Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της ΚΟΕ για τον Ευρωπαϊκό Διάλογο Υψηλού Επιπέδου και την 7η Ευρωπαϊκή Βραδιά του Αθλητισμού.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, έλαβε επίσημη πρόσκληση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Αθλητισμού, κ. Glenn Micallef, για να συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για τη νέα Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Αθλητισμό, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Η συνάντηση, με τίτλο «A Strategic Vision for Sport in Europe: Reinforcing the European Sport Model», συγκεντρώνει τους Προέδρους όλων των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών των κρατών-μελών της ΕΕ και την ηγεσία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Στόχος είναι η ανταλλαγή απόψεων για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Αθλητικού Μοντέλου σε εθνικό επίπεδο και η εξέταση τρόπων ενίσχυσης του έργου των Ολυμπιακών Επιτροπών μέσω των ευρωπαϊκών πολιτικών και δράσεων.
Ο Επίτροπος Micallef, αρμόδιος για θέματα Διαγενεακής Δικαιοσύνης, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, επιδιώκει τη διαμόρφωση ενός ενιαίου, αξιακού και βιώσιμου οράματος για τον αθλητισμό στην Ευρώπη, βασισμένου στις αρχές της ακεραιότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ θα συμμετάσχει και στη 7η Ευρωπαϊκή Βραδιά του Αθλητισμού (7th European Evening of Sport), που συνδιοργανώνουν οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές (EOC) και το EOC EU Office.
Η εκδήλωση θα φέρει στο ίδιο τραπέζι τους ηγέτες του Ολυμπιακού Κινήματος και κορυφαίους φορείς λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC), κα. Kirsty Coventry, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, κ. Σπύρος Καπράλος.
Θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα υψηλού επιπέδου με θέμα «More than a Game: The Role of Sports in Challenging Times», με συντονίστρια την τρεις φορές Ολυμπιονίκη Ana Jelusic Black και συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών.
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με δεξίωση, πολιτιστικό πρόγραμμα και αποχαιρετισμό του Folker Hellmund, Διευθυντή του EOC EU Office, προσφέροντας μια ξεχωριστή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ηγετών του Ολυμπιακού Κινήματος και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.
Η πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της ΚΟΕ αποτελεί αναγνώριση της συμβολής της Κύπρου στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής αθλητικής πολιτικής και επιβεβαιώνει τη θεσμική παρουσία και αξιοπιστία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στο ευρωπαϊκό αθλητικό οικοσύστημα.
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και θα συμβάλει ενεργά στη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής που ενισχύει τον ρόλο του αθλητισμού ως δημόσιου αγαθού, φορέα αξιών και εργαλείου κοινωνικής ενότητας.
• Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί για την ωφέλιμη και δημιουργική συνεργασία τους Πλατινένιους της χορηγούς Logicom και Eurobank.
Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
21 Οκτωβρίου 2025
Με μοναδικό στόχο τη νίκη για να πατήσει έστω και προσωρινά στην κορυφή και να εκμεταλλευτεί τις όποιες απώλειες προκύψουν στα αυριανά (09/11) παιχνίδια των συνδιεκδικητών του τίτλου, ο Άρης υποδέχεται απόψε (19:00) στο στάδιο «Αλφαμέγα» τη Freedom24 Krasava ΕΝΥ, για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
06/11 @ 14:30
Ευρεία συνάντηση με τον Δήμο Πάφου είχε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025, μετά από πρόσκληση του Δήμου.
05/11 @ 08:47
Για την ανάπτυξη του αθλήματος της υδατοσφαίρισης μίλησε χθες βράδυ στην εκπομπή «Capital Sports» ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Φράγκος.
04/11 @ 17:44
Άλλο ένα κεφάλαιο στο βιβλίο Ιστορίας της Κλάσης Optimist, συνεχίστηκε χθες με την 4η συνεχόμενη διοργάνωση του Chesva 2.0 Regatta of Champions – The R.O.C. και μια λαμπρή τελετή έναρξης.
04/11 @ 16:24
Με στόχο την προώθηση της κατανόησης, της αποδοχής και της κοινωνικής συνοχής, διοργανώνεται μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους εναντίον των προσφύγων, μέσα από την ενωτική δύναμη του αθλητισμού.
04/11 @ 14:26
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 9η διαδοχική χρονιά το Μεσογειακό Κύπελλο Τοξοβολίας και Παρα-Τοξοβολίας, στην Πύλα, από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2025.
03/11 @ 17:35
Ο Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ: 149km Συνεχούς Κολύμβησης σε Ανοιχτή Θάλασσα – Ένας Άθλος για την Αλληλεγγύη.
BEST OF THEMASPORTS