Η «πράσινη πολιτεία» που οραματίζεται ο Παπασταύρου και το νερό στ' αυλάκι…

Η «πράσινη πολιτεία» που οραματίζεται ο Παπασταύρου και το νερό στ' αυλάκι…

Πέραν των 50 εκατομμυρίων κόστισε η ανέγερση του γηπέδου «Άλφαμέγα» στην Λεμεσό, με την κυβέρνηση να καλύπτει πλήρως το κόστος. Διαφορετικό φυσικά είναι το «καθεστώς» που θα φτιάξουν στην Ομόνοια το δικό τους «παλάτι» στην περιοχή Τσερίου. Θα λάβουν μια επιχορήγηση ως σωματείο από τα κονδύλια του ΚΟΑ, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους, θα είναι από ιδιωτικά κεφάλαια.

Ο Παπασταύρου στην προχθεσινή συνέντευξη στο «Ομόνοια TV», δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το οικονομικό, αφού ακόμα δεν έχουν ρυθμιστεί τα πάντα. Άλλωστε περιμένουν ότι θα εξασφαλίσουν από την Κυβέρνηση (χαλίτικη γη), άλλες 50 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, πέραν από τις 150 χιλιάδες που αγοράστηκαν από ιδιώτες.

Προφανώς, την μεγάλη επένδυση (με την αγορά των στρεμμάτων απο ιδιώτες) την έκανε ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομόνοιας. Eκτός αν έχει "συμπαίχτες" και προς το παρών, αποφεύγει να το γνωστοποιήσει δημοσίως. 

Αυτονόητο μοιάζει επίσης, το κόστος να πάει γύρω στα 60 με 70 εκατομμύρια ευρώ, επειδή το όλο συγκρότημα στην περιοχή Τσερίου, δεν θα περιλαμβάνει μόνο το κανονικό γήπεδο. Θα φτιάξουν προπονητικό κέντρο, με την προοπτική να μετακομίσει η επαγγελματική ομάδα από το «Ηλίας Πούλλος» στο Γέρι.

Σημαντικό κόστος θα έχει η ανέγερση ξενώνων, για να μπορεί η ομάδα να αποσύρεται πριν τους αγώνες, όπως και άλλων υποστατικών (για καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια) και χώρων άθλησης (futsal και padel) που θα συμβάλουν στην αύξηση των εσόδων της εταιρίας που θα διαχειρίζεται το «πράσινο χωριό» ή «πράσινη πολιτεία»!  

Ουδείς πάντως μπορεί να προβλέψει, πότε θα ρυθμιστούν όλες οι διαδικασίες. Δεν είναι μόνο αυτές που αφορούν την εξασφάλιση αδειών από τις κρατικές υπηρεσίες, είναι κι άλλες που σχετίζονται με την προκήρυξη προσφορών.

Στο βλέμμα του Παπασταύρου, όπως το κατέγραψαν οι κάμερες του πράσινου καναλιού, διέκρινε κάποιος την αποφασιστικότητα του να υλοποιήσει το μεγαλύτερο όνειρο του λαού…   

Πρέπει να κυλήσει κι άλλο (μπόλικο) νερό στ' αυλάκι, για να λάβουν εντολή οι μπουλντόζες να πιάσουν δουλειά.  

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Μήνυμα με... νόημα προς ΑΕΛίστες από Θύμιο

Μήνυμα με... νόημα προς ΑΕΛίστες από Θύμιο

Το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο της ΑΕΛ έστειλε ο νέος Γενικός Διευθυντής της ομάδας, Θύμιος Αγαθοκλέους.