Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά από ένα απίθανο ματς που διεξήχθη στο... βούρκο του Σαράγεβο, στο οποίο σημεώθηκαν συνολικά επτά γκολ με συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων, το Βέλγιο επικράτησε με 3-4 της Βοσνίας και έκανε ένα μεγάλο "δώρο" στην Εθνική Ελλάδας, η οποία πλέον αν κερδίσει απόψε την Κύπρο στο ΓΣΠ, θα εξασφαλίσει κατά... 99,9% τη δεύτερη θέση, αφού την τελευταία αγωνιστική, η "γαλανόλευκη" θα υποδεχθεί το αδύναμο Γιβραλτάρ! Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, μπορούν να σωπάσουν και οι... Κασσάνδρες, αφού όσοι υποστήριζαν ότι το αδιάφορο βαθμολογικά Βέλγιο θα κάτσει να χάσει στο Σαράγεβο, μπορούν πλέον να... "καταπιούν τη γλώσσα τους" (μεταφορικά ομιλούντες)! Σε μία επική λασπομαχία στο Σαράγεβο, οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειξαν την εκπληκτική ποιότητα τους και μετά από ένα απίθανο παιχνίδι με τρομερές διακυμάνσεις στο σκορ, επικράτησαν με 3-4, αποκλείοντας από σήμερα τους Βόσνιους και δίνοντας την ευκαιρία στην Εθνική Ελλάδας να «κλέψει» τη δεύτερη θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για το Βέλγιο, το οποίο προηγήθηκε στην πρώτη φάση του ματς στο 4΄, όταν ο Μενιέ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Αζάρ και άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, το γρήγορο γκολ μάλλον... "υπνώτισε" τους Βέλγους, οι οποίοι έχασαν πριν το ημίωρο με τραυματισμό τον Φελαϊνί και πριν καλά-καλά καταλάβουν τι έγινε, βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ, με δύο "φτηνά" γκολ από τους Μεντούνγιανιν (30’) και Βίστσα (39’). Πριν βγει το ημίχρονο, ο Μπέγκοβιτς έκανε απίθανη διπλή απόκρουση σε εξ’ επαφής προσπάθειες από Μπατσουαγί-Βερτόνχεν, οι Βέλγοι είχαν δοκάρι με λάθος εκτίμηση του Μπέγκοβιτς σε σέντρα του Καράσκο και έδειξαν ότι μόνο για τουρισμό δεν ταξίδεψαν. Ο Μπατσουαγί (47’) και ο Αλντερβάιρελντ (50’) έχασαν νέες κλασικές ευκαιρίες για το 2-2, με το Βέλγιο να κερδίζει αναρίθμητα κόρνερ και να πιέζει αφόρητα και να δικαιώνεται. Ο Μπατσουαγί πήρε το ριμπάουντ σε ασταθή απόκρουση του Μπέγκοβιτς κι έκανε το 2-2 (59’) και λίγο αργότερα ο Βερτόνχεν διόρθωσε το λάθος του και με κοντινή προβολή έκανε το 2-3 (68’). Ούτε και τότε όμως είχε τελειώσει κάτι. Οι Βόσνιοι βγήκαν όλοι μπροστά και κάθε κατεβασιά μύριζε γκολ! Ο Τζέκο αστόχησε σε κλασικό τετ-α-τετ (81’), όμως στην επόμενη φάση, ο Ντούμιτς ισοφάρισε με καρφωτή κεφαλιά κι έκανε το 3-3! Ωστόσο, οι Βέλγοι έδειξαν ότι είναι από άλλο ανέκδοτο. Έδειξαν την απίθανη ποιότητα τους, ξαναβγήκαν μαζικά μπροστά και με τον Καράσκο έκαναν το 3-4 (84’), εξασφαλίζοντας παράλληλα το αήττητο τους, εκτός από την πρωτιά του ομίλου.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Βοσνία (Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς): Μπέγκοβιτς, Ντούμιτς, Βίστσα (71’ Χαΐροβιτς), Βράνιες, Σούνιτς, Κολάζινατς, Μπέσιτς (62’ Γιάγιαλο), Μεντούνγιανιν (75’ Ιμπίσεβιτς), Λούλιτς, Ντούλιεβιτς, Τζέκο. Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Φερτόνχεν, Ντε Μπρούινε, Φελαϊνί (29’ Ντεντόνκερ), Αζάρ, Καράσκο (86’ Τσαντλί), Μέρτενς (46’ Τίλεμανς), Μπατσουαγί. Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία).
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έναρξη προπώλησης για Έλφσμποργκ-ThemaSports
05/07 @ 15:02

Έναρξη προπώλησης για Έλφσμποργκ

Η ενημέρωση της Πάφου.

Υπέγραψε ο Bojan!-ThemaSports
05/07 @ 14:37

Υπέγραψε ο Bojan!

Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την Ολλανδία...-ThemaSports
05/07 @ 14:06

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την Ολλανδία...

Η ΑΕΚ παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από την πρωινή προπόνηση της ομάδας στην Ολλανδία...

Απίθανο: Η φωτογραφία του έξι μηνών Γιαμάλ όταν έκανε μπάνιο με τον Μέσι πριν από 16 χρόνια!-ThemaSports
05/07 @ 13:20

Απίθανο: Η φωτογραφία του έξι μηνών Γιαμάλ όταν έκανε μπάνιο με τον Μέσι πριν από 16 χρόνια!

Μια φωτογραφία του Λαμίν Γιαμάλ με τον Λιονέλ Μέσι πριν από περίπου 16 χρόνια δημοσίευσε ο πατέρας του νεαρού ταλέντου της Ισπανίας και της Μπαρτσελόνα.

Κλείνει Ερναντέζ!-ThemaSports
04/07 @ 21:10

Κλείνει Ερναντέζ!

Πολύ κοντά σε μία σπουδαία μεταγραφή είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι.

«Ο Ανδρέας είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος...»-ThemaSports
04/07 @ 12:56

«Ο Ανδρέας είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος...»

Στον Ακρίτα Χλώρακας συνεχίζει ο Ανδρέας Θεοκλή.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ