MENU

Themasports.com

Και τώρα… ΑΦΗΣΤΕ τους να ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ!

Αρθρογραφία Σάββα Νεοκλέους για τη νέα σελίδα που έχει γυρίζει η ΑΕΛ με Χόρχε Σίλας στο πηδάλιο της τεχνικής ηγεσίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία αποτυχημένη σεζόν ολοκληρώθηκε για την ΑΕΛ.  Μία σεζόν που μπορεί να χωριστεί σε δύο κομμάτια, αυτή επί εποχής Ντούσαν Κέρκεζ και αυτή επί εποχής Σάββα Παντελίδη.

Όπως και να ‘χει, δεν είναι της ώρας να αναλυθεί το τι έφταιξε, τα λάθη που έγιναν από τον πρόεδρο μέχρι και τον τελευταίο… στρατιώτη του προπονητικού κέντρου της ΑΕΛ στη σεζόν 2021-2022 ήταν πάρα πολλά, με μεγάλες ευθύνες να τους βαραίνουν όλους.  Άλλοι έφυγαν, άλλοι θα φύγουν, άλλοι θα μείνουν, αλλά άλλοι ξεκίνησαν να έρχονται και άλλοι θα έρθουν.  Η ΑΕΛ ήδη έχει γυρίσει σελίδα.

Η ΑΕΛ της νέας αγωνιστικής περιόδου δεν θα πρέπει με τίποτα να είναι αυτή που ήταν στην αγωνιστική περίοδο 2021-2022.  Και όταν λέμε δεν θα πρέπει με τίποτα να είναι αυτή, εννοούμε ότι όλοι όσοι εργάζονται για αυτή τη μεγάλη ομάδα θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει και μόνο αυτή, χωρίς να… μπλέκονται στα πόδια άλλων.

Δηλαδή, ο πρόεδρος, Ανδρέας Σοφοκλέους, να κάνει τη δουλειά του ως η «κεφαλή» της διοίκησης της ποδοσφαιρικής εταιρείας. Οι συνεργάτες του στη διοίκηση, όσοι και εάν είναι, ο καθένας από τον δικό του ρόλο να κάνει αυτά που πρέπει.  Σε καμία περίπτωση να μην θυμίζει πρόεδρος και άλλα μέλη της διοίκησης αυτή την εικόνα που έβγαζαν προς τα έξω τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Αυτοί, όμως, που πρέπει να δουλέψουν με νύχια και με δόντια, να είναι αφοσιωμένοι 25 ώρες το 24ωρο στην ομάδα, δεν είναι άλλοι από το δίδυμο Χόρχε Σίλας (προπονητής) και Λουτσιάνο Μπεμπέ (τεχνικός διευθυντής).  Είναι οι δύο που έχουν στα χέρια τους το… καρπούζι και το μαχαίρι, να κόψουν και να ράψουν, σε ότι αφορά τον προγραμματισμό, καθώς και τη στελέχωση ενός ρόστερ που θα μπορέσει να φέρει την ΑΕΛ ξανά στις ψηλές θέσεις, μέσα στην ελίτ του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Σίλας και Μπεμπέ κατέχουν και με το παραπάνω το αντικείμενο αυτό, της στρογγυλής θεάς, άρα, έχουν τις γνώσεις για να μπορέσουν να δουλέψουν μέσα σε σωστά, οργανωμένα, επαγγελματικά πλαίσια, μακριά από… παράσιτα, παραφωνίες, εμπόδια άλλων που δεν έχουν την τόση γνώση και εμπειρία, για να φτιάξουν ένα ιδανικό σύνολο, μία ομάδα που να την χαίρεται ο κόσμος της.

Σίγουρα, χρειάζεται η υπομονή και η πίστωση χρόνου, μιας και τώρα για πρώτη φορά ένα τέτοιο δίδυμο δουλεύει σε ομάδα για να φτιάξει κάτι καλό, άρα το πλάνο, ο σχεδιασμός, δεν είναι μόνο για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά θα πρέπει να υπάρχει πλάνο για τα επόμενα χρόνια.

Λάθη θα γίνουν σίγουρα, μιας και λάθη γίνονται παντού, αλλά τέτοια που έγιναν στη σεζόν που ολοκληρώθηκε θα πρέπει να αποφευχθούν.

Για αυτό οι Σίλας και Μπεμπέ, με σοβαρότητα, με τα μούτρα στη δουλειά και χωρίς να δέχονται… παρεμβάσεις από διοικούντες και άλλους, τότε γιατί όχι να μην επιτύχουν στην πορεία το δύσκολο έργο που έχουν να φέρουν εις πέρας.

Έπαιξαν σε αυτή την ομάδα και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τη νοοτροπία του αποδυτηρίου που λέγεται ΑΕΛ.

Δεν είναι και λίγο πράγμα, παίκτες που στο παρελθόν αγωνίστηκαν στην ΑΕΛ, ήταν και συμπαίκτες, να έχουν ήδη σχολιάσει θετικά την πρόσληψη Σίλας στο πηδάλιο της τεχνικής ηγεσίας της Λεμεσιανής ομάδας.  Αυτοί τους εμπιστεύονται, κάτι που στέλνει και το… μήνυμα, ότι η διοίκηση θα πρέπει να πεισμώσει, να έχει τον δικό της εγωισμό, να στηρίξει αυτό το δίδυμο στα «θέλω» του για να μπορέσει να επανέλθει η ηρεμία και η περηφάνια στις τάξεις του γαλαζοκίτρινου οικοδομήματος.

Δεν είναι πρέπον να υπάρχουν σχόλια, μηνύματα και να αφήνεται να νοηθεί ότι ο κόσμος της ΑΕΛ είναι… μοιρασμένος, σε υποστηρικτές του Σοφοκλέους, του Κέρκεζ, του Παντελίδη, του Πάμπου, του Γιάπα, του Θεόδωρου, και ξέρω γω ποιου άλλου.

Ένα κομμάτι του κόσμου της ΑΕΛ, από όσα γνωρίζουμε, εξάσκησε ήδη την πίεση προς τον πρόεδρο, τις τελευταίες βδομάδες, με τον Ανδρέα Σοφοκλέους να δείχνει αλλαγμένος από ότι ήταν στη σεζόν που διανύσαμε.  Το νέο γήπεδο, κακά τα ψέματα, θέλει μία ΑΕΛ δυνατή και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.  Και ποιος δεν θα ήθελε, από αυτούς που είναι σήμερα στην ΑΕΛ, την ομάδα του να είναι δυνατή όσο γίνεται καλύτερα και με τον κόσμο εκεί στις κερκίδες, στο νέο γήπεδο…

Σίλας και Μπεμπέ εάν δουλέψουν όπως πρέπει μπορούν και πάλι να φτιάξουν την ομάδα που θέλει και οραματίζεται ο κάθε ΑΕΛίστας.  Φτάνει να τους αφήσουν να δουλέψουν…

Ροή Ειδήσεων

Βαθμολογίες

Ομάδα
Αγώνες
Βαθμολογία
Α' Όμιλος

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

32

58

ΑΕΚ

32

54

ΑΠΟΕΛ

32

52

ΑΡΗΣ

32

50

ΑΝΟΡΘΩΣΗ

32

49

ΠΑΦΟΣ

32

46

Β' Όμιλος

ΟΜΟΝΟΙΑ

32

50

ΑΕΛ

32

47

ΟΛΥΜΠ. ΛΕΥΚ.

32

40

ΔΟΞΑ

32

32

ΕΘΝΙΚΟΣ Α.

32

23

ΠΑΕΕΚ

32

17

X