Το Ζάανσε Σάνς, ένα γραφικό χωριό της Ολλανδίας γνωστό για τους ιστορικούς ανεμόμυλους του, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υπερτουρισμού. Οι κάτοικοι καλούνται πλέον να περιορίσουν την πρόσβαση των επισκεπτών: όσοι διαμένουν εκτός της περιοχής πρέπει να πληρώνουν 17,50 ευρώ για να εισέλθουν στα δημοφιλή αξιοθέατα, όπως οι ανεμόμυλοι και το μουσείο του χωριού.
Το χωριό, με μόλις 100 μόνιμους κατοίκους, δέχθηκε πέρυσι 2,6 εκατομμύρια επισκέπτες. Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο, η συνεχής παρουσία τουριστών δυσχεραίνει την καθημερινή ζωή των ντόπιων. Κάποιοι τουρίστες, μάλιστα, φαίνεται να αγνοούν ότι οι χώροι γύρω από τους ανεμόμυλους παραμένουν κατοικημένοι: έχουν μπει σε ιδιωτικούς κήπους για φωτογραφίες, χρησιμοποιούν selfie sticks για να κοιτάξουν μέσα από τα σπίτια ή χτυπούν τις πόρτες χωρίς άδεια.
Η διευθύντρια του μουσείου, Marieke Verwij, περιγράφει σκηνές που συναντά καθημερινά: «Οι ουρές στην κεντρική γέφυρα δεν έχουν τέλος. Οι επισκέπτες περιμένουν να φυσήξει ο άνεμος για να δουν τους μύλους να γυρίζουν ή να βγάλουν μια φωτογραφία. Είναι όμορφο, αλλά η ποσότητα του κόσμου είναι απλώς υπερβολική».
Η νέα χρέωση επιτρέπει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν το εσωτερικό των ανεμόμυλων και το μουσείο, όπου φυλάσσεται ένας πίνακας που απεικονίζει το χωριό όπως το είδε ο Κλοντ Μονέ κατά την επίσκεψή του το 1871.
Το δημοτικό συμβούλιο εκτιμά ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια θα φτάσουν τα 24,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των μύλων και τη δημιουργία υποδομών, προκειμένου να βελτιωθεί η εμπειρία των επισκεπτών και να προστατευτεί η καθημερινότητα των κατοίκων.
Δείτε από τη Cytavision, τα στιγμιότυπα της αποψινής αναμέτρησης που διεξήχθη στο στάδιο «Αλφαμέγα» ανάμεσα στην Πάφο και τη Μονακό, για την 5η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε τις σκαλωσιές από μπαμπού - Τα αίτια παραμένουν άγνωστα - Η κατάσβεση είναι δύσκολη λόγω και του τεράστιου θερμικού φορτίου μέσα στα κτίρια.
Μπροστά σε μια σοκαριστική υπόθεση που εκτυλίχθηκαν στην Αθήνα με θύματα δύο παιδιά ηλικίας 2 και 4 ετών και δράστες τον 20χρονο θείο τους και τον 40χρονο εραστή του βρέθηκαν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει μια φωτογραφία που ανέβηκε στη σελίδα CY Police Checkpoint, δείχνοντας όχημα σταθμευμένο… οριζόντια πάνω στη γραμμή που χωρίζει δύο θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία, στη Λεμεσό.
Αναστάτωση προκλήθηκε στη Λευκωσία από το επιβατικό αεροσκάφος της Turkish Airlines που πέταξε σε χαμηλό ύψος πάνω από τις ελεύθερες περιοχές πάνω από την Πρωτεύουσα.
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το χαμηλό βαρομετρικό με την ονομασία ADEL και κέντρο στο Τυρρηνικό Πέλαγος, αναμένεται το Σάββατο να βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο και να κινείται βορειοανατολικά, επηρεάζοντας την περιοχή της Κύπρου, κυρίως από Σάββατο απόγευμα.
Τουλάχιστον €2.000.000 θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην αποψινή κλήρωση της Τρίτης 25/11/2025 μετά το ΤΖΑΚ-ΠΟΤ που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη διαλογή της 2992ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ.