Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την ορεινή Λεμεσό, μέσα από βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που άνθρωποι παγιδεύονται μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, την ώρα που οι φλόγες το περικυκλώνουν.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Στο βίντεο φαίνεται μια γυναίκα, φορώντας μόνο τη ρόμπα της, να βγαίνει έξω και να αντικρίζει τις φλόγες να πλησιάζουν επικίνδυνα από κάθε κατεύθυνση. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, κανένας δεν είχε ειδοποιήσει την οικογένεια να εγκαταλείψει το σπίτι και να εκκενώσει την περιοχή.
Δεκάδες μέτρα μακριά, πολίτες που αντιλήφθηκαν την παρουσία των εγκλωβισμένων, άρχισαν να φωνάζουν και να σφυρίζουν απεγνωσμένα, καλώντας τους να φύγουν. Η αγωνία κορυφώνεται όταν στο βίντεο ακούγεται πυροσβεστικό όχημα να περνά, με πολίτες να το σταματούν και να ενημερώνουν ότι υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο απέναντι σπίτι.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ και οργή, καθώς αναδεικνύει τις ελλείψεις στον μηχανισμό έγκαιρης προειδοποίησης και εκκένωσης σε περιοχές που κινδυνεύουν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο ThemaOnline - Πατήστε ΕΔΩ
Η τοποθέτηση της F8 Sports.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
14/09 @ 22:00
Οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε κτίριο κατοικιών στη συνοικία Tal al-Hawa της Γάζας, καταστρέφοντάς το, με τον αριθμό των ανθρώινων απωλειών να παραμένει ασαφής.
13/09 @ 21:08
Στην Κίνα οι τουαλέτες έγιναν… έξυπνες! Νέα συστήματα ζητούν από τους χρήστες να δουν μια διαφήμιση ή να πληρώσουν για να πάρουν χαρτί υγείας. Το viral trend που κάνει θραύση στο διαδίκτυο.
15/09 @ 21:22
Οι ουρανοξύστες των 1.000 μέτρων είναι οι νέοι Καθεδρικοί του 21ου αιώνα, τόποι λατρείας του ανθρώπινου πνεύματος αλλά και τοπόσημα δεμένα με την ισχύ και την οικονομική ευμάρεια.
16/09 @ 15:50
Στη φασαρία των σύγχρονων πόλεων, οι χώροι στάθμευσης συχνά θεωρούνται άψυχες, τσιμεντένιες ζώνες που προσθέτουν στη θερμότητα, τη ρύπανση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Αλλά στην Ιαπωνία δεν είναι έτσι...
12/09 @ 22:00
Ο Νικολάι Ντασκάλοφ, μετανάστης από τη Βουλγαρία που ζει εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ, περιγράφει τη σχέση του με τη “Λία” στον δημοσιογράφο του CNBC. Μιλάει για τις ώρες που περνάει μαζί της, τις συζητήσεις που κάνουν και την ερωτική τους σχέση.
12/09 @ 17:25
Ο Ντέμης Νικολαΐδης σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατο της συντρόφου του, Αλεξάνδρας Νικολαΐδου, εμφανίστηκε σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό.
BEST OF THEMASPORTS