Ομόνοια: ΑΠΡΟΟΠΤΟ με Χατζηγιοβάνη
Απρόοπτο προέκυψε στην Ομόνοια μετά το φιλικό αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Στις ΗΠΑ, με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι, στην ομάδα των Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι. Κόντρα στην αιγυπτιακή, Αλ Αχλί. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη νέα του μορφή, όπως την ήθελε η FIFA, προσθέτοντας ακόμα περισσότερα παιχνίδια σε ένα ποδοσφαιρικό καλεντάρι που ασφυκτιά από αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Ο Όσκαρ Ουστάρι αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της πρεμιέρας της διοργάνωσης που φιλοξενείται στις ΗΠΑ το φετινό καλοκαίρι και μετά το τέλος της οποίας, ο θριαμβευτής σύλλογος θα έχει το δικαίωμα για μια τετραετία να έχει στη φανέλα το χρυσό έμβλημα του Κυπελλούχου όλου του κόσμου.
Πραγματοποίησε 8 επεμβάσεις κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Αλ Αχλί, τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας), τις πέντε τις έκανε σε τελικές εντός περιοχής, ενώ απέκρουσε και το πέναλτι που κέρδισαν οι αντίπαλοι, απαγορεύοντας στον Τρεζεγκέ να σκοράρει.
Είτε είναι στραμμένα τα μάτια του κόσμου σε αυτό το τουρνουά, είτε όχι, ο Όσκαρ Ουστάρι φρόντισε ν’ αφήσει το στίγμα του και να βιώσει τη δική του στιγμή. Κι ας περίμενε να φτάσει 38 ετών. Κι ας είχε εναποθέσει τις ελπίδες του όλες στη μοίρα. Δίχως να τον ενδιαφέρει πια αν θα γευτεί την αναγνώριση που θα έπρεπε ούτως ή άλλως να έχει για όσα μπορεί να παρουσιάσει στον καθένα, μέσα από το βιογραφικό του.
Ο νυν πορτιέρε της Ίντερ Μαϊάμι είναι ξανά συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι, έπειτα από περίπου μια 20ετία. Και αν ανοίξει το άλμπουμ που θα έχει εκείνος ή και οι γονείς του από τα πρώτα βήματα της καριέρας του, θα χρειάζεται… μέρες ολόκληρες για να εξιστορήσει όσα μπορεί να κρύβουν οι φωτογραφίες που έχει βγάλει με τον Λίο, τον Αγουέρο, τον Ντι Μαρία κι άλλα παιδιά της γενιάς του, φροντίζοντας όλοι μαζί για τις επιτυχίες των μικρών κλιμακίων της εθνικής ομάδας της Αργεντινής.
Έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 το 2005, παρέα με τον Μέσι, ο οποίος είχε πετύχει και τα δυο γκολ της «αλμπισελέστε» στον μεγάλο τελικό με τη Νιγηρία, τερματίζοντας ως πρώτος σκόρερ (6) του τουρνουά που διεξήχθη στην Ολλανδία. Ήταν κανονικά στην αποστολή της Αργεντινής για το Μουντιάλ του 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας, αλλά δεν αγωνίστηκε, αφού ο βασικός πορτιέρε της τότε ομάδας του Πέκερμαν ήταν ο Αμπονταντζιέρι.
Το 2008, ο Ουστάρι αναδείχθηκε Χρυσός Ολυμπιονίκης με τον Μέσι τον Ντι Μαρία και τον… Χαβιέρ Μαστσεράνο, υπό τις οδηγίες του οποίου πλέον αγωνίζεται στην Ίντερ Μαϊάμι! Ο τότε συμπαίκτης του (αν και τρία χρόνια μεγαλύτερος), είναι πια ο προπονητής που τον εμπιστεύεται για το κάθε επόμενο βήμα στο πρότζεκτ της συνεχούς εξέλιξης της ομάδας του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Και για να το θυμηθούμε όλοι, η Αργεντινή των Αγώνων του 2008 είχε παίκτες όπως οι Αγουέρο, Μπανέγα, Ντι Μαρία, Γκάγκο, Λαβέτσι, Ρικέλμε και Ζαμπαλέτα!
Σε συλλογικό επίπεδο, ποτέ και πουθενά δεν «στέριωσε». Βέβαια, μπορεί όλο αυτό να του πρόσφερε και την ποικιλία των διαφορετικών ποδοσφαιρικών εμπειριών. Η πιο μακρά θητεία του ήταν στη Χετάφε (2007-2012), στην πρώτη του απόπειρα εκτός Αργεντινής. Βρέθηκε και στην Μπόκα Τζούνιορς για έναν χρόνο, ξαναπήγε στην Ισπανία για την Αλμερία (επίσης μια σεζόν), έπαιξε για λίγο στη Σάντερλαντ, στη Νιούελς Ολντ Μπόις, στην Άτλας, στη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, στην Πατσούκα, την Audax Italiano και από το 2024 βρίσκεται στο Μαϊάμι.
Από το ξημέρωμα της 15ης Ιουνίου του 2025, αποτελεί το πρώτο πρόσωπο που ξεχωρίζει στο ανανεωμένο και ιδιαίτερα διαμορφωμένο, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Οι μεγάλες διοργανώσεις, είτε αρέσουν είτε όχι, είτε κουράζουν, είτε προσελκύουν μεγάλο ενδιαφέρον, πάντοτε «γεννούν» πρωταγωνιστές. Και ο πρώτος, είναι 38 ετών. Αλλά του άξιζε. Κι ας μην το περίμενε πια. Αλλά έζησε τη δική του στιγμή δικαίωσης…