«Γκάζωσε» στο δεύτερο ημίχρονο και έφυγε με την πρόκριση από τη Μύκονο ο Παναθηναϊκός

«Γκάζωσε» στο δεύτερο ημίχρονο και έφυγε με την πρόκριση από τη Μύκονο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, όμως κυριάρχησε απόλυτα στο δεύτερο και νίκησε με 90-76 στη Μύκονο, κάνοντας το 2-0 στη σειρά και παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά!

Γκάζωσε στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τη νίκη-πρόκριση στη Μύκονο ο Παναθηναϊκός!

Παρότι αντιμετώπισαν μπόλικες δυσκολίες στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» επέβαλαν την ανωτερότητα τους από την τρίτη περίοδο και έπειτα, παίρνοντας τη νίκη με 90-76 και παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά της Stoiximan GBL, εκεί όπου τους περίμενε ο ΠΑΟΚ!

Ο πρώτος ημιτελικός των «πράσινων» με τον «Δικέφαλο του Βορρά» θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου στο T-Center και η σειρά θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Αταμάν, για την οποία δεν αγωνίστηκαν Ναν, Όσμαν, Φαρίντ, Καλαϊτζάκης και Σλούκας, ήταν οι Λεσόρ (18π, 4 ριμπ), Μήτογλου (18π, 9 ριμπ), Ρογκαβόπουλος (16π, 7 ριμπ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα) και Σορτς (15π, 3 ασίστ).

Από την άλλη, για τη Μύκονο, η οποία ολοκλήρωσε την εξαιρετική για εκείνη πρώτη σεζόν της ιστορία της στην κορυφαία κατηγορία με συμμετοχή στα playoffs, ξεχώρισαν οι Μπριγκς (17π, 4 μπλοκ) και Μουρ (13π, 6 ριμπ, 3 ασίστ).

Το ματς

Με τους Τολιόπουλο, Ρογκαβόπουλο, Γκραντ, Χέιζ-Ντέιβις και Μήτογλου ξεκίνησε το παιχνίδι ο Αταμάν, μην υπολογίζοντας στις υπηρεσίες των Ναν, Όσμαν, Φαρίντ, Καλαϊτζάκη και Σλούκα. Από την άλλη, ο Ζιάγκος επέλεξε αρχική πεντάδα με Άπλμπι, Κάναντι, Σκουλίδα, Χέσον και Καββαδά.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο πρώτες επιθέσεις των δύο ομάδες να είναι ανεπιτυχείς, ενώ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 4-0, με καλάθι του Γκραντ και κάρφωμα του Μήτογλου μετά από κλέψιμο του Ρογκαβόπουλου. Ο Χέσον με τρίποντο μείωσε σε 3-4 και ο Γκραντ βρήκε ξανά στόχο για το 3-6, ενώ οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με 0/3 τρίποντα και οι γηπεδούχοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (8-7), μετά από τρίποντο του Σκουλίδα.

Ο Ρογκαβόπουλος απάντησε για το 8-10, Μπριγκς και Χέσον έβαλαν ξανά μπροστά στην πολύ καλή στο ξεκίνημα Μύκονο, ενώ ο Τολιόπουλος ευστόχησε για τρεις, κάνοντας το 12-13. Ο Μήτογλου με καλάθι-φάουλ έκανε το 14-18, ο Μπριγκς σκόραρε ξανά για το 16-18, ενώ ο Μουρ κάρφωσε εντυπωσιακά για το 18-19 της πρώτης περιόδου!

Ο Ρέι με τρίποντό του έκανε το 21-19, με τον Γκριγκόνις να κάνει το 21-23 του με καλάθι-φάουλ σε αιφνιδιασμό, ενώ ο Μπριγκς με τρομερό του κάρφωμα και ο Μάντζαρης με τρίποντο, έβαλαν ξανά μπροστά τους γηπεδούχους (26-24).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να μην έχει ρυθμό και η Μύκονος προηγήθηκε για πρώτη φορά με 5 (31-26) μετά από δύσκολο λέι απ του Κάναντι και τρίποντο του Σκουλίδα, με τους «πράσινους» να απαντούν με σερί τους 9-0, για να περάσουν μπροστά με 35-31.

Ο Κάναντι με τρίποντο μείωσε ξανά, όμως ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστές του επιθετικά τους Σορτς, Μήτογλου και Ρογκαβόπουλο, προηγήθηκε για πρώτη φορά με +7 (37-44), ενώ η Μύκονος μείωσε στο 39–44 του πρώτου ημιχρόνου, με απίθανη επαναφορά του Άπλμπι με 0,6’’ στο ρολόι και με καλάθι του Μπριγκς, ο οποίος έκλεισε το πρώτο μισό με 10 πόντους!

Στο ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +6 (41-47) μετά από το δεύτερο καλάθι του Χέιζ-Ντέιβις, όμως ακολούθησε ένα εντυπωσιακό alley-oop κάρφωμα του Μπριγκς, ένα step-back τρίποντο του Άπλμπι και ένα λέι απ του Σκουλίδα, για το 46-47!

Ο Ρογκαβόπουλος έγινε διψήφιος για να κάνει το 46-49 και συνεχόμενες βολές έφεραν το 46-53, ενώ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για πρώτη φορά με 10 (39-49) και με 64-51, μετά από επιβλητικό σερί 17-4 και συνεχόμενους πόντους του Σορτς!

Ο Μουρ με τρίποντο μείωσε σε 55-65, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα τρίποντο του Γκραντ και με τον Παναθηναϊκό μπροστά με 70-61.

Με 7 σερί πόντους του, ο Λεσόρ διαμόρφωσε το 61-77 φτάνοντας τους 17 προσωπικούς πόντους, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε να επιβάλει την ανωτερότητα του, διατηρώντας τις μεγάλες υπέρ του διαφορές και φτάνοντας τελικά με άνεση στη νίκη με 90-76, για να πάρει και την πρόκριση στα ημιτελικά!

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 39-44, 61-70, 76-90

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

ΜΑΡΚΟΣΚΙ: «Δεν μιλήσαμε ακόμα με τη διοίκηση, όμως κατά πάσα πιθανότητα θα αποχωρήσω»

ΜΑΡΚΟΣΚΙ: «Δεν μιλήσαμε ακόμα με τη διοίκηση, όμως κατά πάσα πιθανότητα θα αποχωρήσω»

Δείτε τι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου στο «Αμμόχωστος» ο προπονητής της ΕΝΠ, Μπόγιαν Μαρκόσκι, μετά το τέλος της αναμέτρησης με αντίπαλο την Freedom24 Krasava ΕΝΥ, για την 7η και τελευταία αγωνιστική των πλέι-άουτ του Β' γκρουπ.