Στην Premier League οι μετακομίσεις από έναν σύλλογο σε έναν άλλον είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο. Δύο κλαμπ που αν μην τι άλλο έχουν πολλά πάρε-δώσε είναι η Τσέλσι με την Μπράιτον.
Τα τελευταία χρόνια αρκετοί ποδοσφαιριστές των «γλάρων» έχουν αποφασίσει να ταξιδέψουν στο Λονδίνο για λογαριασμό των «μπλε». Ένας εξ αυτών είναι και ο Ζοάο Πέδρο, που έκανε το «μπαμ» στο αγγλικό πρωτάθλημα και εξασφάλισε μία πλουσιοπάροχη μεταγραφή.
Άλλωστε, ήταν ο βασικός επιθετικός της Μπράιτον, έχοντας εξαιρετική παρουσία στα 2,5 χρόνια που έμεινε στο Amex.
Σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, το κόστος της «μετακίνησης» αυτής θα είναι στις 50 εκατομμύρια λίρες. Δηλαδή, περίπου στα 60.000.000 ευρώ.
Μία εξέλιξη που μπορεί να «επηρεάσει» και δύο ποδοσφαιριστές, που μέχρι πρόσφατα «κοσμούσαν» τα γήπεδα της Stoiximan Super League.
Ο λόγος για τους Μπάμπη Κωστούλα και Στέφανο Τζίμα, που βλέπουν τις σχέσεις Μπράιτον-Τσέλσι να τους δίνουν έξτρα κίνητρο! Αυτό συμβαίνει, «ανοίγει» ο χώρος σε ό,τι αφορά τη θέση του επιθετικού!
Η σχέση… 300 εκατομμύριων που κάνει «χώρο» σε Κωστούλα και Τζίμα
Όπως προαναφέραμε τα δύο κλαμπ της Premier League έχουν εξαιρετικές σχέσεις και η μεταγραφή του Ζοάο Πέδρο το «επιβεβαιώνει».
Αν παρατηρήσουμε πιο προσεκτικά όλες τις μετακινήσεις μεταξύ των δύο συλλόγων θα δούμε πως η «ιστορία» τους ξεκινάει από πολύ παλιά. Παράλληλα, έχουν απλώσει «χρυσάφι» στο αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς οι συνολικές τους συναλλαγές «αγγίζουν» τα 300 εκατομμύρια ευρώ!
Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη καταγεγραμμένη μεταγραφή που έχει και χρηματικό αντάλλαγμα είναι αυτή του Σταν Γουίλιεμς στο μακρινό 1949.
Τότε, η Τσέλσι είχε βγάλει από τα ταμεία της 7.000 ευρώ, ένα ποσό που στις σημερινές εποχές είναι αδύνατον να βρούμε.
Τα χρόνια πέρασαν έχοντας ακόμα κάποιες «συναλλαγές» μεταξύ των δύο συλλόγων, αλλά με τα ποσά να μην είναι μεγάλα. Φτάνουμε στο 2022, όταν και έγινε το πρώτο «μπαμ». Ο Μαρκ Κουκουρέγια αποχώρησε από την Μπράιτον, αφού η Τσέλσι έδωσε 65.300.000 ευρώ!
Τότε, ουσιαστικά ήταν που οι σχέσεις των δύο ομάδων άλλαξε ριζικά. Ακριβώς το επόμενο καλοκαίρι οι «μπλε» έδωσαν στους «γλάρους» 139.000.000 εκατομμύρια για να πάρουν τους Μόιζες Καϊσέδο και Ρόμπερτ Σάντσες!
Ωστόσο, όσο περίεργο και να ακούγεται είχαμε και μία… διαφορετική μεταγραφή. Τον Σεπτέμβριο του 2022 οι Λονδρέζοι έψαχναν προπονητή και τη λύση έδωσε για ακόμα μία φορά η Μπράιτον.
Ο Γκράχαμ Πότερ έγινε μία από τις πιο ακριβές πωλήσεις προπονητών στην ιστορία, καθώς η Τσέλσι ξόδεψε περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ!
Όπως καταλαβαίνει η μεταγραφή του Ζοάο Πέδρο μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς τα δύο κλαμπ έχουν έντονο παρελθόν.
Αναλυτικά, όλες οι καταγεγραμμένες μεταγραφές παικτών ανάμεσα στις δύο ομάδες, βάσει Transfermarkt:
Η ΑΕΛ διοργάνωσε Gala Dinner για τα 95 χρόνια ζωής της και το ThemaSports σας μετέφερε όλα όσα έγιναν στο ξενοδοχείο Four Seasons στην Λεμεσό όπου πραγματοποιήθηκε η λαμπερή εκδήλωση.
Η φοβερή Μπόρνμουθ γύρισε το ματς με τη Φούλαμ, πήρε τη νίκη με 3-1 και ανέβηκε στη 2η θέση της Premier League και στο -1 από την πρωτοπόρο, Λίβερπουλ!
Ανέτρεψε τη Χετάφε στο 90' η Οσασούνα! Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 23' η ομάδα της Παμπλόνα κατάφερε να τα φέρει όλα τούμπα με τον Κατένα να σκοράρει λίγο πριν τις καθυστερήσεις! (2-1).
Η Σασουόλο συνέχισε με νίκη στη Serie A και κατάφερε να πάρει το «διπλό» στην έδρα της Ελλάς Βερόνας, επικρατώντας 1-0 χάρη στο… πείσμα, αλλά και την τύχη του Πιναμόντι.
Νέο πρόβλημα στην Μπαρτσελόνα με Λαμίν Γιαμάλ, καθώς οι ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν στη λεκάνη επανήλθαν και η συμμετοχή του στο ματς με τον Ολυμπιακό και στο ντέρμπι με τη Ρεάλ είναι αμφίβολη.