Κι άλλη πώληση ο Άρης! Φεύγει για Πολωνία ο Μπένγκτσον...
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sportbladet, η Λεχ Πόζναν έχει συμφωνήσει με τον Άρη Λεμεσού για την αγορά του Λέο Μπένγκστον.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το θέμα; Έλληνες στο ΝΒΑ. Αγόγγυστα το μυαλό όλων πηγαίνει – και δικαίως – στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο σούπερ σταρ των Μπακς αποτελεί με χαοτική διαφορά από τον δεύτερο, τον πιο πετυχημένο εκπρόσωπο της «γαλανόλευκης» στον θαυμαστό κόσμο. Αθλητής που έχει αφήσει και συνεχίζει να το κάνει, το στίγμα του στο υψηλότερο επίπεδο, ξέχωρα από τα ελληνικά σύνορα.
Και ενώ τοποθετεί το όνομά του σε όλο και περισσότερες λίστες αλλά και στα βιβλία της ιστορίας, εκείνος που μπήκε στον υψηλότερο κόσμο με τις μεγαλύτερες περγαμηνές – βάσει επιλογής – δεν ήταν εκείνος. Ούτε κάποιος από την οικογένεια Αντετοκούνμπο.
Λίγα χρόνια αργότερα από την είσοδο του Greek Freak στον «μαγικό κόσμο», η πόρτα για έναν άλλον Έλληνα, άνοιξε. Ο γεννηθείς μία μέσα σαν και αυτή το 1995, Γιώργος Παπαγιάννης, είδε τους Φοίνιξ Σανς το 2016 να τον επιλέγουν στο Νο13 του draft του 2016. Ψηλότερα από κάθε άλλον συμπατριώτη, ομογενή και μη.
Μέχρι να εμφανιστεί ο «Big Papa» στην αμερικανική πραγματικότητα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε τα πρωτεία με το Νο15 το 2013. Το American Dream το έζησε με τους Σακραμέντο Κινγκς και τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (μία συμμετοχή), δίχως όμως να καταφέρει να εδραιωθεί στην άλλη πλευρά του ωκεανού, με 39 συνολικά παρουσίες.
Ο μέχρι πρότινος, για την ακρίβεια μέχρι τον περασμένο Μάη, νεότερος που έχει πατήσει ποτέ τα παρκέ της μεγάλης κατηγορίας. Ρεκόρ που του πήρε ο Πάρης Κλώντζατης του Άρη σε ηλικία 14 ετών, 4 μηνών και μιας ημέρας.
Συνολικά 27 Έλληνες έχουν γίνει draft από ομάδες του ΝΒΑ διαχρονικά, οι 17 από αυτούς έχουν πατήσει και το παρκέ. Draft πρώτου γύρου υπήρξαν επίσης οι Ευθήμης Ρεντζιάς (#23) το 1996 από τους Νάγκετς, ο Τζέικ Τσακαλίδης (#25) από τους Σανς το 2000 και ο Κώστας Κουφός το 2008 (#23) από τους Τζαζ.
ole.gr