LIVE: Άρης - Απόλλων 0-0 (Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ)
Άρης και Απόλλωνας κοντράρονται απόψε (19:00) στο στάδιο «Αλφαμέγα» για την 1η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan και το ThemaSports.com θα σας μεταφέρει την εξέλιξη του τοπικού ντέρμπι.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο Παναθηναϊκός δεν προχώρησε στη μεταγραφή του Αουρέλιο Μπουτά.
Ο 28χρονος Πορτογάλος δεξιός μπακ, για τον οποίο συμφώνησε το τριφύλλι για την αγορά του από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ήρθε στην Αθήνα υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, αλλά η μεταγραφή υλοποιήθηκε.
Οι πράσινοι δεν έχουν αναφερθεί στους λόγους και φυσικά οι κυριότερες περιπτώσεις όταν δεν προχωράει μία μεταγραφή την τελευταία στιγμή είναι οι αλλαγές όρων στο οικονομικό και τα ιατρικά... Το τελευταίο είναι ένα ευαίσθητο βέβαια θέμα. Υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που στις εξετάσεις φάνηκαν υγιείς, αλλά στην πορεία προέκυπτε πρόβλημα που δεν είχε εντοπιστεί. Άλλοι είχαν πρόβλημα, οι ομάδες μπορεί να προχωρούσαν τη μεταγραφή και να κυλούσαν όλα ομαλά, χωρίς να εμφανίζεται στην πορεία το πρόβλημα. Αρκετοί αθλητές αγωνίζονται με προβλήματα και βρίσκονται βέβαια υπό στενή παρακολούθηση. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό, τελευταία στιγμή μπορεί να έχουν χαλάσει χιλιάδες μεταγραφές παγκοσμίως.
Στην Ελλάδα υπάρχουν περιπτώσεις που ξεχωρίζουν. Κι αναφερόμαστε κυρίως σε παίκτες που ήρθαν και δεν προχώρησαν οι μεταγραφές, με τις πληροφορίες να θέλουν τα ιατρικά να είναι η αιτία. Ασφαλώς υπάρχουν και περιπτώσεις παικτών που εξετάστηκε το ιατρικό τους ιστορικό κι ενώ υπήρχε συμφωνία στο οικονομικά, μία ομάδα έκανε πίσω και δεν προχωρούσε σε περαιτέρω συζητήσεις κι εξετάσεις. Επίσης, αμέτρητες οι φορές που έχει συμβεί αυτό.
Ας δούμε, λοιπόν, τις κυριότερες υποθέσεις παικτών, των οποίων η μεταγραφή ναυάγησε
Η πρώτη που έρχεται στο μυαλό όλων είναι ο διεθνής Αυστραλός Τζον Αλοϊζι. Ο παίκτης ήρθε στην Αθήνα στις 29 Ιουλίου 2005 και μάλιστα, εκτός από στελέχη των πρασίνων, τον υποδέχτηκε ο φίλος και πρώην συμπαίκτης του στην Πόρτσμουθ, Μιχάλης Βλάχος. Ο Αλοϊζι φόρεσε κασκόλ του Παναθηναϊκού, έκανε δηλώσεις και την επόμενη μέρα, η μεταγραφή ακυρώθηκε...
Οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι ότι διαπιστώθηκε πρόβλημα στο γόνατό του από τον γιατρό Αργύρη Μήτσου. Ο Αλοΐζι, σε συνεντεύξεις του αργότερα, είχε εκφράσει απογοήτευση, λέγοντας πως η μεταγραφή ήταν ουσιαστικά τελειωμένη και ότι ένιωσε πως τον «κορόιδεψαν». Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεταγραφή χάλασε γιατί εξαιτίας του προβλήματος του προτάθηκε συμβόλαιο ενός έτους κι εκείνος είχε συμφωνήσει για τριετές πριν έρθει στην Ελλάδα.
Στις 19 Αυγούστου 2014, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Αλεχάντρο Αλφάρο ήρθε στην Αθήνα από τη Μαγιόρκα. Οι ιατρικές εξετάσεις φαίνεται ότι δεν ικανοποίησαν τον Παναθηναϊκό και τελικά δεν υλοποιήθηκε η μεταγραφή.
Ο Παναθηναϊκός τον Φλεβάρη του 2013 φέρεται να έκοψε για ιατρικούς λόγους τον 32χρονο Ιβοριανό στόπερ Αμπντουλαγέ Μεϊτέ. Ο εκπρόσωπός του τότε είχε πει ότι ο Μεϊτέ είχε εκ γενετής ηπατίτιδα, την οποία διαχειριζόταν χωρίς προβλήματα στη διάρκεια της καριέρας του.
Η πιο γνωστή περίπτωση δεδομένα είναι ο Ντιεμερσί Μποκανί. Ο Κονγκολέζος επιθετικός είχε έρθει στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2027, φωτογραφήθηκε κανονικά στο αεροδρόμιο, αλλά οι Πειραιώτες έκοψαν την μεταγραφή και οι πληροφορίες που διέρρεαν ήταν τα ιατρικά.
Ο Κανού είχε προηγηθεί του Μποκανί. Τον Αύγουστο του 2012 ο Ολυμπιακός μίλησε με τον Βραζιλιάνο στόπερ της Σταντάρ Λιέγης, αλλά η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε, λόγω προβλημάτων του παίκτη στο δεξί πόδι.
Στην Αθήνα, στα τέλη Γενάρη του 2012 είχε έρθει και ο σπουδαίος Λευκορώσος παίκτης Αλεξάντερ Χλεμπ. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, που έπαιξε και στην Μπαρτσελόνα, έφτασε στην Ελλάδα με ιδιωτικό αεροπλάνο που νοίκιασε ο ατζέντης του, μίλησε με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, τα σενάρια θέλουν να μην προχώρησε η συμφωνία, λόγω του ιατρικού ιστορικού.
Το καλοκαίρι του 2023, ο Ολυμπιακός ενώ έφερε στην Ελλάδα κι έκανε και δηλώσεις ο παίκτης, τελικά δεν προχώρησε στην απόκτηση από τη Βαγιαδολίδ, του 27χρονου Βραζιλιάνου εξτρέμ Κένεντι.
Ο Δικέφαλος ήθελε τον Αλεξάντερ Μάντλουκ τον Σεπτέμβριο του 2013, όμως, έπειτα από ορισμένες εξετάσεις αποφάσισε να μην προχωρήσει στην απόκτηση του Γερμανού κεντρικού αμυντικού.
Νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2006, ο Ισπανός μέσος Ζεράρ Λόπεθ ήταν κοντά στην μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν πέρασε τις εξετάσεις και στη θέση του ο Δικέφαλος έφερε τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος έγραψε ιστορία.
Ο Τιάγκο ντα Σίλβα, τον Ιούνιο του 2006, απασχόλησε την ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος ακραίος μπακ από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας βρέθηκε στην Αθήνα για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο, αλλά η μεταγραφή δεν προχώρησε, καθώς στα ιατρικά τεστ εντοπίστηκε πρόβλημα.
Ο Αλέν Χαλίλοβιτς, το άλλοτε wonderkid της Κροατίας ήρθε τον Γενάρη του 2023 για τον Άρη. Φωτογραφήθηκε με κασκόλ της ομάδας, αλλά η μεταγραφή δεν έγινε πράξη και τα σενάρια ήθελαν να ευθύνονται οι εργομετρικές εξετάσεις.
gazzetta.gr