές εμφανίσεις.

Στην 2η του σεζόν στον Απόλλωνα το κοντέρ συμμετοχών του χτύπησε κόκκινο, καθώς μέτρησε 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου αντιμετώπισε Αταλάντα, Λυών και Έβερτον

Την επόμενη χρονιά ο Απόλλωνας συνέχισε να βρίσκεται στα ψηλά του Πρωταθλήματος, έχοντας ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση του, ενώ κατάφερε να πετύχει και πάλι την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ρομπέρζ μέτρησε έξι 90λέπτα στους ομίλους του Γιουρόπα την σεζόν 18/19 όπου ο Απόλλωνας κόντρα στα μεγαθήρια Λάτσιο, Μαρσέιγ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατάφερε να μαζέψει 7 βαθμούς.

Με εξαίρεση την σεζόν 2019/20 και το σήριαλ περί αποχώρησης του Ρομπέρζ από τον Απόλλωνα, ο Γάλλο-Κύπριος αμυντικός ήταν η πιο αξιόπιστη λύση στην άμυνα. Σημείωνε κάθε χρονιά μεγάλο αριθμός συμμετοχών, ενώ συνολικά ξεπέρασε τις 200 με την φανέλα του Απόλλωνα.

Το αποκορύφωμα της 7χρόνης παρουσίας του στον Απόλλωνα ήταν η κατάκτηση του Πρωταθλήματος την περσινή περίοδο. Αυτός ήταν και ο στόχος του Απόλλωνα όλα αυτά τα χρονιά με τον Ρομπέρζ να το πετυχαίνει ως ένας από τους πολυτιμότερους συντελεστές αυτής της επιτυχίας. 

Ο Απόλλωνας όλα αυτά τα χρονιά της παρουσίας του Ρομπέρζ έφθασε αρκετές φορές κοντά στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος , το 2022 ήταν η σεζόν της εξιλέωσης για όλους στον Απόλλωνα και κυρίως για τον «Ρόμπι» που το πάλευε από το 2016.

Μέτρησε στον Απόλλωνα συνολικά 220 συμμετοχές, ενώ πανηγύρισε την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, ενός Κυπέλλου και τριών Super Cup. Επίσης συμμετείχε με τον Απόλλωνα 3 φορές σε Ευρωπαικό όμιλο, 2 σε Γιουρόπα Λιγκ και φέτος στο Κόνφερενς Λιγκ.

Μάλιστα ο Ρομπέρζ πήρε την απόφαση να αγωνιστεί με την Εθνική Κύπρου, αφού μετά και την παραμονή του στο νησί μας για τόσα χρονιά το θεωρεί ως την δεύτερη του πατρίδα. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το εθνόσημο στις 24/9/2022 σε φιλικό αγώνα κόντρα στην Ελλάδα και εκ τότε μετρά 4 συμμετοχές.

Ο «Ρόμπι» μετά την επιτυχημένη του καριέρα στον Απόλλωνα στα 36 χρόνια του πλέον αποχωρεί, ωστόσο το όνομα του θα παραμείνει για πάντα στις χρυσές σελίδες της ιστορίας του Απόλλωνα σε Ευρώπη και Κύπρο. Αγαπήθηκε όσο λίγοι στην Λεμεσό και θα έχει να θυμάται για πάντα όσα πέρασε στον Απόλλωνα.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΑΤΣΙΝ: «Η διοίκηση θα κάνει τα πάντα ...»-ThemaSports
08/05 @ 20:07

ΜΑΤΣΙΝ: «Η διοίκηση θα κάνει τα πάντα ...»

Δηλώσεις παραχώρησε ο Πάμπλο Ματσίν μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΖ.

Συλλυπητήρια ανακοίνωσε για τον χαμό του Γιάννη Πέππου-ThemaSports
08/05 @ 15:04

Συλλυπητήρια ανακοίνωσε για τον χαμό του Γιάννη Πέππου

Το Σωματείο Απόλλων εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του Γιάννη Πέππου.

Διαψεύδουν από Χάκεν για Εκπολό!-ThemaSports
08/05 @ 11:58

Διαψεύδουν από Χάκεν για Εκπολό!

Ο Αθλητικός Διευθυντής της Xάκεν, Μάρτιν Έρικσον, μίλησε στο FotbollDirekt και αναφέρθηκε στην περίπτωση του Γκόντσγουιλ Εκπολό.

ΝΕΟ / ΜΑΤΣΙΝ-ThemaSports
08/05 @ 11:15

ΝΕΟ / ΜΑΤΣΙΝ

Έρχονται εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του Πάμπλο Ματσίν στον Απόλλωνα.

Ανακοινώνει τα νέα για Ματσίν ο Κίρζης – Το κλείνουν τυπικά του Μάρκες-ThemaSports
08/05 @ 10:24

Ανακοινώνει τα νέα για Ματσίν ο Κίρζης – Το κλείνουν τυπικά του Μάρκες

Σήμερα επιστρέφει από τις διακοπές του ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης, λογικά αύριο θα συνεχίσει τις συναντήσεις με τους συνεργάτες του. Για να τους γνωστοποιήσει και τις αποφάσεις που έχει λάβει για το μέλλον του Πάμπλο Ματσίν κυρίως…

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ / ΑΡΤΕΑΝ-ThemaSports
08/05 @ 10:16

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ / ΑΡΤΕΑΝ

Ο Αντρέι Αρτεάν ήρθε στον Απόλλωνα τον περασμένο Ιανουάριο και διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το 2025.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ