Η ΕΑΚ απαντά με ανακοίνωση της, για την έντονη κριτική που δέχεται για την αναστολή δύο βραβεύσεων στα Ε’ Δημοσιογραφικά Βραβεία.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αναλυτικά:
«Με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις αναφορικά με τα Ε’ Δημοσιογραφικά Βραβεία, η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της αλήθειας:
Μετά την ανακοίνωση τον Οκτώβριο των αποτελεσμάτων της κριτικής επιτροπής, η οποία λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς παρέμβαση από κανέναν, λάβαμε από δυο φορείς επισημάνσεις, στις οποίες έθεσαν θέματα νομικής φύσεως που απορρέουν από τα συγκεκριμένα θέματα. Ως Δ.Σ. οφείλαμε να λάβουμε υπόψη τις συγκεκριμένες επισημάνσεις και να τις προωθήσουμε στους νομικούς μας συμβούλους για συμβουλή.
Οι νομικοί μας σύμβουλοι μας συμβούλεψαν ότι όντως απορρέουν θέματα νομικής φύσεως, και συμβούλεψαν την αναστολή (και όχι ακύρωση) των δύο βραβεύσεων, γνωμάτευση την οποία υιοθέτησε ακολούθως το Δ.Σ. ΕΑΚ στην τελευταία της συνεδρία.
Δηλαδή: η έρευνα/μελέτη του αγαπητού συναδέλφου Φάνη Μακρίδη αποτελεί μέρος ποινικής έρευνας. Τούτο προκύπτει (δηλαδή η ποινική εκκρεμοδικία) από τα γραφόμενα του ίδιου Φάνη Μακρίδη. Παραπέμπουμε στο τελευταίο του άρθρο διαδικτυακά και στον Φιλελεύθερο (philenews) ο οποίος αυτολεξεί αναφέρει τα εξής: «τα γεγονότα που καταγράφουμε ποσώς επηρεάζουν την ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ για το ασυμβίβαστο του κ. Κούμα».
Συνεπώς όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχει εν εξελίξει ποινική διαδικασία. Επίσης δεν έχουμε δικαίωμα να παρακάμψουμε την βασική συνταγματική αρχή περί αθωότητος μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Η συγκεκριμένη απόφαση προφανώς δεν μειώνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο το δικαίωμα του δημοσιογράφου να εκφράζεται ελεύθερα. Η επιβράβευση και/η βράβευση όμως του περιεχομένου μιας έρευνας είναι κατά την άποψη μας άκαιρη και/ή προτρέχουσα της ποινικής έρευνας.
Την απόφαση του Δ.Σ. την ανακοίνωσε δημοσίως η ΕΑΚ στα δύο τελευταία της δελτία τύπου, ημερ. 10/11 και 12/11, ενώ ενημερώθηκαν προηγουμένως όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Σεβαστή η όποια διαφορετική άποψη, αλλά γνώμονας του Δ.Σ. της ΕΑΚ είναι η προστασία της οργάνωσης λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πτυχές θεμάτων ή προβλημάτων που προκύπτουν».
Μπορεί να μην διακυβεύεται κάτι σημαντικό στο αυριανό (18/05, 19:00) «αιώνιο» ντέρμπι στο ΓΣΠ με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, όμως η Ομόνοια έχει... διπλό κίνητρο για τη νίκη, για να κλείσει τουλάχιστον με χαμόγελα μία χρονιά που κρίνεται ως αποτυχημένη, αφού πήρε το ελάχιστο (σσ. ευρωπαϊκό εισιτήριο) από τους στόχους που κυνήγησε.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
16/05 @ 00:05
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Μαϊου στο Monte Caputo στη Λεμεσό, η εκδήλωση για τις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΑΣΠ.
15/05 @ 21:14
Ξεκίνησε στις 21:00 στο Μόντε Καπούτο στη Λεμεσό, η μεγάλη βραδιά με τις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΑΣΠ. Η αποψινή εκδήλωση μεταδίδεται από την Cablenet, με παρουσιαστές τον Λούη Πατσαλίδη και την Άντρεα Καφά.
14/05 @ 21:43
Ο Ανδρόνικος Κακουλλής σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΙΚ
12/05 @ 16:01
Η Ομόνοια 29Μ γύρισε σελίδα και ήδη αρχίζει ο σχεδιασμός για την νέα σεζόν.
12/05 @ 15:30
Η εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Άχνας, Κατερίνα Κυριάκου, μίλησε στον SuperSport 104 και στην εκπομπή «Καλημέρα στα ΣΠΟΡ».
12/05 @ 12:05
Ανακοίνωση από τον σύνδεσμο προπονητών για την ποινή στον Αντώνη Γιακουμή
BEST OF THEMASPORTS