Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη πραγματοποιήθηκε η Αθλητική Θεατρική Παράσταση του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους», τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία». Η φετινή τελική γιορτή του ΑΓΟ συνέπεσε με τη συμπλήρωση 40 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του προγράμματος.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Στην εκδήλωση παρέστησαν η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου, ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής Νικόδημος Δαμιανού, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Κάρογιαν, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Δήμαρχοι, ο Διοικητής του ΑΣΑΕΦ Χρίστος Πιερή, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, πρώην Πρόεδροι του ΚΟΑ, Πρόεδροι Ομοσπονδιών και πλήθος αθλητικών φορέων του τόπου, με το «Ελευθερία» να πλημμυρίζει από ανθρώπους κάθε ηλικίας για τη μεγάλη γιορτή των 40άχρονων του ΑΓΟ.
«Η υιοθέτηση της διά βίου άσκησης δεν αποτελεί απλώς επιθυμητή πολιτική, αλλά εθνική προτεραιότητα όλων τα κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού η ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητα των πολιτών συνιστά ακρογωνιαίο λίθο για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και της προαγωγής της ποιότητας ζωής του συνόλου των πολιτών», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος πρόσθεσε πως «τα πρώτα 40 χρόνια του θεσμού, όμορφα χρόνια γεμάτα μοναδικές αναμνήσεις και ξεχωριστά οφέλη, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αποτελέσουν την αρχή μιας πιο δυναμικής συνέχειας».
Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Γιάννης Ιωάννου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του στην εκδήλωση, καθώς «μαρτυρά τη μεγάλη σημασία που δίνει η Κυβέρνησή του στον μαζικό αθλητισμό και στο πρόγραμμα», απονέμοντάς του παράλληλα τιμητική πλακέτα για τη στήριξη της Πολιτείας στο ΑΓΟ. Τόνισε, δε, πως «μπορούμε να αισθανόμαστε περήφανοι, γιατί ο στόχος που είχε τεθεί στο ξεκίνημα του προγράμματος έχει επιτευχθεί. Η πορεία, άλλωστε, του ΑΓΟ το φανερώνει ανάγλυφα. Από τα 13.790 μέλη το 2015 φτάσαμε το 2024 στα 20.919 μέλη. Από αυτά, τα 9.364 είναι παιδιά κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».
Η προϊσταμένη του Μαζικού Αθλητισμού στον ΚΟΑ Έφη Μούζουρου Πενηντάεξ σημείωσε πως «συνταξιδέψαμε με το ΑΓΟ εδώ και 4 δεκαετίες. Το αγκαλιάσαμε και μας αγκάλιασε. Μαζί του διδαχτήκαμε πολλά, μα κυρίως αποκτήσαμε γνώση. Εμείς, στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και στο πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους, εξακολουθούμε να ονειρευόμαστε. Θέλουμε να πάμε ακόμη πιο μπροστά». Παράλληλα βραβεύτηκε για τη 40άχρονη προσφορά της στο ΑΓΟ από τους λειτουργούς του τμήματος Χάρη Φιλιππίδη, Φρόσω Χειμωνίδου και Αλέξη Γερούδη.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, μέγα χορηγού του ΑΓΟ, Αλέξανδρος Ντάβος είπε: «Εκτιμώντας την ωφελιμότητα του προγράμματος για την κοινωνία μας, η ΟΠΑΠ Κύπρου το υποστηρίζει ένθερμα και έμπρακτα. Όπως το ΑΓΟ προσφέρει άθληση και ψυχαγωγία σε όλους, έτσι και η ΟΠΑΠ Κύπρου προσφέρει τη στήριξη της σε όλη την κοινωνία μέσα από τα προγράμματά της που αφορούν στον αθλητισμό, την παιδεία, τον πολιτισμό και προπαντός στην υγεία».
Την Αθλητική Θεατρική Παράσταση του ΑΓΟ παρουσίασε ο Σάββας Κοσιάρης, ενώ συμμετείχαν ο ηθοποιός Κώστας Σχοινιού και ο τραγουδιστής Χρίστος Ριαλάς. Στην εντυπωσιακή παράσταση συμμετείχαν εκατοντάδες γυμναστές και μέλη του ΑΓΟ από όλες της επαρχίες, αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα του κοινού για το υπερθέαμα που παρουσίασαν.
Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση των δύο γηραιότερων μελών του ΑΓΟ, της Ανδριανής Μηνά και της Μαρίας Κουρτελλαρίδου, 99 και 93 ετών, οι οποίες συνεχίζουν την άσκηση μέσω του προγράμματος, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τους απονέμει τα τιμητικά έπαθλα.
Ο Ανδρέας Σιήκκης αποτελεί τη νέα μεταγραφή του Απόλλωνα και μίλησε για πρώτη φορά στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, www.apollon.com.cy για τις σκέψεις του μετά την ένταξή του στην ομάδα και για το νέο του ξεκίνημα στη Λεμεσό.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/07 @ 16:15
Κάθε δύο χρόνια η Εθνική μας Ομάδα του στίβου καλείται να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, το οποίο αποτελεί τον «καθρέφτη» του βάθους και της δυναμικής μας σε όλα σχεδόν τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα.
01/07 @ 16:07
Μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις της φετινής χρονιάς για τον κυπριακό στίβο έχει ολοκληρωθεί. Η Εθνική μας Ομάδα δεν κατάφερε να διατηρηθεί στη Β΄ Κατηγορία τού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Β΄ Κατηγορίας, που διεξήχθη στο Μάριμπορ, κατακτώντας τη 14η θέση με 245,5 βαθμούς.
30/06 @ 11:05
Εξαιρετικά τιμητική απόφαση για την Κύπρο έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) στο πλαίσιο των διορισμών των Μελών που θα συγκροτούν τις διάφορες Επιτροπές της για την προσεχή τετραετία 2025–2029.
29/06 @ 23:39
Ο κυπριακός στίβος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του στη Β΄ Κατηγορία τού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, παρά την πολύ καλή προσπάθεια όλων των αθλητών και αθλητριών μας και των προπονητών που τους καθοδήγησαν στη διάρκεια του διημέρου, αλλά και της διοικητικής ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ Περικλή Μάρκαρη, οι οποίοι βρίσκονταν στο πλευρό τους.
28/06 @ 23:55
Εξαιρετικά κύλησε η τρίτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων για την Ελλάδα, η οποία βγήκε όχι μόνο βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά, αποσπάστηκε και με 22 βαθμούς!
28/06 @ 23:10
Η τρομερή αντίδραση του Λευτέρη Πετρούνια που βρίσκεται στη Σύρο για το Stoiximan AegeanBall Festival 2025, όταν έμαθε για το απίθανο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου!
BEST OF THEMASPORTS