Γιάννης Ιωάννου

Τι κι αν πέρασε το ισχυρό σοκ της απόλυσης του Τσόρνιγκερ; Τι κι αν η ομάδα προερχόταν από τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα; Τι κι αν αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της κόντρα στην Ομόνοια, σε σχέση με το τελευταίο ματς κόντρα στους Ισραηλινούς;

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Απόλλωνας απέδειξε πως είναι εδώ, ικανός να υπερασπιστεί το στέμμα του, αλλά και να διεκδικήσει και το κύπελλο τη νέα σεζόν, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους αμφισβητίες!

Ο υπηρεσιακός προπονητής, Κωνσταντίνος Μακρίδης, παρέταξε την ομάδα του με... εννέα (!) αλλαγές στο αρχικό σχήμα και πολλοί νόμισαν πως οι "κυανόλευκοι" εβαλαν το σούπερ καπ σε δεύτερη μοίρα ελέω Ολυμπιακού.

Στο γήπεδο όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά...

Ο Απόλλωνας έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι ήθελε πολύ και αυτό το τρόπαιο, κυριάρχησε απέναντι στην ξεκούραστη Ομόνοια ειδικά στο πρώτο ημίωρο, είχε πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας, έβγαλε αυτοματισμούς, ειχε ξεκάθαρο πλάνο, έπαιξε με αυτοπεποίθηση, είχε πάθος και αποφασιστικότητα και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του 4ου σούπερ καπ της ιστορίας του, βάζοντας τέλος και σε μία "κατάρα" δεκαετιών απέναντι στο "τριφύλλι", αφού στις προηγούμενες έξι μεταξύ τους αναμετρήσεις στον συγκεκριμένο θεσμό, δέχθηκε ισάριθμες ήττες!

Το μεγαλύτερο κέρδος της Λεμεσιανής ομάδας από το ψεσινό παιχνίδι, ήταν που απέδειξε ότι εκτός από βάθος στο ρόστερ, έχει και πολλή ποιότητα και πως όποιος παίκτης κι αν απουσιάζει, υπάρχει ισάξιος αντικαταστάτης του, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται. Δεν φάνηκε καν ούτε το κενό του σπουδαίου και αναντικατάστατου Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, αφού ο Δημητρίου όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών.

Παίκτες όπως ο Αρτυματάς και ο Φιλιώτης που θεωρούνται - στα χαρτιά - "δεύτερες" επιλογές, έστειλαν ηχηρό μήνυμα στο νέο προπονητή τους, Νταβίντ Καταλά, ενώ ο Μαυρίας θύμισε σε αρκετές στιγμές, τα πρώτα χρόνια της καριέρας του που έκανε παπάδες στον Παναθηναίκό και όλοι μιλούσαν για ένα μεγάλο ταλέντο με προοπτική.

Το μόνο... μελανό σημείο από την ψεσινή ονειρική βραδιά, ήταν οι τραυματισμοί των Νταμπό και Αρτυματά που έγιναν αναγκαστικές αλλαγές και μένει να δούμε αν θα είναι διαθέσιμοι για το πρώτο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πλέον, ο αγώνας του σούπερ καπ πέρασε στην ιστορία και στο Κολόσσι από σήμερα η προσοχή στρέφεται αποκλειστικά στην πρώτη μάχη με τον πρωταθλητή Ελλάδος (18/08) στο ΓΣΠ για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Νταβίντ Καταλά πιάνει άμεσα δουλειά, για να προετοιμάσει αγωνιστικά και πνευματικά την ομάδα του για αυτό το κρίσιμο παιχνίδι, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο που κάθε χρόνο αγωνίζεται σε ομίλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και δεν ξεγελιέται από την προβληματική εικόνα που παρουσίασαν οι "ερυθρόλευκοι" κόντρα σε Μακάμπι Χάιφα και Σλόβαν Μπρατισλάβας...

Το γεγονός ότι ο Απόλλωνας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πήρε μία ισχυρή "ένεση" ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης από το ματς απέναντι στην Ομόνοια, αυξάνει την αισιοδοξία ότι η Λεμεσιανή ομάδα θα καταφέρει να αποκλείσει τους Πειραιώτες, αφού αυτός είναι ο μοναδικός της στόχος και όχι απλα να είναι ανταγωνιστική για να διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν...

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΑΓΚΑΛ / ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ;-ThemaSports
24/04 @ 18:55

ΣΑΓΚΑΛ / ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ;

Γίνεται συζήτηση ανάμεσα στους Απολλωνίστες, κατά πόσο η ομάδα τους θα πρέπει να κρατήσει τον Άνχελο Σαγκάλ και τη νέα χρονιά, με τις απόψεις να διίστανται!

Απόλλων: Ο Ματσίν, το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και η ενίσχυση! -ThemaSports
24/04 @ 20:30

Απόλλων: Ο Ματσίν, το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και η ενίσχυση!

Ο Απόλλωνας απέτυχε την φετινή σεζόν να εξασφαλίσει τουλάχιστον ευρωπαικό εισιτήριο και πλέον ξεκινά να σκέφτεται την επόμενη χρονιά.

Το Δ.Σ. της Apollon Ladies ζητά την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Φοίβου Βάκη - «16 χρόνια απραξίας, αποδείχθηκε πολύ λίγος»-ThemaSports
24/04 @ 12:01

Το Δ.Σ. της Apollon Ladies ζητά την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Φοίβου Βάκη - «16 χρόνια απραξίας, αποδείχθηκε πολύ λίγος»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Apollon Ladies, ζητά την άμεση παραίτηση του Φούβου Βάκη από τη θέση του εκπροσώπου του Λεμεσιανού σωματείου στην ΚΟΠ.

Τι θα γίνει με Μπακέγνκα;-ThemaSports
23/04 @ 23:15

Τι θα γίνει με Μπακέγνκα;

Ο Μουσάγκα Μπακένγκα πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στον Εθνικό για την 11η αγωνιστική.

Επικός Μπακένγκα: Πόζαρε με ένα ποτήρι κρασί και... την μπάλα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
23/04 @ 21:53

Επικός Μπακένγκα: Πόζαρε με ένα ποτήρι κρασί και... την μπάλα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Μουσάγκα Μπακένγκα πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στον Εθνικό, για την 11η αγωνιστική των πλέι-αουτ.

«Ο κόσμος του Απόλλωνα είναι ο καλύτερος στην Κύπρο, δεν το λέω γιατί παίζω εδώ»-ThemaSports
23/04 @ 19:37

«Ο κόσμος του Απόλλωνα είναι ο καλύτερος στην Κύπρο, δεν το λέω γιατί παίζω εδώ»

Δηλώσεις παραχώρησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Εθνικό ο Μπαγκενγκά.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ