Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου βρίσκεται στους «8» του Champions League και το Gazzetta θυμάται τις προηγούμενες περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που έφτασαν τουλάχιστον στα προημιτελικά των «αστεριών» με ομάδα του εξωτερικού.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η παρουσία των Ελλήνων παικτών στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, ανεξάρτητα με την πρόκριση των ελληνικών συλλόγων. Οι εκπρόσωποί μας στο εξωτερικό πληθαίνουν τις τελευταίες σεζόν και μαζί και οι παίκτες που βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο και γεύονται την εμπειρία του «σεντονιού», πανηγυρίζοντας όχι απλά νίκες σε φάσεις ομίλων, αλλά εντυπωσιακές πορείες στα νοκ-άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Μετά την πρόκριση της Μπενφίκα με το εμφατικό 5-1 επί της Μπριζ, είναι σίγουρο πως για άλλη μια σεζόν ένας Έλληνας παίκτης θα βρίσκεται μίνιμουμ στα προημιτελικά του Champions League. Αυτός είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος όπως και πέρυσι, τσέκαρε το εισιτήριο των «8» μαζί με τους Αετούς της Λισαβόνας και ως η εγγύηση των Αετών κάτω από τα γκολπόστ θα προσπαθήσει με τη σειρά του να τους οδηγήσει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα βρίσκεται στους «16» αλλά θα χρειαστεί ένα θαύμα για να γυρίσει το εις βάρος της 5-2 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγο Μπερνμπάεου». Το ταξίδι των Reds είναι πιθανόν πως θα τελειώσει πρόωρα συγκριτικά με την περασμένη περίοδο που έληξε στον τελικό του Παρισιού, αλλά ο Έλληνας μπακ έπαιξε για ακόμα μια χρονιά στα νοκ-άουτ και ξέρει καλά πως είναι να φτάνεις μέχρι την... πηγή, από τη «μαγική» πορεία του 2022.
Με αφορμή, λοιπόν, τη συνέχεια στο ευρωπαϊκό ταξίδι του διεθνούς μας πορτιέρε, το Gazzetta θυμάται τις έντεκα περιπτώσεις Ελλήνων παικτών του εξωτερικού που ταξίδεψαν με τις ομάδες τους τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά στα «αστέρια».
Ήταν και παραμένει ο μοναδικός Έλληνας που έχει αγωνιστεί σε τελικό στην εποχή του Champions League. Ο Άκης Ζήκος είχε σημαντικό ρόλο στη Μονακό του Ντιντιέ Ντεσάν που κατάφερε ως αουτσάιντερ να φτάσει μια ανάσα από την κούπα με τα μεγάλα αυτιά το 2004, μετρώντας εννέα συμμετοχές στην πορεία από τους ομίλους ως το ματς τίτλου στο «Γκελζενκίρχεν». Στα προημιτελικά οι Μονεγάσκοι απέκλεισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης με τον άλλοτε αμυντικό μέσο της ΑΕΚ να παίζει στον πρώτο αγώνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ενώ ξεκίνησε βασικός και έβγαλε 90λεπτο στον «πικρό» τελικό που η ομάδα του ηττήθηκε με 3-0 από την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο.
gazzetta.gr
Υπέρβαση... αγνοείται για την Εθνική Κύπρου των Ανδρών, η οποία αν και είχε καλή παρουσία απέναντι στη Ρουμανία, κυρίως ανασταλτικά, ηττήθηκε με 2-0 και γνώρισε τη 2η ήττα της στους τρεις αγώνες που έδωσε μέχρι στιγμής, στην προκριματική φάση του Mundial 2026 με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
12/06 @ 17:30
Ο AΠΟΕΛ είναι κοντά σε συμφωνία με τον Δημήτρη Δημητρίου
12/06 @ 16:23
Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η ανακοίνωση του deal ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Πάμπλο Γκαρσία, κάτι που επιβεβαιώνει και σημερινό (12/06) δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας sportime.gr.
12/06 @ 14:02
Έντονη αντίδραση από τον επίσημο ΑΠΟΕΛ, για μία ραδιοφωνική δήλωση που έκανε σήμερα ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης.
12/06 @ 12:05
Πυρά εναντίον του προέδρου του ΚΟΑ έριξε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης με σημερινές του δηλώσεις
11/06 @ 23:12
Διαβάστε την ανάρτηση του Κρις Τριανταφυλλίδης στο «X» ο οποίος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ, σημειώνοντας πως δύο παράγοντες λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όταν κάποιος προχωρήσει σε έμβασμα στην Κύπρο από το εξωτερικό.
10/06 @ 21:01
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ.
BEST OF THEMASPORTS