Με ηγέτη τον Πέριτς και κρυφό χαρτί τον Κοτανίδη, ο Ολυμπιακός επικράτησε 31-26 της ΑΕΚ, έκανε το 2-0 στη σειρά και πλησίασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την Κυριακή (08/06) ο 3ος τελικός.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο Ολυμπιακός έκανε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα προς τον τίτλο, επικρατώντας της ΑΕΚ 31-26 στο κλειστό της Ηλιούπολης, στο πλαίσιο του 2ου τελικού της Handball Premier και με παρακαταθήκη το μπρέικ στο πρώτο ματς έκανε το 2-0 στη σειρά.
Με απόλυτο έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, και πρωταγωνιστές του Πέριτς και Κοτανίδη, οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν την ανωτερότητά τους και πλέον χρειάζονται μία νίκη για να στεφθούν πρωταθλητές.
Παρά τις προσπάθειες της ΑΕΚ να επιστρέψει στο παιχνίδι, η ψυχραιμία του Ολυμπιακού στα κρίσιμα σημεία «κλείδωσαν» τη νίκη και έφεραν την ομάδα του Τριλίνι αγκαλιά με το τρόπαιο. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη στην μνήμη του Δημήτρη Χατζηχρήστου.
Το ματς
Σε ένα πρώτο ημίχρονο γεμάτο ένταση και ταχύτητα, ο Ολυμπιακός πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα απέναντι στην ΑΕΚ, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του.
Με μπροστάρη τον εντυπωσιακό Κοτανίδη που «κατέβασε ρολά» και κορυφαίους τους Σλίσκοβιτς, Τζηρά και Παπάζογλου στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα επιβλητικό σερί και άνοιξαν τη διαφορά στα 4 τέρματα (12-8) στα μισά του πρώτου μέρους, μέχρι η Ένωση με Σακό και Κεϊτά να μειώσει σε 12-10.
Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη σε φρενήρη ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να τιμωρεί κάθε λάθος της ΑΕΚ και να φτάνει μέχρι και στο +6 λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου.
Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ματσάρει την ενέργεια των Πειραιωτών, υστερώντας σε συγκέντρωση με πάρα πολλά λάθη, το 17-11 υπέρ του Ολυμπιακού να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε με φόρα και με τρία γρήγορα γκολ του Λούλιτς μείωσε τη διαφορά. Ωστόσο, ο Πέριτς ήταν ασταμάτητος και κρατούσε, μαζί με τις επεμβάσεις του Κοτανίδη, τον Ολυμπιακό σταθερά μπροστά.
Ο Πασσιάς και πάλι έδωσε «ανάσα» με το 20-14 για τους «ερυθρόλευκους», ενώ η ΑΕΚ έκανε την τελευταία αντεπίθεσή της με τον Αραμπατζή.
Στο τέλος η ομάδα του Τριλίνι έριξε τον ρυθμό και το τέμπο, πήγαινε σε μεγάλες επιθέσεις και όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο ο Ολυμπιακός «κλείδωνε» τη νίκη. Το τελικό 31-26 σφράγισε μια δίκαιη επικράτηση και έφερε τον Ολυμπιακό ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο.
Το πρόγραμμα των τελικών:
1ος τελικός: Δευτέρα 2 Ιουνίου
Κασιμάτης 19:00 ΑΕΚ- Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή 27-32.
2ος τελικός: Παρασκευή 6 Ιουνίου
Ηλιούπολης 17:30 (MegaPlay), Ολυμπιακός Όμιλος Ξυνή- ΑΕΚ 31-26.
3ος τελικός: Κυριακή 8 Ιουνίου
Κασιμάτης 17:00 (ΕΡΤ2) ΑΕΚ- Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή
4ος τελικός: Τρίτη 10 Ιουνίου (αν χρειαστεί)
Ηλιούπολης 19:30 (MegaPlay), Ολυμπιακός Όμιλος Ξυνή- ΑΕΚ
5ος τελικός: Παρασκευή 13 Ιουνίου (αν χρειαστεί)
Κασιμάτης 17:00 (ΕΡΤ2), ΑΕΚ- Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή
Πηγή: sport-fm.gr
Μια σημαία της Παλαιστίνης με δύο μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς έκαναν την εμφάνιση τους πάνω το στάδιο Αλφαμέγα στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια του αγώνα Πάφος-Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Τσάμπιονς Λιγκ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
22/07 @ 22:41
Πλούσια δράση με βλέμμα σε Κεσίδη και Αντωνίου!
22/07 @ 21:50
Αποτελέσματα (22.7) της δεύτερης αγωνιστικής μέρας των αθλητών της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.
22/07 @ 21:01
Η αγωνιστική δράση των Κυπρίων αθλητών στο EYOF 2025
22/07 @ 15:14
Το κορυφαίο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών έζησε από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου 2025, στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, ο κυπριακός στίβος.
22/07 @ 14:22
Αν και βρέθηκε να χάνει με 6-2, η Εθνική πόλο Ανδρών με απίστευτη ανατροπή προσπέρασε με 7-6, αλλά ισοφαρίστηκε στα 0,1’’ πριν το τέλος από την Ισπανία και έχασε την πρόκριση στον τελικό στα πέναλτι.
22/07 @ 09:15
Το πρώτο της μετάλλιο με το καλημέρα της διοργάνωσης πανηγύρισε η αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στο 18ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων που διεξάγεται στα Σκόπια.
BEST OF THEMASPORTS