Για ένα ημίχρονο προέβαλε αντίσταση η Μπασκόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία πάτησε το... γκάζι στο δεύτερο και επικράτησε 101-90, απέχοντας πλέον μία νίκη μακριά από το Final Four!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με επίθεση «φωτιά» και πατώντας το… γκάζι στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ Μαδρίτης «καθάρισε» 101-90 την Μπασκόνια, για το 2-0 στη σειρά και πλέον απέχει μία νίκη από το Final Four της Ευρωλίγκας.

Έξι παίκτες της «βασίλισσας» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Φακούντο Καμπάτσο κορυφαίο με 24 πόντους και 7 ασίστ, ενώ άλλους 16π. πρόσθεσε ο Γκερσόν Γιαμπουσέλι.

Από τους Βάσκους, που έπαιξαν ξανά χωρίς τον Τσίμα Μονέκε, ξεχώρισε ο Βάνια Μαρίνκοβιτς με 20 πόντους. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος είχε 9π., 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, σε 13:55’’.

Η σειρά πλέον μεταφέρεται στη Βιτόρια τη Μεγάλη Τετάρτη (1/5, 21:30), με την Μπασκόνια να παίζει για τη… ζωή της και τη Ρεάλ για να τσεκάρει το εισιτήριο για το Βερολίνο.

Το ματς

Καλύτερη αρχή έκανε η Μπασκόνια, καθώς είχε το προβάδισμα (9-11), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια, η Ρεάλ πήρε τον έλεγχο με μπροστάρη τον Καμπάτσο και με σερί 9-0, πήγε στο +7 (18-11), στο 7’.

Η απάντηση των Βάσκων ήταν σερί τρίποντα για το προσπέρασμα (18-19), με τον Γιουλ να βάζει τη «βασίλισσα» ξανά μπροστά (23-21), στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Με μπροστάρηδες τους Γιουλ και Πουαριέ η Ρεάλ ξεκίνησε φουριόζα στο δεύτερο δεκάλεπτο, στέλνοντας τη διαφορά στο +10 (37-27), στο 14’. Η Μπασκόνια απάντησε και με τους Κιόζα και Μαρίνκοβιτς πλησίασε στο καλάθι (39-37), στο 16’.

Ωστόσο, η «βασίλισσα» ανέκτησε τον έλεγχο και με τον Καμπάτσο πήγε στα αποδυτήρια με το +6 (46-40).

Δυνατό ξεκίνημα και στο δεύτερο μέρος για τη Ρεάλ, με τους Καμπάτσο και Γιαμπουσέλι να την στέλνουν στο +9 (56-47), με τους Σεντεκέρσκις και Χάουαρντ να μειώνουν (58-54), στο 25’.

Στη συνέχεια, το δίδυμο Καμπάτσο-Ταβάρες έκανε «πάρτι», με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ξεφύγουν στο +14 (74-60), με το καλάθι και φάουλ του Κότσαρ να διαμορφώνει το 74-63 της τρίτης περιόδου.

Με σερί 11-0 μπήκαν οι γηπεδούχοι στην αρχή του τέταρτου δεκάλεπτου, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +22 (85-63), στα πρώτα τρία λεπτά.

Έτσι, από εκείνο το σημείο και έπειτα η αναμέτρηση απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Ρεάλ να φτάνει στη νίκη με το τελικό 101-90.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 46-40, 74-63, 101-90.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του ματς.

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον γιο του προέδρου της Φενέρμπαχτσε όρμηξε μαινόμενος ο Μάικ Τζέιμς (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/05 @ 23:34

Στον γιο του προέδρου της Φενέρμπαχτσε όρμηξε μαινόμενος ο Μάικ Τζέιμς (ΒΙΝΤΕΟ)

Προς το μέρος του Κερίμ Ραχμί Κοτς, γιο του προέδρου της Φενέρμπαχτσε, όρμηξε μαινόμενος ο Μάικ Τζέιμς.

ΧΑΜΟΣ στο φινάλε του Φενέρ-Μονακό: Οπαδοί των γηπεδούχων μπούκαραν στο παρκέ και τα έβαλαν με παίκτες των Μονεγάσκων! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/05 @ 23:04

ΧΑΜΟΣ στο φινάλε του Φενέρ-Μονακό: Οπαδοί των γηπεδούχων μπούκαραν στο παρκέ και τα έβαλαν με παίκτες των Μονεγάσκων! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη ένταση υπήρξε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα Φενέρ-Μονακό, με δεκάδες φίλους των γηπεδούχων να μπαίνουν στο παρκέ και να τα λένε σε έντονο ύφος με τους παίκτες των Μονεγάσκων!

Μεγάλη απόδραση για τη Μονακό από την Πόλη και περιμένει τη Φενέρ στο... κάστρο της! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/05 @ 22:50

Μεγάλη απόδραση για τη Μονακό από την Πόλη και περιμένει τη Φενέρ στο... κάστρο της! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς επικράτησε στην Τουρκία της Φενέρμπαχτσε με 65-62, έκανε το 2-2 και όλα θα κριθούν στον πέμπτο αγώνα της σειράς την επόμενο εβδομάδα στο Πριγκιπάτο.

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν πρέπει να γίνει πιο παρεμβατικός, στο F-4 δεν θα ‘χει Μακάμπι-ThemaSports
03/05 @ 23:40

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν πρέπει να γίνει πιο παρεμβατικός, στο F-4 δεν θα ‘χει Μακάμπι

Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί -εκτός απροόπτου- στο F-4 και εκεί ο Εργκίν Αταμάν οφείλει να έχει πιο έτοιμους τους πράσινους σε όλους τους τομείς.

Το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ κορέο των οπαδών της Φενέρ με το εισιτήριο για το Final-4 του Βερολίνου! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/05 @ 21:32

Το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ κορέο των οπαδών της Φενέρ με το εισιτήριο για το Final-4 του Βερολίνου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε δημιούργησαν ένα ακόμη υπέροχο κορέο πριν το τζάμπολ του αγώνα με τη Μονακό.

Δεν θα πέφτει... καρφίτσα στο ΟΑΚΑ: Sold out ο τελικός του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι σε χρόνο ρεκόρ!-ThemaSports
03/05 @ 18:48

Δεν θα πέφτει... καρφίτσα στο ΟΑΚΑ: Sold out ο τελικός του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι σε χρόνο ρεκόρ!

Μέσα σε έξι μόνο ώρες, τα εισιτήρια του Game 5 του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έκαναν «φτερά», με τους «πράσινους» να γεμίζουν από άκρη σε άκρη το «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ