Ακολουθήστε μας στο Google news
Σε ένα ματς με πολλά νεύρα, αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, αμέτρητες κίτρινες κάρτες και δυο αποβολές για την ΑΕΛ, η Ξάνθη είναι αυτή που έφυγε με χαμόγελα από το γήπεδο. Με γκολ του Γέντρισεκ από πέναλτι στο 81’, οι Ακρίτες λύγισαν την αντίσταση της ομάδας της Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Λάμπρου, ο οποίος τα έκανε... μούσκεμα, δείχνοντας δυο αποβολές στην ΑΕΛ, ένα πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και γενικώς αποφάσεις που αδίκησαν τη φιλοξενούμενη ομάδα.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά νευρικό. Η Ξάνθη μπήκε στο πρώτο 10λεπτο δυνατά, αλλά δίχως να μπορέσει να κάνει κάτι το αξιόλογο. Στη συνέχεια, οι Ακρίτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η ΑΕΛ ήταν καλά θωρακισμένη στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα να μη δίνει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί. Το παιχνίδι κυλούσε με πολλή νευρικότητα, λάθη και από τις δυο πλευρές, πολλά φάουλ και μια αποβολή λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Ζίζιτς στο 43’ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα και δημιούργησε νέα δεδομένα στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη, το σκηνικό ήταν ίδιο. Οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι και την αριθμητική τους υπεροχή, είχαν την υπεροχή, δίχως, όμως, να μπορούν να πατήσουν περιοχή. Αντιθέτως, η ΑΕΛ είναι αυτή που απείλησε στο 58’, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντέλετιτς μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε πάνω σε αμυντικό της Ξάνθης και πέρασε παράλληλα από την εστία του Ζίβκοβιτς.
Το λεπτά περνούσαν, τα λάθη ήταν πολλά και τίποτε δεν έδειχνε ικανό να διαφοροποιήσει την κατάσταση. Η ΑΕΛ, όμως, ατύχησε να χάσει έναν ακόμη παίκτη της. Ο Καρανίκας είδε κι αυτός τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για «άτσαλο» μαρκάρισμα στον Μπρίτο. Οι φιλοξενούμενοι (που δικαιούνται να διαμαρτύρονται για μη αποβολή σε σκληρό μαρκάρισμα του του Ντε Λούκας στον Μιλοσάβλιεβιτς στο πρώτο ημίχρονο), έμειναν με 9 και εκεί άρχισαν τα… πολύ δύσκολα.
Στο 80’ έγινε και η φάση που έκρινε το παιχνίδι. Ο Μπρίτο έβαλε την μπάλα μπροστά, άρχισε μια κούρσα από τα αριστερά και στα όρια της περιοχής, ο Γκόλιας έβαλε το χέρι του και φαίνεται να τον ανατρέπει. Ο διαιτητής Λάμπρου έδειξε την άσπρη βούλα. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη φάση, καθώς ακόμη και από το ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο αν το μαρκάρισμα είναι εντός ή εκτός περιοχής.
Ο Γέντρισεκ, ένα λεπτό αργότερα, εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά για το 1-0. Το γκολ αυτό και έκρινε και το παιχνίδι. Η Ξάνθη έφτασε στους 9 βαθμούς, ενώ η ΑΕΛ έμεινε στους 6.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι είναι έξαλλοι με τον διαιτητή Λάμπρου. Και μάλιστα, δικαίως. Ο ρέφερι από την Ευβοια ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, με πολλά λάθη, πάρα πολλές κίτρινες, δυο κόκκινες και λανθασμένες αποφάσεις κατά της ομάδας της Θεσσαλίας. Στο ημίχρονο, αλλά και μετά τη λήξη, εξέδωσαν ανακοίνωση, ενώ μετά το ματς οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια «που τον βρήκαν αυτόν τον τύπο από την Ευβοια, τον έβαλε ο Μελισσανίδης από πέρυσι», είναι ενδεικτικές.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σαρπόνγκ (35' Κάστρο), Καντά (64' Μπρίτο), Συλλά, Σουλεϊμάν (46' Ντουρίτσκοβιτς), Καμαρά, Γέντρισεκ.
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (70' Μπαρκάν), Πίτι (46' Γρομητσάρης), Ντέλετιτς, Γκόλιας, Ζίζιτς, Καρανίκας, Ακόστα (87' Κόεφ), Φατιόν, Σαχίτι.
Πηγή: www.sport-fm.gr
Ανακοίνωση απάντηση της ΑΕΚ στον Σταυρό Παπασταύρου μετά το πρωινό του ξέσπασμα προς την διαιτησία και τον πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
30/04 @ 17:42
Ο Πορτογάλος επιθετικός του Απόλλωνα Πέδρο Μάρκες κρίθηκε ανέτοιμος και δεν ήθελαν να ρισκάρουν την συμμετοχή του στο σημερινό ματς κόντρα στην Πάφο, ενόψει της ρεβάνς.
30/04 @ 13:40
Οι οργανωμένοι οπαδοί της Νέας Σαλαμίνας Red Rebels, εξέδωσαν ανακοίνωση, με αφορμή τα διοικητικά της ομάδας:
28/04 @ 21:22
Οι δηλώσεις του προπονητή της Ομόνοιας Αραδίππου Ούγκο Μαρτίνς μετά το ματς με τον Εθνικό.
25/04 @ 14:51
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων της 5ης και 7ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης της Cyprus League by Stoiximan που θα γίνουν στις 26, 27 και 28 Απριλίου.
25/04 @ 13:39
Συνεχίζει στην Ομόνοια 29Μ ο Σωτήρης Φιάκας.
BEST OF THEMASPORTS