Σοβαρή ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για θεσμικό σεξισμό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας - ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ Εθνική ομάδα από διεθνείς διοργανώσεις

Σοβαρή ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για θεσμικό σεξισμό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας - ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ Εθνική ομάδα από διεθνείς διοργανώσεις

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» την Τρίτη (07 Μαρτίου 2023) με τίτλο «Καταγγέλλουν θεσμικό σεξισμό στην Καλαθόσφαιρα» αναφέρει ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας έχει αποφασίσει όπως η Εθνική ομάδα Κύπρου Κοριτσιών κάτω των 16 ετών να μην συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις.

Απόσπασμα του δημοσιεύματος αναφέρει χαρακτηριστικά...

«Ζήτημα θεσμικού σεξισμού και αδικίας σε βάρος ομάδων καλαθοσφαίρισης κοριτσιών, λόγω φύλου, εγείρουν γονείς κατά της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας.

Έξαλλοι γονείς κατήγγειλαν στον «Π» πως η ομοσπονδία απέκλεισε την Εθνική ομάδα κοριτσιών U16, από συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις νέων της FIBA, ενώ θα στείλει τις δύο ομάδες αγοριών U16 και U18.

Και το χειρότερο το συγκεκριμένο περιστατικό, δεν είναι μεμονωμένο, αλλά  επαναλαμβανόμενο και αποτελεί φαίνεται πάγια πρακτική της ομοσπονδίας, η οποία συνηθίζει κάθε χρόνο να στέλνει σε διεθνείς διοργανώσεις και τις δύο Εθνικές αγοριών U16 και U18 ενώ μόνο μία Εθνική κοριτσιών, τη U16 ή τη U18».

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα:  

 

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Σπάθας: «Η ίδια παράβαση δίνεται πέναλτι για τον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό γιατί δεν δόθηκε;»

Σπάθας: «Η ίδια παράβαση δίνεται πέναλτι για τον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό γιατί δεν δόθηκε;»

Ο Ηλίας Σπάθας σχολίασε τις αμφισβητούμενες φάσεις στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα στην Τρίπολη και αναρωτιέται πως δόθηκε το δεύτερο πέναλτι στο τριφύλλι και δεν δόθηκε παρόμοια παράβαση στο Καραϊσκάκη υπέρ του Ολυμπιακού...

BEST OF THEMASPORTS