Εμφατικό πέρασμα τίτλου της Μάντσεστερ Σίτι από το Μπράιτον!

Εμφατικό πέρασμα τίτλου της Μάντσεστερ Σίτι από το Μπράιτον!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φόντεν, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 4-0 στην έδρα της Μπράιτον, έκανε το 4/4 στο πρωτάθλημα και ανέβηκε -με ματς λιγότερο- στο -1 από την Άρσεναλ.

Εμφατικό πέρασμα από το Μπράιτον πραγματοποίησε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε 4-0 στο πλαίσιο της εξ αναβολής (29ης) αγωνιστικής της Premier League.

Έτσι, οι «πολίτες» -που σημείωσαν την 4η σερί τους νίκη στη Λίγκα- ανέβηκαν στη 2η θέση (76β.), όντας -με ματς λιγότερο- στο -1 από την Άρσεναλ και στο +2 από τη Λίβερπουλ (μετά και την ήττα των «κόκκινων» στο ντέρμπι με την Έβερτον).

Από την άλλη, η Μπράιτον παρέμεινε 11η με 44 βαθμούς, ούσα στο -6 από την 7άδα.

Ένα ματς, στο οποίο οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλά, απειλώντας τα αντίπαλα καρέ. Παρόλα αυτά, εκείνη που άνοιξε το σκορ ήταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και, μάλιστα, σχετικά γρήγορα.

Στο 17', λοιπόν, ο Φόντεν έκανε ωραία ενέργεια και έσπασε κάθετα στον Γουόκερ που με γύρισμα από δεξιά βρήκε τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος με τη σειρά του έπιασε εξαιρετική κεφαλια-ψαράκι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Έκτοτε, οι φιλοξενούμενοι αξιοποίησαν το μομέντουμ τους, πετυχαίνοντας ακόμα δύο γκολ μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, αμφότερα από τον Φόντεν.

Στο 26' ο Άγγλος μεσοεπιθετικός εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα, αφού κόντραρε, κατέληξε στα δίχτυα. Ενώ στο 34', οι «γλάροι» ριψοκινδύνευσαν κατά το build up, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να κλέβει και τον Φόντεν να πλασάρει ιδανικά.

Το τελικό 0-4 διαμορφώθηκε στο 62' από τον Άλβαρες, με τον Γουόκερ να βγάζει τη δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της εξ αναβολής (29ης) αγωνιστικής:

Τρίτη (23/4)
Άρσεναλ-Τσέλσι 5-0
(4' Τροσάρντ, 52', 70' Γουάιτ, 57', 65' Χάβερτς)

Τετάρτη (24/4)
Γουλβς-Μπόρνμουθ 0-1
(37' Σεμένιο)

Έβερτον-Λίβερπουλ 2- 0
(27' Μπράντβεϊτ, 58' Κάλβελτ Λιούιν)

Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ 2-0
(55', 88' Ματετά)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 4-2
(42' Μαγκουάιρ, 61' πεν, 81' Φερνάντες, 85' Χόιλουντ – 35' Μπόγκλ, 50' Μπρέρετον Ντίας)

Πέμπτη (25/4)
Μπράιτον-Μάντσεστερ Σίτι 0-4
(17' Ντε Μπρόινε, 26', 34' Φόντεν, 62' Άλβαρες)

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Σάββατο (27/4)
Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ (14:30)
Γουλβς-Λούτον (17:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπέρνλι (17:00)
Νιούκαστλ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (17:00)
Φούλαμ-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Έβερτον-Μπρέντφορντ (19:30)
Άστον Βίλα-Τσέλσι (22:00)

Κυριακή (28/4)
Μπόρνμουθ-Μπράιτον (16:00)
Τότεναμ-Άρσεναλ (16:00)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Πρωταθλήτρια Χειμώνα με τεσσάρα στο... ρελαντί για την Πάφο, πριν την κρίσιμη μάχη με τη Γιουβέντους!

Πρωταθλήτρια Χειμώνα με τεσσάρα στο... ρελαντί για την Πάφο, πριν την κρίσιμη μάχη με τη Γιουβέντους!

Χωρίς να... πατήσει το πόδι στο «γκάζι», η Πάφος συνέτριψε τον Ακρίτα Χλώρακας στο «Στέλιος Κυριακίδης» με 4-0 για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ανέβηκε στους 31 πόντους και αναδείχθηκε... Πρωταθλήτρια Χειμώνα!