Το μέλος του Δ.Σ της Ανόρθωσης Θεόδωρος Θεοδούλου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Cablenet «ΑνΟΛΑ στη φόρα» και μίλησε για την πορεία και τους στόχους της διοίκησης και της ομάδας.Αναλυτικά:
«Υπήρξαν κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα όμως υπάρχει χώρος για βελτίωση και περιμένουμε το τέλος των υποχρεώσεων στην Ευρώπη και πιστεύουμε ότι θα επιστρέψουμε στους ρυθμούς που θέλουμε. Σε συνεννόηση με τον προπονητή, η ομάδα θα ενισχυθεί εκεί που χρειάζεται.
Πετύχαμε δύο σερί νίκες κι ακολουθούν ακόμα δύο σημαντικά μας και πιστεύω ότι μπορούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, εξ ου και τα αποτελέσματα. Ο ανταγωνισμός βοηθά τις μεγάλες ομάδες να προβληματιστούν για να ανταπεξέλθουν.
Θα δυσκολευτώ να πω ποιες ομάδες βλέπω ότι θα είναι στις θέσεις για την Ευρώπη. Σε δύο μήνες ίσως να μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις».
«Υπό τις περιστάσεις ήταν σημαντική και δύσκολη νίκη για την ομάδα μας κόντρα στην Πάφο. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα στη έδρα μας που δίνει άλλη δυναμική».
«Υπάρχει μια άψογη συνεργασία. Υπάρχουν παιδιά νέα με φιλοδοξίες και νέες ιδέες. Άρχισαν να αποδίδουν καρποί. Έγινε τεράστια βελτίωση στο επικοινωνιακό κομμάτι και αυτό φαίνεται και από την εκπομπή που είμαστε εδώ. Στο κομμάτι το οικονομικό, το μάρκετινγκ που εξελίχθηκε πολύ, το γηπεδικό που είναι ένα θέμα που μας έχει προβληματίσει. Η διοίκηση ξόδεψε ήδη πάνω από μισό εκατομμύριο. Η βοήθεια και η συμπαράσταση στην ομάδα.
Εγώ είμαι υπεύθυνος στο οικονομικό κομμάτι. Ο προϋπολογισμός, το FFP.
Έζησα το οικονομικό κομμάτι από το 2014. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον μεγαλομέτοχο κύριο Χρίστο Πουλλαΐδη. Είχαμε πάνω από 20 υποθέσεις στην FIFA. Μας έχουν δυσκολέψει οι συνέπειες της πανδημίας. Η διοίκηση πήρε τα απαραίτητα μέτρα. Το μεγαλύτερο μας χρέος που είναι στο κράτος, ήρθαμε σε διακανονισμό 180 δόσεων. Αυτό μας δίνει ανάσες. Νιώθουμε πιο ασφαλείς. Δεν υπάρχουν χρέη προς ποδοσφαιριστές».
«Ο κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης ήταν ο Τιμούρ Κετσάγια. Με αυτόν μεγαλώσαμε, με αυτόν ονειρευτήκαμε».
Για την δήλωση Παπασταύρου ότι ένας πρόεδρος πρέπει να δίνει 2-3 εκατομμύρια το χρόνο: «Συμφωνώ ότι μια ομάδα με μεγάλους στόχους πρέπει να επενδύσει, να κάνει υπερβάσεις. Η υπέρβαση χρειάζεται για να είναι η ομάδα εκεί που πρέπει να είναι και φαίνεται από την τελευταία διετία».
«Την τελευταία δεκαετία εντάχθηκε το Financial Fair Play στο ποδόσφαιρο, μια κανονιστική συμμόρφωση με συγκεκριμένους οικονομικούς δείκτες. Οι ομάδες πρέπει να δείχνουν ότι είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους. Αποτρέπει καταστροφή ομάδων. Υπάρχουν κριτήρια ανά μερικούς μήνες. Η ΚΟΠ έχει προσφέρει απίστευτη βοήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Νικ Νικολάου που έχει βοηθήσει όλες τις ομάδες και την Ανόρθωση. Όταν αναλάβαμε είχαμε πολλές προσφυγές ποδοσφαιριστών. Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν επιπτώσεις, από εμπάργκο μεταγραφών μέχρι απαγόρευσης συμμετοχής στην Ευρώπη. Αυτό που βάζει πίεση είναι ο δείκτης που βάζει πίεση στα σωματεία για να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και ότι αν γίνουν υπερβάσεις να τις καλύψουν οι παράγοντες μιας ομάδας. Το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν οι πάνω από 25 υποθέσεις, ήμασταν στα πρόθυρα να έχουμε προβλήματα με την αδειοδότηση μας. Θεωρώ ότι ανταποκριθήκαμε πολύ σωστά».
Για τις οικονομικές απώλειες από τα δύο παιχνίδια με τη Φλόρα: «Ναι, είχαμε βλέψεις για έσοδα από τα παιχνίδια αυτά. Δεν ήταν όπως τα περιμέναμε. Αλλά η είσοδος στους ομίλους μας βοήθησε αφάνταστα, χωρίς να λέμε ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα. Επιπλέον νίκες και χρήματα είναι ευπρόσδεκτα, αλλά η διοίκηση πήρε τα μέτρα της και ξέρει πού στέκεται.
Για το αν υπάρχει πλάνο για το πώς θα αξιοποιηθούν τα χρήματα της Ευρώπης: «Φυσικά, το πλάνο ξεκινά από τον Μάη που τελειώνει η σεζόν, παρουσιάζουμε τις ανάγκες, γίνονται διάφορα σενάρια οικονομικά είτε η ομάδα είναι στους ομίλους είτε όχι, έχουμε γνώση, ξέρουμε τις ανάγκες. Έχει βοηθήσει αφάνταστα η Ευρώπη το κομμάτι το οικονομικό αλλά δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα, συνεχίζουμε τη διαχείριση για να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας».
«Το λέω και σηκώνεται η τρίχα μου. Σχεδόν κάθε μέρα ήμασταν εκεί. Από δύο εβδομάδες πριν με τον κόσμο. Έζησα όσα δεν ξαναζήσαμε κάτι τέτοιο. Ήμασταν σε ένα αυτοκίνητο η διοίκηση πίσω από το πούλμαν που πήγαινε στο ΓΣΠ και το λέγαμε. Δεν θα το ξεχάσουμε αυτό που ζήσαμε».
«Κάλιο αργά, παρά ποτέ». Την ρήση αυτή, σκέφτονται αρκετοί ΑΠΟΕΛίστες με αφορμή τις εξελίξεις που ενδέχεται να σημειωθούν προσεχώς, στα διοικητικά (και όχι μόνο) της ομάδας τους.