Το αήττητο σερί των 14 αγώνων της ΑΕΚ στην OPAP Arena έσπασε στη χειρότερη στιγμή, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με σκορ 3-1.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Τη χειρότερη δυνατή κατάληξη είχε η «διαβολοβδομάδα» για την ΑΕΚ, καθώς η ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό έβαλε τέλος σε ένα ονειρώδες σερί πέντε μηνών. Τα τρία γκολ των Πειραιωτών διέλυσαν τις ελπίδες της «Ένωσης» να ξεκινήσει την κούρσα των playoffs στην κορυφή της βαθμολογίας με το αποτέλεσμα να είναι, αν μη τι άλλο, αρκετά… απρόσμενο βάσει της εικόνας που επέδειξε η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, το τελευταίο διάστημα.
Μετά τη συγκινητική τελετή εγκαινίων της «OPAP Arena» , η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Ιωνικό καταφέρνοντας να κάνει… πρεμιέρα με τον καλύτερο τρόπο επικρατώντας με το εμφατικό 4-1. Στη συνέχεια, ακολούθησε η δύσκολη νίκη επί του Ατρομήτου με σκορ 1-0 , ενώ η δυναμική του νέου «σπιτιού» της ΑΕΚ παρέσυρε και τον ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Αλμέιδα να επικρατεί με σχετική ευκολία στο ντέρμπι «δικεφάλων» με σκορ 2-0. Σειρά είχε ο ΟΦΗ ο οποίος έφυγε από τη Νέα Φιλαδέλφεια με την ήττα 3-0 και το «κάστρο» είχε αρχίζει ήδη να βάζει ακόμα πιο γερά θεμέλια.
Με την επιστροφή από τη διακοπή, ελέω Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα υποδέχθηκε τη Λαμία, την οποία και νίκησε εύκολα 3-0 ,ενώ στο ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό στις 8 Ιανουαρίου το γκολ του Ορμπελίν Πινέδα, ήταν αρκετό για να διευρύνει το σερί.
Στη συνέχεια η ΑΕΚ καθάρισε εύκολα 4-1 τον Παναιτωλικό , ενώ το ματς με τον Άρη μετατράπηκε σε υγιεινό περίπατο με το σκορ να σταματά στο 3-0. Τα δύο τελευταία «θύματα» που υπέκυψαν στην έδρα της ΑΕΚ ήταν ο Λεβαδειακός και ο Αστέρας Τρίπολης που ηττήθηκαν με σκορ 3-0 και 2-0 αντίστοιχα.
Όπως είναι φανερό από τα αποτελέσματα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα σκόραρε κατά ριπάς στην «Αγιά Σοφιά», τη στιγμή που η εστία της παραβιάστηκε μόλις δύο φορές.
Μετά όμως ήρθε η… καταστροφή αφού το «πλαφόν» του ενός γκολ παθητικό έσπασε από τα τρία τέρματα του Ολυμπιακού, ο οποίος έφυγε με μια τεράστιας σημασίας νίκη από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ που σε 14 ματς είχε δεχτεί δύο γκολ και είχε πετύχει 37 στο νέο της γήπεδο, βρέθηκε να δέχεται τρία σε 17 λεπτά.
Πλέον το ιδεατό του «απόρθητου κάστρου» αποτελεί παρελθόν και η ΑΕΚ στοχεύει στην ουσία η οποία θα της δώσει το δικαίωμα να πανηγυρίσει ξανά το πρωτάθλημα, μετά τον μίνι «μαραθώνιο» των playoffs.
Πηγή: www.sport-fm.gr
Στον τελικό της 24ης Μαΐου στο ΓΣΠ, αν η Πάφος FC κερδίσει την ΑΕΚ και στεφθεί κυπελλούχος, θα κάνει το back to back και θα προστεθεί στην άτυπη λίστα με τις Κυπριακές ομάδες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο για δύο (ή περισσότερες) συνεχόμενες χρονιές.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
13/05 @ 20:12
Ο Ματίας Αλμέιδα μέσω social media ευχαρίστησε άπαντες στην ΑΕΚ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους Μελισσανίδη και Ηλιόπουλο και τόνισε πως το «ταξίδι» του στο ποδόσφαιρο έχει συνέχεια…
13/05 @ 18:33
Με τον Ρουί Βιτόρια συνεχίζει ο Παναθηναϊκός, όπως έγινε ξεκάθαρο από το ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο, παρουσία και του Γιάννη Παπαδημητρίου, με τους τρεις άνδρες να συζητούν για τη νέα σεζόν.
13/05 @ 18:09
Ο Ματίας Αλμέιδα αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΚ, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Μάριο Ηλιόπουλο, μετά το φινάλε της τρίτης του σεζόν στην τεχνική ηγεσία της.
13/05 @ 19:17
Ο Σίμον Μαρτσίνιακ στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδαςμε το το... βαρύ βιογραφικό του. Η πορεία ενός ρέφερι που έχει σφυρίξει τον επικό τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ, τη χαμένη ευκαιρία για πρόκριση της Ελλάδας στο Euro της Γερμανίας και όχι μόνο!
12/05 @ 19:04
Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι μετά την επική ανατροπή και πρόκριση απέναντι στην Μπαρτσελόνα, διαπίστωσε πως το παπούτσι με το οποίο σκόραρε, είχε τρυπήσει. Αυτό βέβαια δεν τον πτόησε, καθώς φόρεσε ακριβώς το ίδιο στη νικηφόρα αναμέτρηση απέναντι στην Τορίνο, με 2-0. Όπως καταλαβαίνει κανείς, για τον Ιταλό, αυτό το ζευγάρι παπούτσια έχει τεράστια αξία και αποτελεί, ίσως κάποιο… γούρι.
12/05 @ 13:05
Ο Σίμον Μαρτσίνιακ ορίστηκε διαιτητής στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΟΦΗ το προσεχές Σάββατο.
BEST OF THEMASPORTS