Σίγησαν τα... «κανόνια» στα πλέι-οφ, ανέλαβαν δράση οι υπόλοιποι!
Έχουμε ξαναπεί ότι ο Χουάν Κάρλος Καρσέδο είναι ο πιο ευτυχισμένος προπονητής στην Κύπρο, αφού διαχειρίζεται ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ με μεγάλο βάθος στον πάγκο.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το τρόπαιο θα διεκδικήσουν οι ομάδες της ΑΕΚ Λάρνακας και της Πάφος FC και αποφάσεις για οργανωτικά θέματα του τελικού, λήφθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΚΟΠ.
Μετά από κλήρωση, τυπικά γηπεδούχος ομάδα θα είναι η ΑΕΚ.
Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 05.05.2023 στο Στάδιο Κατωκοπιά - Επιστροφή «Γλαύκος Κληρίδης» και θα αρχίσει στις 19:00 με απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από τη Cablenet.
Ο φετινός τελικός θα είναι ο έβδομος της διοργάνωσης που θεσμοθετήθηκε την αγωνιστική περίοδο 2014 - 2015.
Η ΑΕΚ αναδείχτηκε κυπελλούχος στον τελικό περιόδου 2017 - 2018 κερδίζοντας τότε το ΑΠΟΕΛ με 4-2 στη διαδικασία της παράτασης, πρώτη συμμετοχή σε τελικό για την ομάδα της Πάφου.
Για να φτάσει στον τελικό η ΑΕΚ απέκλεισε διαδοχικά εκτός έδρας τη ΜΕΑΠ με 2-0, τον Ολυμπιακό με 2-1, την Ομόνοια με 1-0 και στην ημιτελική φάση την Αγία Νάπα με 0-0 εντός και 3-2 εκτός έδρας.
Η Πάφος FC απέκλεισε το ΘΟΪ Λακατάμιας με 3-0 χωρίς αγώνα, τον Άρη με 3-0, τον ΑΠΟΕΛ με 5-3 στα πέναλτι μετά το ισόπαλο 1-1 και την Ανόρθωση στην ημιτελική φάση με 4-0 εντός και 3-2 εκτός έδρας.
ΚΟΠ