Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της φετινής... περίεργης λόγω κορωνοϊού σεζόν (2020-2021) και η μάχη του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας παραμένει «καυτή» και αμφίρροπη!

Πλέον, ο ποδοσφαιρικός «μαραθώνιος» είναι κούρσα για δύο «άλογα» μετά τον... «εκτροχιασμό» της ΑΕΛ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το στέμμα του πρωταθλητή θα κριθεί την τελευταία (10η) αγωνιστική των πλέι-οφ, στο σούπερ ντέρμπι της 10ης Μαΐου, ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ! Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, αλλά και της... καραντίνας, κάναμε «φύλλο και φτερό» τις στατιστικές κατηγορίες των δύο ομάδων. Είδαμε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, αλλά επικεντρωθήκαμε στα γκολ που σημείωσαν οι δύο «μονομάχοι». Η Ομόνοια έχει την 3η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 53 τέρματα σε 34 αγώνες, ενώ ο Απόλλωνας έχει την πιο παραγωγική επίθεση με 65 γκολ, επίσης σε 34 παιχνίδια. Η ομάδα της Λευκωσίας σημείωσε 28 γκολ στο πρώτο ημίχρονο και 25 στο δεύτερο, ενώ η Λεμεσιανή ομάδα πέτυχε 26 τέρματα στο πρώτο μέρος και 39 στο δεύτερο! Όπως θα δείτε πιο κάτω, θελήσαμε να δούμε πόσα γκολ πέτυχαν οι δύο ομάδες ανά τέταρτο. Χωρίσαμε δηλαδή το 90λεπτο σε έξι μέρη και είδαμε ότι η Ομόνοια πέτυχε τα περισσότερα τέρματα της από το 31΄ μέχρι το 45΄ (συν οι καθυστερήσεις), αλλά και από το 76΄ μέχρι το 90΄ (συν τις καθυστερήσεις). Από την άλλη, ο Απόλλωνας φορτσάρει από το 31ο λεπτό και μετά, όπου έχει σκοράρει τα περισσότερα τέρματα του! Ανεβάζει δηλαδή ταχύτητα στη λήξη του ημίχρονου του εκάστοτε αγώνα του και μπαίνει στο Β΄ μέρος συνήθως με το... πόδι στο «γκάζι» και συνεχίζει στο ίδιο τέμπο, ανάλογα φυσικά και με την εξέλιξη του αγώνα. Πιο κάτω, μπορείτε να δείτε πόσα γκολ σημείωσαν οι δύο ομάδες ανά 15λεπτο, ποιοι ήταν οι σκόρερ και απέναντι σε ποια ομάδα σκόραραν. Για παράδειγμα, ο Σενέ πέτυχε ένα γκολ στο διάστημα 1΄-15΄ και ήταν απέναντι στην Ανόρθωση. Ο Ασάντε πέτυχε τρία γκολ σε αυτό το διάστημα, απέναντι σε τρεις ομάδες (Καρμιώτισσα-Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ) και ούτω καθεξής... ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΟΜΟΝΟΙΑ - 53 ΓΚΟΛ (τα τρία ήταν αυτογκόλ)

Χρονικό διάστημα 1΄-15 (9 ΓΚΟΛ): Σενέ (Ανόρθωση), Μποτεάκ (Εθνικός), Τζιωνής (Πάφος FC), Ασάντε (Καρμιώτισσα-Ανόρθωση- ΑΠΟΕΛ), Λοϊζου (ΑΕΛ), Ντεϊβίσον (αυτογκόλ-Εθνικός), Τσέποβιτς (Νέα Σαλαμίνα) Χρονικό διάστημα 16΄-30΄ (8 ΓΚΟΛ): Ντούρις (Εθνικός), Παπουλής (Ανόρθωση-ΑΕΚ), Ασάντε (ΑΕΚ), Τιάγκο (Απόλλων), Τσέποβιτς (Δόξα-Ολυμπιακός), Λοϊζου (ΑΕΛ) Χρονικό διάστημα 31΄-45΄+ (11 ΓΚΟΛ): Τζιωνής (ΑΕΚ), Παπουλής (Νέα Σαλαμίνα-Καρμιώτισσα-Ολυμπιακός), Λούφτνερ (ΑΠΟΕΛ), Ασάντε (ΑΕΚ-Ερμής), Τσέποβιτς (Νέα Σαλαμίνα-Ερμής-ΑΕΛ), Τιάγκο (Ανόρθωση) Χρονικό διάστημα 46΄-60΄ (6 ΓΚΟΛ): Μποτεάκ (Πάφος FC-ΑΕΛ), Κούσουλος (Καρμιώτισσα-Ολυμπιακός), Τζιωνής (Καρμιώτισσα), Ασάντε (Ανόρθωση) Χρονικό διάστημα 61΄-75΄ (6 ΓΚΟΛ): Μποτεάκ (Πάφος FC), Ασάντε (ΑΕΛ), Τιάγκο (Καρμιώτισσα), Σάλαϊ (αυτογκόλ-Απόλλων), Παπουλής (Δόξα), Τζιωνής (ΑΕΚ) Χρονικό διάστημα 76΄-90΄+ (13 ΓΚΟΛ): Κίκο (ΑΕΚ), Κακουλλής (ΑΕΛ), Μποτεάκ (ΑΕΛ), Κούσουλος (ΑΠΟΕΛ), Ντούρις (ΑΠΟΕΛ), Τζιωνής (Πάφος FC-Ολυμπιακός-ΑΕΛ), Κούσουλος (Καρμιώτισσα), Ζάκπα (αυτογκόλ-Εθνικός), Τσέποβιτς (ΕΝΠ-Ανόρθωση), Παπουλής (Δόξα)

ΑΠΟΛΛΩΝ - 65 ΓΚΟΛ (το ένα ήταν αυτογκόλ)

Χρονικό διάστημα 1΄-15 (6 ΓΚΟΛ): Λέμος (αυτογκόλ-Ερμής), Ντιγκινί (Νέα Σαλαμίνα-Ομόνοια-Ολυμπιακός-Ανόρθωση), Μπίσεσβαρ (ΑΕΚ) Χρονικό διάστημα 16΄-30΄ (6 ΓΚΟΛ): Ματέι (Ερμής), Ντιγκινί (Εθνικός-ΑΕΛ), Μπένσοπ (Καρμιώτισσα), Πίττας (ΑΕΚ), Γιαννιώτας (ΕΝΠ) Χρονικό διάστημα 31΄-45΄+ (14 ΓΚΟΛ): Σάλαϊ (Ερμής), Μπένσοπ (Ανόρθωση-Εθνικός), Πίττας (Ανόρθωση-ΕΝΠ-Πάφος FC-Εθνικός), Ντιγκινί (Νέα Σαλαμίνα-Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ) **, Γιαννιώτας (Ερμής), Ματέι (Ερμής), Γκεριέ (Ολυμπιακός), Νταμπό (ΑΕΚ) ** Ο Ντιγκινί πέτυχε δύο γκολ κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα στο διάστημα 31΄-45΄+, ένα στο ματς του Α΄ γύρου και ένα στον Β΄ γύρο. Χρονικό διάστημα 46΄-60΄ (13 ΓΚΟΛ): Νταμπό (Δόξα-Ερμής-ΑΕΚ-Ολυμπιακός), Ντένιτς (Πάφος FC), Ντιγκινί (Ολυμπιακός-Ανόρθωση-Ανόρθωση) **, Μάρκοβιτς (ΑΠΟΕΛ), Πίττας (Δόξα), Γιαννιώτας (Ερμής), Ματέι (Ανόρθωση), Σάλαϊ (Εθνικός) ** Ο Ντιγκινί πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην Ανόρθωση στο διάστημα 46΄-60΄, ένα στο ματς του Β΄ γύρου της κανονικής περιόδου και ένα στον Α΄ γύρο των πλέι-οφ. Χρονικό διάστημα 61΄-75΄ (12 ΓΚΟΛ): Ντιγκινί (Ερμής-ΑΕΚ-Ανόρθωση), Μπένσοπ (Ερμής-Νέα Σαλαμίνα), Πίττας (ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ), Ματέι (ΑΕΚ), Γκεριέ (ΕΝΠ), Μπίσεσβαρ (ΑΕΛ-ΑΕΚ), Φιλιώτης (ΑΕΚ) Χρονικό διάστημα 76΄-90΄+ (14 ΓΚΟΛ): Λάρσον (Ανόρθωση), Ματέι (ΑΕΛ-Εθνικός), Πίττας (ΕΝΠ-Ερμής-Εθνικός-Ολυμπιακός), Πέδρο (ΕΝΠ), Ντιγκινί (ΕΝΠ-ΑΕΛ), Νταμπό (Καρμιώτισσα), Μπένσοπ (ΕΝΠ-Ομόνοια), Γκεριέ (Ανόρθωση)
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποστάρισμα με... θετική ενέργεια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
01/05 @ 14:32

Ποστάρισμα με... θετική ενέργεια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Χρίστος Γουΐλερ δημοσίευσε φωτογραφία από τον Αρχάγγελο τη νικήτρια ομάδα της προπόνησης.

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...-ThemaSports
30/04 @ 16:51

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...

Δεν είναι για γέλια μερικά πράγματα...

Το σχόλιο του Ηλία Χαραλάμπους για τους ΤΕΛΙΚΟΥΣ στην Κύπρο σε πρωτάθλημα και κύπελλο-ThemaSports
30/04 @ 11:29

Το σχόλιο του Ηλία Χαραλάμπους για τους ΤΕΛΙΚΟΥΣ στην Κύπρο σε πρωτάθλημα και κύπελλο

Ο Κύπριος προπονητής της Στεάουα Βουκουρεστίου, Ηλίας Χαραλάμπους, ο οποίος μίλησε στον Super Sport FM για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ρουμανίας από την ομάδα του, κλήθηκε να σχολιάσει τον τελικό πρωταθλήματος της 11ης Μαΐου ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ, αλλά και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Ομόνοιας και Πάφου

Ο υποβιβασμός και ο Χάαλαντ-ThemaSports
03/05 @ 11:48

Ο υποβιβασμός και ο Χάαλαντ

3 Μαΐου μια ημερομηνία σημείο αναφορά στην ιστορία της Σίτι.

Όμορφο κλίμα μετά το ντέρμπι (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
29/04 @ 18:49

Όμορφο κλίμα μετά το ντέρμπι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ομόνοια νίκησε τον ΑΠΟΕΛ και κλείδωσε την θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και οι γαλαζοκίτρινοι θα παίξουν για δύο αποτελέσματα για τον τίτλο στην τελευταία αγωνιστική.

Ο Μίντσεφ ισοφάρισε στο 90΄+5΄ και έστειλε και μαθηματικά τη Δόξα στη Β' κατηγορία-ThemaSports
29/04 @ 21:29

Ο Μίντσεφ ισοφάρισε στο 90΄+5΄ και έστειλε και μαθηματικά τη Δόξα στη Β' κατηγορία

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι στο γήπεδο της Περιστερώνας ανάμεσα στη Δόξα και την ΑΕΛ για τη 12η αγωνιστική των πλέι-άουτ και με αυτό το σκορ, η ομάδα της Κατωκοπιάς υποβιβάζεται και μαθηματικά στη Β' κατηγορία, αφού ανέβηκε στους 32 πόντους και παρέμεινε στο -8 από την Καρμιώτισσα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ