Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις ποινές του Αθλητικού Δικαστή, αφήνοντας αιχμές για την κάρτα φιλάθλου.
Αναλυτικά:
«Για ακόμα μια βδομάδα ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ ανακοίνωσε τις διάφορες ποινές που επιβάλλει στις ομάδες για μια σειρά από “παραπτώματα”. Το ενδιαφέρον στοιχείο -και αυτή τη βδομάδα- ότι επιβάλλονται ποινές για μια σειρά από “κατηγορίες” χωρίς να υπάρχουν οι οποιαδήποτε ένοχοι.
Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν ποινές για ρίψεις αντικειμένων ή άναμμα φωτοβολίδων, ενώ δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για τις εν λόγω κατηγορίες, την ίδια ώρα μάλιστα που τα αδικήματα που τιμωρούνται από τον Δικαστή της ΚΟΠ είναι παράλληλα και ποινικά αδικήματα με βάση τον νόμο Ιωνά. Οι ομάδες θα αναγκαστούν να πληρώσουν πρόστιμα την ίδια ώρα που υπάρχει νόμος του κράτους που επιβλήθηκε με το πρόσχημα ότι τέτοιες συμπεριφορές θα τιμωρούνται. Πως λειτούργησε αυτή τη φορά ο νόμος; Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υπέρ της αντίληψης ότι τα πιο πάνω είναι αδικήματα για τα οποία θα πρέπει κάποιος να συλληφθεί και να τιμωρηθεί. Αντιθέτως, οι πυρσοί είναι μέρος της οπαδικής κουλτούρας και της ατμόσφαιρας, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ δεν σημαίνει πάντα ότι είναι αίτιο για επεισόδια στα γήπεδα, υπάρχουν επίσης και επιλογές χωρίς αλκοόλ τις οποίες οι αρμόδιοι προφανώς και αγνοούν.
Αυτό όμως που εμείς θέλουμε να θίξουμε είναι πως για ακόμα μια φορά -χάσαμε το μέτρημα- ο πολυδιαφημισμένος νόμος και κάρτα τους δεν δουλεύει ή ακόμα χειρότερα, δουλεύει όποτε θέλουν και όποτε τους καπνίσει. Ξέρουμε γιατί εφαρμόζεται ο νόμος όποτε θέλουν, γιατί πολύ απλά ούτε οι ίδιοι δε αποδέχονται ότι θα πάει κόσμος φυλακή γιατί άναψε ένα πυρσό στην κερκίδα ή γιατί έριξε ένα ποτήρι νερό την όση ώρα περίμενε τον βαρίστα να αποφασίσει αυτό που όλοι είδαμε από την 1η προβολή. Αν όμως ήταν οργανωμένος, μια χαρά θα τον μάζευαν. Ξέρουμε επίσης ότι στην προσπάθεια τους να πείσουν κόσμο να επιστρέψει στα γήπεδα κάνουν τα στραβά μάτια στις παραβιάσεις έτσι ώστε να μην αντιληφθεί η μεγάλη μερίδα του κόσμου την αθλιότητα του νόμου τους.
Υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε όλους αυτούς που δεν εφαρμόζουν τον νόμο ενώ είναι η δουλειά τους. Είναι καιρός κάποιοι να τις αναλάβουν για να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου που βιώνουμε εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια».
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από κυπριακό γάμο, στο οποίο αποφάσισαν να κάνουν μια μικρή… πλάκα στον πατέρα της νύμφης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
25/10 @ 10:17
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κ. Χάρης Λοϊζίδης, μεταβαίνει στη Νιόν της Ελβετίας, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της UEFA, κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν.
22/10 @ 08:52
Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών βρίσκεται το ζήτημα του οργανωμένου εγκλήματος στην Κύπρο, με αφορμή τη δολοφονία του Σταύρου Δημοσθένους, που έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες για την έξαρση της εγκληματικότητας στην Κύπρο.
21/10 @ 14:20
Λογοδοσία Δώρου Ιωαννίδη στην Τακτική Γενική Συνέλευση του ΓΣΠ
19/10 @ 12:39
Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Κυριακής ο 44χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία ως ύποπτος σε σχέση με τον φόνο του Σταύρου Δημοσθένους, 49 ετών, την περασμένη Παρασκευή στη Λεμεσό.
19/10 @ 10:39
Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής (19/10) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, ο 44χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους κατά τη διαφυγή τους, μετά το κάψιμο του άσπρου βαν.
17/10 @ 18:17
Οι συλλυπητήριες αναρτήσεις για τον θάνατο του προέδρου της Καρμιώτισσας, Σταύρου Δημοσθένους.
BEST OF THEMASPORTS