Ο ΑΠΟΕΛ παρέθεσε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας, Ρικάρντο Σα Πίντο. Στην αίθουσα ήταν και ο βοηθός προπονητής, Νούνο Μοράις.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Πρόδρομος Πετρίδης: «Σκοπός της σημερινής διάσκεψης είναι αποκλειστικά για την παρουσίαση του κ. Σα Πίντο. Είναι η τρίτη φορά που δοκιμάζουμε να συνεργαστούμε. Δεν το κρύβω ότι ήταν πάντοτε στις προτεραιότητες μου, γνωρίζοντας το ποδόσφαιρο που έπαιζαν οι ομάδες που εργάστηκε. Από ότι γνωρίζω έχει πάρει κύπελλα, αλλά όχι πρωτάθλημα. Εύχομαι μαζί του να πορευθούμε στην κατάκτηση του τίτλου. Όπως γνωρίζετε, στην προπονητική ομάδα ενταξαμε τον Νούνο Μοράις».

Ρικάρντο Σα Πίντο: «Πολλές φορές ήμουν πολύ κοντά στο να έρθω σε αυτή την ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο για την πρόσκληση. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Θα είναι μια δύσκολη σεζόν, όμως είμαι αισιόδοξος. Ξέρω ότι έρχομαι σε μία ομάδα που έμεινε μακριά από τους τίτλους και έχει κάποια οικονομικά θέματα. Έχω αυτοπεποίθηση και ξέρω την ιστορία της ομάδας. Ξέρω ότι έχει πολύ κόσμο και ξέρω την πίεση που θα αντιμετωπίσω και είμαι έτοιμος. Θα ήθελα να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ. Πρώτος στόχος είναι οι όμιλοι του Κόνφερενς Λιγκ. Είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε πρώτα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ξέρω την κουλτούρα αυτών των χωρών, της Κύπρου και της Ελλάδας».

Ερωτήσεις στον Πορτογάλο προπονητή:

Για την αγωνιστική του φιλοσοφία: «Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Κύπρου και θέλουμε φυσικά να ελέγχουμε κάθε παιχνίδι και να κυριαρχούμε. Θέλω τη νοοτροπία του νικητή και μαζί με σκληρή δουλειά να πάρουμε τον τίτλο. Είμαι πολύ παθιασμένος προπονητής και θέλω μόνο να κερδίζω».

Για το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ: «Δεν είχα χρόνο να αξιολογήσω το ρόστερ. Δεν έχω τόσο καθαρή εικόνα, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Ξέρω ορισμένους παίκτες και θα έχω και τη βοήθεια του Νούνο. Μέσα στο αεροπλάνο όταν ερχόμουν, είδα το τελευταίο ματς της ομάδας. Γνωρίζω επίσης ορισμένους παίκτες, όπως οι Ντονγκαλά και Ντάλσιο. Θα αναλύσω την ομάδα τις επόμενες ημέρες και στην προετοιμασία θα αξιολογηθεί όλο το ροστερ».

Για την προετοιμασία και τον ανταγωνισμό στο Κυπριακό πρωτάθλημα: «Θα έχουμε πέντε εβδομάδες μπροστά μας, αν και θα προτιμούσα να είχαμε έξι, αλλά δεν πειράζει. Όσο για το πρωτάθλημα, ο Άρης ήταν μεγάλη έκπληξη και η Ομόνοια είναι πολύ δυνατή. Έχει πολλές καλές ομάδες και έχουμε μια μεγάλη μάχη μπροστά μας».

Για το ότι δεν έμεινε πολύ καιρό σε κάποια ομάδα: «Ζω την κάθε μέρα ως άνθρωπος και ως προπονητής. Θα προτιμούσα να μένω σε μια ομάδα 2-3 χρόνια, αλλά πολλές φορές ενώ μπορούσα να μείνω σε ομάδες, δεν το έκανα, γιατί δεν πίστευα πως θα μπορούσα να δουλέψω όπως θα ήθελα. Ελπίζω με το ΑΠΟΕΛ να κτίσουμε πάνω σε μια καλή συνεργασία».

Για τον κόσμο και το ρεκόρ προσέλευσης της περσινής σεζόν: «Αυτό τον χρόνο να σπάσουμε ξανά το ρεκόρ προσέλευσης. Είμαστε μια οικογένεια και θέλουμε να είναι μαζί μας».

Για τους λόγους που ήρθε στον ΑΠΟΕΛ: «Ήρθα μόνο για να κατακτήσω τίτλους, αυτός είναι ο στόχος μου. Δεν ήρθα για τα λεφτά, θα μπορούσα να πάω κάπου αλλού και να παίρνω τα τριπλάσια».

Για το πρόβλημα στην επίθεση: «Το να σκοράρεις δεν είναι δουλειά μόνο των επιθετικών. Είναι βεβαίως ευθύνη μου να το καταφέρω. Πρέπει να περάσω τις ιδέες μου στους παίκτες. Στο Ιράν η ομάδα μας είχε την καλύτερη επίθεση».

Για το πως θα εκμεταλλευτεί την παρουσία του Μοράις στην ομάδα: «Αν κερδίζουμε θα είναι δική μου η Δόξα, αν χάνουμε θα φταίει ο Νούνο (σ.σ. γέλια). Ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης και θα μάθω πολλά από αυτόν. Γνωρίζει την ομάδα και τη νοοτροπία της. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί για τον κοινό μας στόχο».

Για την αγορά της Πορτογαλίας: «Θα κοιτάξουμε και την Πορτογαλική αγορά για μεταγραφές».

Για το αν γνωρίζει πως στην Κύπρο μετράει μόνο το αποτέλεσμα: «Παντού είναι το ίδιο, δεν είναι μόνο στην Κύπρο».

Ερώτηση στον Πρόδρομο Πετρίδη:

Για το αν μπορεί η διοίκηση να ανταποκριθεί οικονομικά στον προγραμματισμό: «Με τον κ. Σα Πίντο μιλούσαμε δύο φορές την εβδομάδα. Ήρθαν προπονητές και τους κάναμε ίντερβιου. Ο Πίντο ικανοποίησε το πλάνο μας. Ο ίδιος είναι αρκετά κατατοπισμένος για το πόσες μεταγραφές μπορεί να κάνει. Για να έρθει εδώ έχει ικανοποιηθεί».

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο, όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου - Πατήστε ΕΔΩ

Ανακοίνωσε Σα Πίντο ο ΑΠΟΕΛ - Η σύνθεση του τεχνικού επιτελείου

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΕΛ: Ο φάρος... νίκης με Άρη και το «δώρο» που περιμένει!-ThemaSports
18/04 @ 17:22

ΑΠΟΕΛ: Ο φάρος... νίκης με Άρη και το «δώρο» που περιμένει!

Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να κάνει ότι και στο παρελθόν μέσα στο ΓΣΠ κόντρα στον Άρη

Σπάνε το δικό τους ΡΕΚΟΡ εισιτηρίων οι ΑΠΟΕΛίστες - Πόσοι έκλεισαν θέση  με Άρη-ThemaSports
18/04 @ 11:01

Σπάνε το δικό τους ΡΕΚΟΡ εισιτηρίων οι ΑΠΟΕΛίστες - Πόσοι έκλεισαν θέση με Άρη

Ανάρτηση από τον ΑΠΟΕΛ για την προπώληση με Άρη και τα εισιτήρια που έχουν κοπεί σε όλους τους εντός έδρας αγώνες των γαλαζοκιτρίνων φέτος.

ΑΠΟΕΛ: Δωρεάν συμμετοχή στις ανοικτές προπονήσεις!-ThemaSports
17/04 @ 12:25

ΑΠΟΕΛ: Δωρεάν συμμετοχή στις ανοικτές προπονήσεις!

Ενημέρωση από τον ΑΠΟΕΛ, για τις δωρεάν ανοικτές προπονήσεις της Ακαδήμιας των γαλαζοκιτρίνων.

Σα Πίντο: Κατάλαβε το λάθος του…-ThemaSports
16/04 @ 22:25

Σα Πίντο: Κατάλαβε το λάθος του…

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο λογικά θα κατάλαβε το λάθος του!

Στην Πάφο πήρε... ανάσα, στο ΓΣΠ για το μεγάλο βήμα!-ThemaSports
16/04 @ 17:42

Στην Πάφο πήρε... ανάσα, στο ΓΣΠ για το μεγάλο βήμα!

Ο... κυνικός ΑΠΟΕΛ πήρε μια μεγάλης σημασίας νίκη στην Πάφο και όσο εξελίσσεται το πρωτάθλημα κάθε νίκη θα έχει προστιθέμενη αξία.

ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟ!-ThemaSports
16/04 @ 12:40

ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟ!

Ο ΑΠΟΕΛ ηρέμησε με την νίκη στην Πάφο και τώρα βλέπει Άρη

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ